61

Анонимен

преди 7 години

ИМАШЕ И СПЕЦИАЛНИ МАГАЗИНИ КЪДЕТО ПАЗАРЯХА САМО ПАРТИЙНИ ДЕЯТЕЛИ И ФУНКЦИОНЕРИ ТЕ БЯХА ПЪЛНИ И СЪС СПУСНАТИ ПЕРДЕТА. ВЪВ ВСЕКИ ЗАВОД И ПРЕДПРИЯТИЕ ИМАШЕ ПЛАТЕНИ ПАРТИЙНИ СЕКРЕТАРИ, КОИТО ПОЛУЧАВАХА КОЛКОТО ДИРЕКТОРА, ЯДЯХА ПИЕХА НА МАСАТА ТИ, ОПРАВЯХА ЖЕНА ТИ И ТЕ РЕДЯХА АКО НЕЩО ИМ ПРИЧЕРНЕЕ- ТА Е ТАКИВА ПАРТИЙНИ ФУНКЦИОНЕРИ СА ВЕЧЕ МИЛИОНЕРИ, ДЕМЕК СЕГА ВЕЧЕ ЗАКЛЕТИ КАПИТАЛИСТИ. ДО ВЧЕРА ЗАКЛЕТ ПАРТИЕН ФУНКЦИОНЕР ЗАПОЧВАЩ ХАРАКТЕРИСТИКАТА СИ С ПРОИЗХОЖДАМ ОТ БЕДНО СЕМЕЙСТВО- ДНЕС ВЕЧЕ ОЛИГАРХ

60

Б@й Гной

преди 7 години

Кои "успехи"1.Нулева престъпност2.Отлично и безплатно образование3.Всеки на почивка на море, стига да иска4.Всеки със собствен дом, без убийствени кредити5.Безплатно здравеопазване без рушвети6.Работа за всичкиМога да продължавам още дълго, ама някой ще получи криза...

59

.

преди 7 години

А НЯКОЙ ДА Е ВИЖДАЛ У НАС ТАЯ ПУСТА ДЕМОКРАЦИЯ?Тя никога не е идвала, т.к. тук няма подходящи условия за нея.

58

OMG_Lucker

преди 7 години

Значи чета горе статията и не мога да не отбележа грандиозния брой глупости написани в нея:1. успехи в заглавието е написано в кавички- т.е. нямало е такива. Сега, аз може и да не съм най- големия привърженик на социализма от преди 89та, но със сигурност е имало положителни неща в сравнение с днес!2. по- надолу пише, че всеки месец преди 89 е имало средно по 30 убийства, т.е всеки ден по убийство. Извинявайте, но дори в Колумбия не са такива цифрите. Не прекалихте ли, не се ли оляхте?И т.н.

57

Lan

преди 7 години

А за наркотиците...в селата и по-малките градове хората не знаеха какво е това! Нямаше НИТО ЕДИН наркоман! Процентно това не знам как изглежда, но със сигурност статистиката не е в полза на днешното време!

56

Петко

преди 7 години

Какви са тези глупости ? Живота преди 89-та беше супер спокоен, "братовчедите" не смееха да краднат, какви 20 години се е чакало за жилище, тоя дето го е писал това е за хапчета !

55

Анонимен

преди 7 години

Живял съм по времето на социализма, така че не ми го хвалете. Тогава дори и комунистите признаваха, че НРБ беше развиваваща се държава. Правеха се пленуми и конгреси за да се навакса изоставането което имаше нашата държава от развитите западни държави.Сега изведнъж след 40 години, започват да се пишат небивалици, как едва ли не, нашата държавица е била сред най-развитите държави в света.

54

Анонимен

преди 7 години

Имаше образование, сега им псевдообразование. Хората мислеха, сега мъже на по 25-30 години бягат да играят видео игрички. Наркоманизирани, безперспективни, нищо не могат да правят...лесни за манипулации и лъжи. То нас успяха да ни излъжат как идва жадуваната демокрация, как за всеки работлив и знаеш идват златни дни, как няма да има наши и ваши, как ще си купиш и апартамент и кола, как болниците ще са с топ оборудване, как пенсионерите ще са по круизи.... изтървахме питомното, да гоним дивото.

53

Анонимен

преди 7 години

О боже, вече се чудят какви глупости да измислят. Квото и да е било преди, България беше сила и народа се множеше, за 25 години "демокрация" сме се стопили с една трета, и сме мръсния канал на европа, и е по-диво от дивия запад - само мутри и продажници са вървежни...Тоя "екип" зад тая статия е за бой... бой... и бой... докато спре да мърда...

52

Наблюдател

преди 7 години

Ха, ха,......! Е на това се казва пропаганден материал!

51

Анонимен

преди 7 години

Още сме живи тези от преди 1989.Знаем и хубавото и лошото от преди.Зъболекарите бяха безплатни.Сега знаете какво е.Деца играеха до късно, 22-23ч.Учителите бяха неприкосновени.И да си прав, учителките никой не им посягаше.Имаше респект.

50

Анонимен

преди 7 години

61, малко факти за КОМУНИЗМА, КОЙТО ТАКА И НЕ ДОЙДЕ, ВЪПРЕКИ ЧЕ ГО ЧАКАХМЕ, ТОЙ НИ СЕ РАЗМИНА, НО ТИ ТВЪРДИШ ЧЕ КЛИШЕТАТА ТЕ УМОРЯВАТ. ДА ЗАПОЧНЕМ С ЖИТЕЛСТВО- НЕ МОЖЕШ ДА ОСТАНЕШ ВЪВ ВАРНА АКО НЕ СИ ЖИТЕЛ НА ВАРНА, РАБОТА САМО С ВРЕМЕННА ЗАПОВЕД, А СЛЕД 30 ДНИ НАПУСКАШ АКО НЯМАШ И ВРЕМЕННА ТАКАВА, В МАГАЗИНИТЕ- ТОТАЛНО ПРАЗНИ- САМО АЛКА, ПЕНОФИКС, ПОМОРИН, ХЛЯБ, МАСЛО, КАЙМА САМО С ОГРОМНИ ОПАШКИ И КУПОНИ- МОГАТ ДА СЕ НАМЕРЯТ С ГУГЪЛ- ДЕЦАТА СИ СЪМ ИЗГЛЕДАЛА С ПЛЕТЕНЕ И ШИЕНЕ- БУРДА БЛАГОДАРЯ .

49

Lan

преди 7 години

:) Статията е тенденциозна! Абортите са много, защото другите средства за контрацепция не са така сигурни както са днес! Общо всички бременности обаче сега са много по-малко, както и родените бебета! В крайна сметка ни интересуват бебетата - младите българи! ТЕ трябва да се увеличават, а това не става!Относно тежките престъпления - тях винаги ги имало. Сега обаче масово не се отчитат леките такива - едно време и за една кокошка човек звънеше в милицията, защото имаше доверие в нея. Сега - НЕ!

48

Тато

преди 7 години

Призовавам всеки разумен човек на тази страна да спре да чете този прогнил сайт. Хора, просто погледнете тази статия. Първо е една недовършена пишотевица, второ няма реална фактология и сравнение, трето е тотална пропаганда. Четвърто - дори не могат да сложат нормална снимка, а отново безкрайния РОЙТЕРС... какво под ягодите общо има Ройтерс с новина за сравнителна статистика на 2 строя? СМЯХ! ЦЕЛИЯ САЙТ Е ПАРОДИЯ! П.п.: Щеше да е интересно да се прочете качествена статистика, но сайта е зле..

47

ти да видиш

преди 7 години

ХАХАХАХАМожеше да напишете нещо по-истиско, за да дискредитирате. Не е като да няма какво. Много зле!

46

гаден емигрант

преди 7 години

До АнонименНапълно съм съгласен - демократичен ред с адекватни закони и общество, което да ги спазва и уважава е нещо, което за 28 години "преход" още не се е случило. На Запад, разбира се, положението не е идеално, но са по-напред с представата за споделена лична отговорност, а не добре познатата схема "прееби другарчето" че за мен няма да има. За добро или лошо вече строят е друг и няма да се върнем обратно. Свиквайте

45

Анонимен

преди 7 години

Журналистика за фикуси :))))

44

Анонимен

преди 7 години

Абсолютни лъжи ! Опитват да заблудят младите, които не помнят онова време.Думи като аборт и наркотици бяха непознати за повечето хора. Хората не си заключваха домовете, нямаше решетки, спяха спокойно.Питайте родителите си да ви кажат истината, а не дойче веле

43

Анонимен

преди 7 години

Времето на соц-а е време на феодален деспотизъм - две поколения са загубили мечтите си в това ужасно време. Умните хора са били смачквани, а послушните са управлявали. Проблемите с липсата на банани и на тоалетна хартия са дреболии. Главното е, че хората са живеели в тотален дефицит на всичко, от телевизори, до капачки за буркани.

42

рускиня до 45

преди 7 години

Сега имаш тоалетна хартия - нали за тебе тя е показател за щастие в живота. Предполагам наистина нон-стоп имаш нужда от нея. Гризни един банан, избърши *** с хартия и Щастие на ЕС те изпълва