172

Анонимен

преди 5 години

КОГА са били от страната на купувачиет българите? 18 век? края на 14 век и началото 15 век на Балканите се вихри класическо робство, хора са продавани като стока и българите не са от страната на купувачиет, не говорим за еднични изключения.Ботев е написал "кога въстане роба". вазов - "по игото". Бенковски "тръгвайте робове ставай да мрем,, ний не сме волове, аз не ща ярем" тези хора са се чувствали РОБИ.

171

Аграр

преди 5 години

до 198, "Българското Възраждане" идва точно благодарение на Османската империя - Танзиматът , между другото самият термин "Възраждане" е изкуствен - появява се час към 50-60 те години на 20 век , от комунистите.

170

Анонимен

преди 5 години

до210. Защо да няма и друг вариянт. Когато е било " турското робство". От Турската Академия на Науката са заповядали ЗАДЪЛЖИТЕЛНО турски език , но говоримо Без писменост. Защото в ОСМАНСКАТА Империя задължително се е пишело на Арабски. ТЮрките са пишели на друга писменост нещо като унгурите и узбеките.

169

Георги Иванов

преди 5 години

Харалане!!!!!- Не ми разказвай хуморески а *** до изброените от теб селища и се запознай с историята ни. Робите са работели без пари а нашите прадеди са ги клали като овни на курбан И вместо да ми дършиш речи за твоя недодялан труд *** до Батак ,там ясно се вижда кой е роб и кой е по зле от роба .....

168

Москва

преди 5 години

Българите по душа и манталитет са роби и за това настояват че са в робство,византийско турско руско и т.н. не им отнемайте това удоволствие да са роби,това е тяхно съкровено желание

167

Мен

преди 5 години

Сега въпроста е Левски, Ботев, Раковски и всички останали за освобожение от какво са се борили? Щото е много лесно след 200 години от топличкия офис да приказваш глупости, ама тия хора са мрели за нещо несъществуващо явно. Само че ако не бяха те хараланчо щеше да е хасан и щеше да говори на турски...

166

Анонимен

преди 5 години

християните не са имало своя армия, своя полиция, свои съдилища, свои финансови учрежденения до 18 век Църквите не са могли да бъдат но 18 век по-големи от човешки бой, а разрешенията за тях са се издавали необиконовено трудно. Християниет не са можели да носят шарени дрехи и оръжие, да яздят кон.... законите не са били едни и същи за мюсюлманите и християните

165

Чиновник

преди 5 години

Ако е вярно, че е имало "турско робство", тогава е вярно, че съществува "македонска нация" , "македонски език", че даже и "македонска история". Бъдете така добри да не мерите с двоен аршин и да не смесвате исторически факти с руско-сръбската пропаганда.

164

шматка

преди 5 години

....и рече ДВ:))))Не е ли редно Демократична Германия да направи едно разследване откъде се финансира тази медия.Не е ли време ЕС да приеме закон който да задължава всички медии да посочват източника си на финансиране.

163

Ю кортес

преди 5 години

Роб е този който няма право на частна собственост,няма право да пътува по свое желание,не може да избира съпруга или съпругата и трудът му е без заплащане.кое от тези неща ги е нямало.в историята на гърци,сърби,унгарци,румънци няма робство.ние сме единствените които искаме и твърдим че сме били роби

162

Анонимен

преди 5 години

робство има много видове -има икономическо робство - В САЩ. Има класическо робство - Рим. Има феодално робство (крепостничество). Има колониално робство (например в АНглия), където близо 7 години си крепостен на господаря си. Проституцията също е робство. В Османската империя е имало религиозно-етническо робство!

161

Анонимен

преди 5 години

Дори в момента, метафорично сте под европейско робство, ама пак сте си под турско робство.

160

Krom

преди 5 години

Няма просперитет и добруване там, където една държава е унищожена с военна сила. Уважавах Господин Александров до тук, но би трябвало той най добре да разбира, че не икономически а социално и политически са ни върнали 500 години назад. Икономика се гради и настига. Социална култура - не. Това ни куца днес, и това не можем да надраснем. Съжалявам Господин Александров, но тази Ви публикация е гнусна. Смърди на платена. Лично мнение. Идете в Батак и Перущица и се извинете.

159

Цитат

преди 5 години

"Това заявява културният антрополог Харалан Александров в интервю за Дойче веле."Поредният който обслужва петата колона в БЪлгария!

158

Анонимен

преди 5 години

Кръщават ги така защото имат част от старите си родители с такива имена. Които са били и са се чувствали от Европа не от Ориента или от тЮркистан. Не от тУрция.

157

Анонимен

преди 5 години

Едно от селищата, свързано с моя род е село Трекляно. Защо се казва Трекляно? Защото три пъти е било изколвано по време на османското робство. Такива селища из българско не са едно и две, а стотици. Така че когато фактите говорят, българоубийците трябва да си зашият устата и да не дрънкат глупости и да не провокират народа ни

156

Анонимен

преди 5 години

Това не е било толкова отдавна, че да не се знае. Алексов да чете, а не да халяляка.

155

Още един еничарин...

преди 5 години

А за т. н. дойче веле и така всичко си е ясно...

154

Анонимен

преди 5 години

Харалан е черна, изгубена душа. Бъдете по-снизходителни. На слабите трябва да се помага и трябва да ги съжаляваме.

153

Анонимен

преди 5 години

Стига толкова с тази Турция!Оттам и японците от Хонда избягаха!Прецениха,че в Турция някаква продаваема продукция не могат да създадат и избягаха!Турция е вече минало!Лошото е,че и няколко балкански страни е завлякла с по няколко века назад!Бъдещето е в инженерството и технологиите,а не в Турция.