149

Анонимен

преди 6 години

161, браво! Ти определено не си ***! Но не си и прав, приятелю! Турската империя се е разпадала. Ако не е било 1878 е щяло да бъде 1890... Все тази на фона на 500 г. Но щяхме да се откъснем сами или с помоща на Европа. Турците са щели да бъдат сами срещу сърби, българи, македонци и НЯМАШЕ да устискат. Руснаците затова са бързали. За да имат после влияние. Дори 1890 да не беше станало, 1908 със сигурност. кемал Аттатюрк е свалил султана със шепа хора. Толкова е било гнило всичко.

148

Анонимен

преди 6 години

Старши лейтенант- йеромонах Кирил е изградил паяжината още 69 г.

147

СЪ НАМИ БОГЪ

преди 6 години

В случая Патриарха е обиден от това, че се омаловажава жертвите на руските войници, че едва ли не те са били малобройни за сметка на други етноси взели участие в войната. Ние сме благодарни на другите християнски братя от другите държави, но трябва да бъдем обективни! Първо най-много жертви от тази война даваме ние българите, защото цивилните ни жертви са погромни, цели села от българските християни са били избити и обезлюдени. После най-многобройни са били руските жертви.

146

Анонимен

преди 6 години

Борисов и подчинените му жалко опитват да унижават Русия ! Това е огромното падение на пропадналата, гърчеща се маса от успели крадци и мошеници. ДОЛУ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ БАНДИТИ !!!

145

Анонимен

преди 6 години

Наглец, тридена яде и пи на аванта и като си тръгна бил огорчен, я му пратете сметката)

144

Анонимен

преди 6 години

Целият проблем се състои в следното - Русия ни е помогнала да се освободим, помагала ни е още много пъти и със средства, и с ресурси. Русия обаче никога на дава рушвети на негодници стигнали до властта за да се обогатят от това. Такива Запада винаги е купувал, колкото по-продажни, толкова по-добре. Затова днес България е "враг" на родните си братя и "приятел" на враговете си.

143

Анонимен

преди 6 години

Адиос

142

Анонимен

преди 6 години

Когато БЪЛГАРИТЕ са имали държава и писменост, руснаците дори не са подозирали, че ще бъдат християни! Ние сме ВЕЛИК народ! Те са нова империя, създадена от еврейте за да насъскват света и хората един срещу друг. СССР=САЩ=Цион=Дявола!

141

Анонимен

преди 6 години

145 че кой е казъл че няма руснаци. Но че Тотлебен е прусак Радецки австриец с полски корен самия Александър 2 немец повечето войници от киевска губерня Украинци що го одричаш

140

Анонимен

преди 6 години

И Сърбия и Гърция се пръкват след руско-турската война от 1829 и последвалото Одринско примирие, та да питам Педриарха на Масква, сърби и гърци зачитат ли ви за освободители?

139

Цонко

преди 6 години

А дано всички руски представители да си тръгват огорчени от България. 45 години правехме чудеса за да са щастливи съветските другари и резултата беше поредица от фалити, духовна и физическа нищета, укрепване на един мракобесен режим. България е там, където й е мястото - в Европа, русия да укрепва дружбата си с държавите от евразийския съюз, и с КНДР, Турция, Сирия и останалите диктаторски режими!

138

Анонимен

преди 6 години

Завалията. Просълзих се

137

Анонимен

преди 6 години

Патриарх прави политика. Недопустимо! България е светска държава. Да оставим настрана, че е чужденец. Да се сърди на българските комунисти, че заради техния слугинаж се намразва Русия и всичко руско.

136

Анонимен

преди 6 години

Попе то и опълченците са били под руско командване и не сме имали държава . От догодина нема да ги споменаваме повече да не се сърдиш.

135

Анонимен

преди 6 години

Братска РУСИЯ ни покани на разходка сред звездите, а не на отвратителен гей- парад на увиснали и посинели зад-н-ици и мършави извра-теняци , които се въртят като гладни хиени около колонизаторите във АМЕРИК. ПОСОЛСТВО ! След РУСИЯ , България е 2 космическа страна със космонавти- Георги Иванов и Александър Александров - това е факт ,ПРОИЗВЕЖДАХМЕ ЕЛЕКТРОНИКА и МАШИНИ - СТАНДАРТА НА ЖИВОТ БЕШЕ 5 ПЪТИ ПО-ВИСОК И ЦЕНТРАЛИТЕ ЗА ТОК РАБОТЕХА ЗА БЪЛГАРИНА ,СЪС 0.02ст за киловат-час когато бях дете ,и гълтах мазни банички със чисто краве сирене по 0.10 ст,и зимно време цяла България беше по потници,

134

58209

преди 6 години

Много важни послания има в кратките му изречения. Дано управляващите и техните екипи ги разберат правилно. Няма вече ала-бала. Руски полкове тръгват от Финландия и Полша. Бъдете коректни занапред - от това зависят доста важни бъдещи решения...

133

PD

преди 6 години

Прав е! Но защо неразумнии Юроди, си мислите, че патриарха на най голямата православна общност, ще мълчи пред несправедливостта и ще загърби Истината.И Истината причини болка на прегърналите измамата и подмяната. На чии интерес служите?Не може на двама господари да служите. А щом не служите на Истината и Правдата, врагове сте на Белите Ари / Българи.

132

Анонимен

преди 6 години

До *** 132Отговори ми просто и ясно:Наложила ли е руската патриаршия схизма на Българската Екзархия веднага след нейното учредяване след дълги години борба на българския народ за църковна независимост?Твърдяла ли е руската дипломация в Цариград пред Високата Порта че на Балканите няма и не съществува християнски народ българи а има само сърби и гърци? Или турските архиви лъжат?

131

Анонимен

преди 6 години

Отче, сега вече разбра ли ? КАТ БЪЛГАРИЯ НЯМА ВТОРА !

130

Анонимен

преди 6 години

140, аз не съм православен и мен ме ощастливява само БОГ!