81

Анонимен

преди 7 години

Баба ми на село получаваше пенсия 31 лв 20ст. Никой не й носеше пенсията, нито пък топла храна. Тя преживяваше като чоплеше малката градинка пред къщатата построена още преди войнаха от слама и кал. Така живееха повечето старци в селото през 75 година, когато уж сме били на 19 място по развитие в света, Лекар в селото нямаше, а ветеринар имаше в съседното село на 15км. Електричество и вода също нямаше, асфалт имаше само на централната улица на селото.

80

Анонимен

преди 7 години

Фактът, че за 35 години социализмът построи толкова много, че демократите вече 30 години не могат да окрадат. Защото нищо ново няма! Добре че хората си построиха жилища тогава, защото сега щяхме да спим под мостовете.

79

Алекс

преди 7 години

До селянче от соцаХаха, сериозно ли даваш за пример кино и литература бе шебек? Добре че баба ми разботеше в книжарница инак ни Карл Май ни Джек Лондон да знам кой е. Щото не си спомням как идваха клиенти с торби с алкохол и бонбони за да им се запази нещо. товеа че режима тогава пазеше цялата информация под похлупак не значи че цялата простотия от днешните вестници не я е имало. Добре е че скоро ще поизмрете вие мрънкачите по старите дни. Дано се промени българския манталитет тоагва...

78

Анонимен

преди 7 години

Много хубаво беше за партийните другари. За другите...Ами другите вуците ги яли.

77

Анонимен

преди 7 години

Браво супер социализъм, липса на информация, да не пътуваш защото виждаш, че има и друг свят, в 2 стаи живееха по 2 семейства и се натрупаха толкова негативи в поколенията, всичко беше с връзки и под щанда. Уж здравеопазване, затова масата от хора изпитват ужас от заб. стол още от детска градина, жените раждаха в унижение в една зала и още е така, отново осакатени. Скрита статистика, пълно с комплекси за пред хората всичко трябва да е идеално и още робуваме.

76

Анонимен

преди 7 години

Защо помиите на Дойче Веле обикалят всички сайтове? Имам чувството, че нарочно ги постват, защото знаят какъв отпор ще срещне тази неподкрепена от никакви факти и статистики словесна ди.ар.ия. Повече коментари = по-добър трафик, нали така, братя? :)

75

Анонимен

преди 7 години

Доста лошо скалъпена пропаганда. Всеки живял тогава знае, че и преди 1989-та си имаше престъпност, но в многократно по-малки размери в сравнение с престъпността след 1989-та година. Всеки живял тогава виждаше бременните и майките деца по улиците, а след 1989 имаше доста дълъг период, когато с месеци не виждаш нито бременна жена, нито майки с деца. Всичко в статията е реално лъжа, защото се спестяват много неща и не се прави сравнение със сега.

74

95,

преди 7 години

До Анонимен 95,Ми такова ти било обкръжението. Такъв си бил, че са те пратили там.При нас един неграмотен нямаше. Пък като видиш "демокрация" у нас, поздравия от мен. Ама знам, че няма да я срещнеш, та затуй поздрави на тези, дето плащат да пишеш глупости само можеш да пратиш.

73

Анонимен

преди 7 години

Демокрацията е удобна само на крадците дето ни управляват.

72

Анонимен

преди 7 години

Пропаганда и промиване на мозъците на младите. Останалите сме живяли и тогава и знаем истината.

71

sport

преди 7 години

До АнонименИ на мен ми откраднаха колелото, годината беше 87-***. Познай, не ми го върнаха.

70

Анонимен

преди 7 години

Тия ги разправяйте на някой друг! В семействата на бабите и дядовците ми са били по седем деца. Когато бях малка в блока в София не се заключваха вратите нито входната, нито на апартамента. С братовчедка ми се прибирахме в 2-3 през нощта сами и въобще не ни беше страх, а сега това е немислимо. Майка ми ми разказва, че никога не се е замисляла дали да отиде на кино, да си купи дрехи, да излезе на заведение, да отиде на море. Тези неща не са й коствали лишения.

69

..

преди 7 години

Всяко време има плюсове и минуси, но за това платените и смешни писачи няма как да пишат. Понеже толкоз са наясно. И не за обективност им се плаща.Преди 89-та имаше много по-добра социална система, като на предни позиции бяха образованието и здравеопазването. Имаше и работа за всеки, да, това бе истина. И в университет ходеха само тези, които наистина имаха акъл в главите си.Сега пък имаме свобода. Поне на книга. Можем да пътуваме, но не ни щат в Европа. Можем да говорим, но няма трибуна.

68

Анонимен

преди 7 години

Бил съм в казармата през 85г в кашимерията, там от рота от 40 души, 15 не можеха да четат и пишат. До нас имаше поделение на строителни войски, там от 40 души, един двама можеха да четат. Така беше, но никъде не се споменаваше тази тъжна статистика. Дойде "лошата демокрацията" и истината която беше скривана излезе наявеДемокрацията ни накара да си извадим главите от пясъка, прогледнахме, сравнихме се със съседите, попътувахме по широкия свят и установихме истината.

67

До екипа

преди 7 години

И до края на света да представяте факти за "страхотният" живот през тоталитаризма, чугунените крат.уни няма да повярват, не се хабете...

66

Анонимен

преди 7 години

И аз не съм фен на социализма, но така беше преди.Щом хвалиш нещо, не значи че си комунист.Това само *** човек може да обобщава.Имаше сигурност,имаше работа.Това е най важното за човек.А дрънкулките за които се хващате едва ли са по важни от живота.

65

До Б@й Гной

преди 7 години

Б***й Гной,забравил си да напомниш на всички демократ, че западняците само мечтаеха за такъв начин на живот.И сега пак мечтаят, но на 45 години изглежда като старци от хубавата демокрация.

64

Анонимен

преди 7 години

Във Русия, КНДР и Венецуела е все още каквото беше у нас тогава. Дори е още по-хубаво защото са доразвили развитото соц общество. Ами соцностагиците идете там докато все още хората не са се усетили и няма навалица

63

Анонимен

преди 7 години

Загубихме липсата на банани по всяко време в магазините. Сега банани има, скачайте от радост.Загубихме и още нещо - голямата покупателна способност, която бързо изпразваше магазините, но демокрацията се погрижи за това - покупателната ни способност падна 10-20 пъти и магазините се напълниха ... и с банани.

62

Lan

преди 7 години

Безспорно онзи строй ограничаваше свободата и това му е огромният минус - свобода на словото, свобода на придвижването, правото на предприемачество и собственост! Все негативи! Защо обаче се опитват да ни убедят, че нещата които са били по-добре тогава едва ли не не са били?! За да не искат младите повече! За да не искат по-добро здравеопазване, образование, полиция и правораздаване!