192

Анонимен

преди 5 години

И цащо ще е " турско робство: . Като Турция като държава се създава 1923г. С писменост и закони Светски. Педесет тодини след Царство България. И ако в Осванската империя са казвали на турците че не са роби. Би трябвало да са до сега космическа държава. И турците да ни ходят в ЕС да работят а обратно. Така мися.

191

Анонимен

преди 5 години

Робство било,роби сте сега на собствените си съграждани.

190

Анонимен

преди 5 години

На този безродник каквато и обидна дума да му кажеш все ще е недостатъчна. Но ние сме си виновни че допуснахме чужди НПО-та и фондации да ни се месят да ни фалшифицират и изопачават историята. Реално нашата държава ако мога така да я нарека не е суверенна, каквото ни кажат американците и ЕС това става. Нямаме политици с топки да отстояват националните интереси, всички са продажници и ***, особенно тези които управляват през последните 10 години.

189

Додо

преди 5 години

Ама разбира се, че турското робство е лъжа, то и клането на 5000 Българи, основно жени, старци и малко деца в Батак също е лъжа, обслужваща гадния, нацистки Български шовинизъм! На Харалан баба му била там, затова той най-добре знае! Реално, куп турци се присъединили към Българите, построили им църква и празнували заедно мултикултурализма, а сега лъжат, че били изнасилвани, палени живи и масово клани! И днес, сцената в Батак с костите е драматизация, а те са фейк - пластмаса!! Браво Харалане!

188

Анонимен

преди 5 години

Харалане, Харалане никога не е късно да се надупиш на Дойче Веле и да се правиш на много разбиращ.Батак помни! България помни тези 480г робство, и никога няма да го забравим.

187

Само ГЕРБ!

преди 5 години

Днес защо няма нищо за апартаменти?

186

Анонимен

преди 5 години

Власите са имали АВТОНОМИЯ. те са били отвъд Дунав.Сърбите са били роби, но руснаците са се борили стръвно за тях. А за Гърция - англичаниет.България е в центъра на Балканите, тук най-много войска е имало.

185

Горан

преди 5 години

Тоя Харалан или умишлено ни дразни, или получава солидни дивиденти за това! Мен би ме било срам да се нарека българин, ако наистина вярвах в тия глупости, които той твърди! Вместо да съдите Иванчева, що не вземете поне веднъж да си свършите работата, и тоя да го тикнете зад решетките за национално предателство!?

184

Анонимен

преди 5 години

По дефиниция всяка империя завладява, анексира и поробва други държави, народности и територии и ги включва в състава си !Само руската империя прави изключение - тя "освобождава" !Питайте кремълският поп Гудяев от кого Московската Орда е "освободила" над сто държави и народности които е поробила !

183

Анонимен

преди 5 години

Подканвам го да отиде в Батак и да го каже в центъра на висок глас.

182

Анонимен

преди 5 години

ЕДна фаблика се създаде, тя заработи с хиляда мъки -корупция, бандити - и османците я ОДЪРЖАВИХА. Това османската империя.

181

Ю кортес

преди 5 години

До 234Така е,обаче и сърби и власи не са били определени като народност.всички са били Рум милиет,наследници на християнските народи от преди османската империя.никой друг от тези народи не настоява като нас че са били роби

180

Анонимен

преди 5 години

Удобна мантра не само за руснаците. Удобна за всички. Мантрата е "Турците са виновни" и точка. Историята, която се учи в училище, започва и свършва с 500г. турско робство. Учениците и понятие си нямат от основните принципи и процеси, особености на епохата, на различните обществено- политически строеве, причинно- следствени връзки, нито от нищо. Важно е да мразят турците. Това се смята за патриотизъм. И медиите наливат масло в огъня всеки ден.

179

Анонимен

преди 5 години

Харалан да иде да ги разправя тия в Батак! Да излезе на площада и да обяснява на висок глас как турското робство било мит. Сигурен съм, че ще се намери някой потомък на тия привилегировани батачани, да му пообясни това-онова с някои традиционни средства.

178

Анонимен

преди 5 години

240 възраждането идав като естествена реакция от събитията в ЕВропа, с 3 века закъснения. Веднага след появата му Османската империя рухва. Танзиматът и хатишерифът никога не са приложени на практика, остават само на хартия.

177

Фатих султан Мехмед

преди 5 години

Според бълхарите все Турция им е виновна, че сте най бедни най изостанали най неграмотни най.. Все тия 500 години повтаряте. На кривата ракета космоса виновен. Но най добре си бяхте под турско! След "освобождението" 60 години ви управляваха Австийци, 45г Руснаци 30г българските слуги на запада, ЗА 140г ДОКАЗАХТЕ ЧЕ ВИЕ ДЪРЖАВА НЕ МОЖЕТЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ затова оставете на нас!

176

Анонимен

преди 5 години

До Ю кортес Абсолютни глупости ! Всички казват че имало иго ,робство ,гнет . Особенно унгарците . Директно -робство . Нищо, че само 150 години са завладяни . Примитивен си !

175

ivailo

преди 5 години

Ако Харалан Александров беше живял по време на " турското иго", със сигурност щеше да се чувства добре...То такива безверници и *** лесно се нагаждат към всякаква система на управление.

174

Анонимен

преди 5 години

Харалан е виден грантаджия,т.е. човек на хранилка към западни фондации и НПО-та.Каквото му се поръча това пише.По тая причина не си заслужава да се чете нищо от него.Основната поръчка естествено е да се демонизира Русия и Харалан я изпълнява старателно.Русия искала Проливите,затова освободила България.Ами тя Русия достига Проливите-Сан Стефано е на 15 км.от Истанбул.Но не остава там,а вместо това създава СанСтефанска България-с площ-170000км2.

173

Свободен българин

преди 5 години

Ако по времето на турското робство сме били добре питам: защо културните постижения на българската държава преди турското нашествие не са продължили през тези пет века. Нещо като Боянската църква, разпространинеито на грамотност и т.н.!? Не ми обеснявайте колко добре сме били без държава. Продажници и родоотстъпници сте вие!