101

ГЛУПОСТИ

преди 7 години

Цитират се някакви числа, но без доказателства!!! А това си е - лъжа, нали?

100

сминдух енд чесън

преди 7 години

Демокрацията създадена и управлявана от комунисти е същата като социализма им ,лъжлива и манипулативна.Целия смисъл на режима им беше да смачкат инакомислещите и умни българи ,да им заграбят придобитото с труд имущество .викаха му диктатура на пролетариата за благозвучие.

99

Анонимен

преди 7 години

Онзи строй си имаше негативи и тъпотии, това никой не може да го отрече, но още по-лошото беше, че всичко, което ставаше от него, се отрече, разби и разруши, за да може "новият" строй да ни направи лесни и удобни за крадене и колонизиране. Опостушиха ни тотално, защото идеята никога не е била България да стане проспрерираща държава, да да бъде ограбена и колонизриана.

98

Анонимен

преди 7 години

Статията е тенденциозна. Насочена е срещу изказване на Корнелия Нинова.Да, много от нещата са така, както е посочено, но в историята няма ако. Статията е нещо като обвинение: защо тук не беше перфектно.Ами не е било, защото 500 години турско не се заличават ей така.нелепо е да се сравняваш с държави - бивши колониални империи./Не съм за БСП/

97

Lan

преди 7 години

Алекс, вярно е, че западни автори по-трудно се купуваха от книжарниците, но беше съвсем нормално явление да видиш човек, който купува 5-10 книги наведнъж! РАЗГРАБВАХА се още щом пристигнеха! НО в библиотеката можеше да намериш всичко! Понеже се и разграбваха, ако си попиташ 3-*** от съучениците, задължително ще намериш желаната книга у някой от тях! А сега как е?! Колко от 13-годишните знаят въобще кой е Карл Май? Да не ги затормозявам с класика!? А имат достъп до всичко!

96

Книгите

преди 7 години

Тук един ме подсети за книгите. Такава хубава библиотека си направих по времето на соца, каквато сега никога няма да мога и то все от книги, които и сега препрочитам с удоволствие. . Книги имаше много, бяха евтини, а народа имаше пари и купуваше яко. Затова на някои им се струва, че нямало книги, а просто са си били мързели и ги е мързяло да се наредят на опашка за книги.

95

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен То в Сирия война,а един кг. ябълки в Алепо струва 10 български стотнинки.

94

до 109

преди 7 години

Ами не знам от кой край си, но аз съм от ямболско и нашите села отиваха напред - имахме кравеферма, овчарници, читалище - кино, театър. Двуетжни големи къщи. Имаше четалня, зъболекар, лекар. Редовни автобуси. В съседното село имаше родилен дом. Поливни системи , язовир, лозя , комбайните работеха цяло лято нощно време. Доматите с ремаркета се изнасяха. Сега *** и виж. Едни мутри са окупирали земеделието. Всичко е на доръжясване. Хора няма.На спирката на автобуса трети слой некролози...

93

109,

преди 7 години

Тъй може да е живяла баба ти, ако не е работила. А ако не е работила - как да живее друго яче? Сега ако не си работил до бабешка възраст въобще няма да стигнеш.Моите две баби си караха нормална пенсия. Пенсионираха се на 55 години с пълна пенсия, т.к. догава не се работеше до старческа изнемога. На село си имаха пълно медицинско обслужване, вкл. зъболекар - безплатно, при това. На село имаше две детски градини и едно училище. И млади хора. И кино. Ама сега за друга информация плащат, нали?

92

До Алекс

преди 7 години

Абе тъпчо, в араптамента на родителите ми им огромна библиотека с хиляди книги, класици български и чужди от-до, които хората са купували 99% преди 89.Още малко ще изкараш, че преди 89 хората не са имали какво да четат.Сигурно затова бяхме неизменно топ 10 в светоа по образование - има ги данните могат да се проверят. Сега не сме и в топ 50 даже.

91

Анонимен

преди 7 години

Преди като пътуваш по пътищата на България, от двете му страни са е заредили безкрайни масиви от лозя и градини. Отглеждани от трудолюбивите българи. Заводи и фабрики във всяко градче. А сега картината е като след война. Дори в Сирия няма такива опустошения. Благодарение на сегашната диктатура на ЕС. Дано се върне това време, след като напуснем ЕС.

90

Анонимен

преди 7 години

Поръчкова статия :)Като малък, през 80-те, не сме заключвали входната врата на село !!!Чак към 91-а почнахме да слагаме катинар което за мене беше шок...Но, беше почнало поредното десетилетия на РОМскоро включване, и алкохолните питиета вече почнаха да крадат ана поразия

89

Lan

преди 7 години

94Ще ти кажа за "неграмотността". Когато бях в 4-ти клас си имах съученик Манчо на 18 години. Повтарял е все 4-ти клас, защото без да можеш да четеш и пишеш гладко не те пускаха в 5-ти. От 4-ти, отиде директно в казармата! Този човек в момента завърши вечерно гимназия и...с мъка ми сподели, че сред братята му (сещай се кои са, че ще трият) е един от малкото грамотни! А беше ЕДИНСТВЕН тогава...

88

До 109

преди 7 години

Май даже не осъзнаваш какво си написал.Ще ти поясня, макар че съм сигурен,ч е няма да схванеш.Първо, баба ти няма нито един лев внесени осигурителни вноски за пенсия, за здравеопазване и т.н, но е получавала 31 лева пенсия и безплатно здравеопазване.Второ, тези 31,20 лева през 1975 година, отговарят сега на примерно 600-700 лева пенсия, ако не и повече.Да продължавам ли?

87

Анонимен

преди 7 години

До Алекс"Хаха, сериозно ли даваш за пример кино и литература бе шебек? Добре че баба ми разботеше в книжарница инак ни Карл Май ни Джек Лондон да знам кой е."Такава ти е била средата, пpоcтаци имаше и при соца. Винаги във всяко общество ще ви има. Но нормалните хора имаха достъп до култура и четяха, в библиотеките имаше всичко - и западни и марскистки автори. А днес младита са тотално опростачени и по цял ден цъкат на смартфоните като хипнотизирани.

86

Стар другар

преди 7 години

А по партизанско време в отряда беше още по-хубаво. Кеф ти мандра за кашкавал и сиренце, кеф ти кошара за агне по хайдушки, кеф ти млади ремсистки

85

Анонимен

преди 7 години

То щото сега не ви оправят дъщерите като отидат да кандидатстват за работа, за онзи дето писал за партийните секретари.

84

Перо

преди 7 години

Демокрацията ни отърва от два милиона непотребни българи и продължава да го прави. Отърва ни и от стотици излишни заводи, от енергетиката, телекомуникациите, банките, ж.п. транспорта, търговията на едро и дребно, които се оказахме неспособни сами да управляваме.Освободи селяните от задължението да произвеждат плодове и зеленчуци. Прибра ни децата от улиците и парковете в къщи, за да им се радваме. Създаде условия за разцвет на наркоманията, проституцията и престъпността от всякакъв вид.

83

Прометей

преди 7 години

Било е! Спрете да си губите времето с миналото. Въпросът е как да сменим това, което е в момента, за да не е същото това и бъдещето ни. Как да изградим зраво гражданско общество? Как да се обърне внимание на образованието? Как политиците да се накарат да поемат отговорност - лична отговорност за решенията си. Как убиецът да не излиза след 3 години от затвора? Как мутрите , чалгаджиите и плеймейтките да изчезнат от ценностната система на децата на България? Как да не се превърмен в буфер на война

82

Анонимен

преди 7 години

Лошото е, че младите вярват на пропаганда като тази, а хората работили и живяли преди 1989 и знаещи как е било тогава, намаляват и след 20 години почти няма да има хора знаещи истината.