69

Дядо Мраз

преди 13 години

т.е., след съединението,всички територии са се наричали с името Княжество България, не Източна Румелия, нормално е столицата да е столицата на Княжество България. Но пловдивчани винаги ги е тресял този комплекс, че не с били столица на България. Както и да е, аз не го харесвам този град, за това спирам да го хуля, защото ще ме омбвините в тенденциозност!

68

ВЕЛИКО ТЪРНОВО....

преди 13 години

...Е ,НАЙ-БЪЛГАРСКАТА СТОЛИЦА!!!!ТОВА Е ИСТИНСКАТА СТОЛИЦА!!!ТЪРНОВО--ТОВА Е ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ!

67

Дражето

преди 13 години

Ямбол е градът,Ямбол е стилът!Ямбол е столицата!

66

тттт

преди 13 години

пълни глупости! София е избрана за столица, защото е в средата на етническия ареал на България и е следвало да бъде организационен център на предстоящите борби за национално обединение. Отделно от това, градове като Пловдив не може да имат такава роля, защото е нецелесъобразно да се разрастват за сметка на най-плодордната земя в страната. Не знам какъв историк е този Шивачев, явно е доста повърхностен, за да повдига въобще такъв въпрос.

65

Дядо Мраз

преди 13 години

Ха, тези историци ме смайват понякога с простотията упоритото си тъпоумие - явно не са истински историци. Който и град да беше станал столица на България, то той щеше да дърпо спрямо останалите, дори това да било Враца едно време. Защото там се концентрира властта, институциите, посолствата, дипломатическите и търговски и връзки с останалият свят. А доколкото си спомням, съединението на двете територии се извършва в Пловдив, но под шапката на Княжество България.........

64

Eдинство

преди 13 години

Честит празник. отностно кое е столица,вече е избрано да бъде София -нека да остане.от една страна доста умни хора също така пълно с ***, крадци и мафиоти ,мръсотия и въздух пълен с тонове прах)))) В България просто София е идеал на някой хора ,ама да отидеш в Европа и кой да е скапан град е сто пъти по цивилизовано и чисто от така наречената "СТОЛИЦА"ЧЕСТИТ ПРАЗНИК

63

P.djuf

преди 13 години

Да се гордея че съм българин?С какво от последните 10-15 години да се гордея?Постижения в науката, в спорта или в икономиката?забравете българия,България вече я няма.Има *** на нейно място.

62

реалист

преди 13 години

Там във Варна много мякате-не става...туй.тъй,онуй,таквоз,аре бегай бе там сте друга държава,но не и България...

61

глас от София

преди 13 години

Аз съм софиянец и бих се радвал да се развие и някой друг градВ София до тука ми е дошло!

60

777

преди 13 години

Защото не живеете във ВАРНА

59

ЗАЩО БЕ...

преди 13 години

СТОЛИЦА ,МОЖЕ И ДА Е ..БУРГАС ,НАПРИМЕР...!!!!!ТЪКМО Е НА МОРЕ.....!!!.

58

Патриот

преди 13 години

София била за бизнес, а Пловдив за живеене..бля, бля, бля....И двете условия се покриват напълно от ВАРНАААААААА!!!!!Пък и без това си е морска столица, няма изобщо да е трудно да стане и административна :)))))

57

Анонимен

преди 13 години

Гордея се, че съм българин, но искам внуците ми да са скандинавци.Виж, тракийското не си го давам, защото знам що е тракиец, а българин - не.

56

ЕДИН ЛУД

преди 13 години

Честит празник на всички българи.ПОНЕ ДНЕС СПРЕТЕ ДА СЕ ДОКАЗВАТЕ КОЙ Е ПО ПО-НАЙ.БЪЛГАРИЯ Е НАД ВСИЧКО.

55

Nasko

преди 13 години

Британският вестник "Дейли Телеграф" огласи класация на най-старите градове в света, в която Пловдив заема 6 място, стана ясно днес. Позицията си той поделя с Фаюм в Египет и Сидон в Ливан. И трите града са създадени през 4000 г. пр. Хр. Пловдив е описан като втория по големина град в България, който се слави с множество антични останки, включващи акведукти, турски бани и римския амфитеатър.На челно място в класацията е град Йерихон в Палестина, основан през 9000 г. пр. Хр.На второ място е Библос в Ливан, създаден през 5000 г. пр. Хр.На трето място са класирани два града - сирийските Алепо и Дамаск, създадени през 4300 г. пр. Хр.На пето място застава град Суза в Иран, създаден през 4200 г. пр. Хр.Подробности за класацията може да прочетете от оригиналния източник: telegraph.co.uk/travel/picturegalleries/6242644/The-worlds-oldest-cities.html?image=12.

54

777

преди 13 години

Хайде, не ни занимавайте с глупости. ВАРНА Е ИМЕТО

53

sofianec

преди 13 години

Plovdiv si e gotin grad i plovdivchani sa moi bratia bulgari.

52

niki

преди 13 години

niakoi mi kasa, 4e sofia ne e balgaria - taka li e?

51

Бай Асан

преди 13 години

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ !!!

50

tulski

преди 13 години

Защо си се спрял на този ник ?Да не си гладен ?