92

Ей

преди 14 години

До редакцията на Dnes.bg. Вместо да публикувате 100 пъти снимката на едно убито животно , не е ли по-добре да публикувате поне една снимка на Президента който уби 100 животни за удоволствие.

91

нормален

преди 14 години

90... Всички хищници убиват хора - айде да избием всички лъвове например ;)За проблемите с кучетата не са виновни кучетата, ами хората... Ама не знам да са застреляли някой стопанин на питбул щото си е пуснал кучето да се разхожда без намордник, ами застрелват кучето ( което често е така научено от човека - да убива )... Ама сте по-*** и от добермани някои да ви призная :)

90

читател

преди 14 години

цитат от Андрей Гуляшки...."..защо наричаме на името на кучетата най-долните човешки постъпки, та нима сте видели пияно куче да пикае в мивката, да бие жена си или децата си, но определяме винаги най-лшите човешки действия с израза кучешки работи, кучешки живот, а аз мога да разкажа такива човешки истории, че да ти настръхне косата...."

89

ll

преди 14 години

Ти си ***! Прочети за какво се спори и не ни пробутвай битовизмите си! Бронята му! Че от кога ти стана по-важен от всички.

88

Анонимен

преди 14 години

"Новата стопанка на Мима има още три кучета, но сега те са на вилата, за да може новият член на семейството да се адаптира. "...................................Разделени са, защото 3-те кучета може да убият мима. Кучетата нападат слабите същества, нападат в гръб, нападат деца.

87

нормален

преди 14 години

88 - върни краката на осакатеното куче - и аз ще ти върна 500-те лева за броня :)

86

aman be

преди 14 години

Ami vaprosnite pumiqri kato nahapqt nqkoi ili obezobrazqt malko dete kade sa vsi4i ! Sega tragnahte da za6titavate nqkakvo uli4no ku4e . Vsi4ki uli4ni mastii sa za priut ili za trepane nqmat rabota na ulicata. Dva pati blaska ku4e koi 6te mi plati 6tetite . Edna bronq struva 500 lv nai malko pritakiva momenti mi idva da dam nazad i da doubiq vaprosniq pes . Vreme e da se za6titavat horata a ne jivotnite !!! Ako nqma bezdomni ku4eta nqma da ima i takiva slu4ai !!!!!!!!!!!

85

Петрол

преди 14 години

Не си прав, съвсем. Кучетата са декоративни вълци. Те са създадени, за да се хранят смесо. Но човека е създал генномодифицирани породи и ги е научил да ядат и други неща. Не, че вълците не ядат шипки и други растения? Но човека е изопачил и предназначението на кучетата. А с това, обърква и останалите подвидове, на фауната. Трябва да се цени живота на всяко животно, но понякога и те са виновни, спрямо човека. Зависи, от ситуацията. Тук вече е до разбирането, на човека. Животните също разбират.

84

нормален

преди 14 години

Айде, че сме нация от *** - ***-ела, ама това, че станахме и нация от садисти - това е още по-зле... Само се замислете защо в нормалните държави нямат такъв проблем и дали са го решили с осакатяване на кучета ???

83

лл

преди 14 години

До 81: Вземи си куче и го храни само със сурво месо. Гарантирам ти, че рано или късно ще ти изяде врата. И за това ще си виновен само ти!

82

нормален

преди 14 години

Ъъъъ - нещо не разбирам - значи кучето е нападнало някой и той за да се защити му е отрязал четирите крака или го е обесил на моста ( сигурно за назидание на другите кучета ) ???За всичко сме виновни хората - самите кучета не са виновни за нищо, но цялата отговорност се прехвърля на техния гръб... И аз ако ме нападне куче имам право да се защитя и ще го направя, ама да го беся или осакатявам - това не е защита, ами садизъм...

81

Гомор

преди 14 години

Д*ба бабичките д*ба, тебе младите като не те щат, ми кво да те правят, да те вържат в чувал и те метнат в шахтата, те *** във вещицата!Хората имат *** манталитет - нежеланото животно е като нежеланото дете - хвърли го в кофата/шахтата и вече не е твоя грижа! ОСЪЗНАЙТЕ СЕ БЕ!!!!!!!!!!!!!!!!

80

Coment

преди 14 години

Ама бива ли да сте толкова прости, честно! Това колко сме добре(хич), няма нищо общо с проявата на жестокост..или има..комплексирани злета нещастни!

79

Анонимен

преди 14 години

Какви глупости приказваш! Че нали "природната им същност" е да ядат месо? Да не ги мислиш, че са тревопасни???

78

Петрол

преди 14 години

В случаи като този, с кучето "Мима4, това е извратена жестокост - гадна работа. Но, реално погледнато, има случаи, когето и животни са виновни за лошо отношение към тях. Аз си вървях по пътя, а кучета се спуснаха към мен, да ме хапят. Ако ги бях убил, щеше да кажете - жестоко. Ако не ги прогоня или дори убия, щях да бъда ухапан. Как би се произнесъл съдещ, на такава ситуация? Не може да се мери за всичко с едно решение. Трябва дас е види ситуацията, а жестокостта, садизма да се наказва.

77

лл

преди 14 години

Разберете че у животно вина не можеш да търсиш! Все едно да обвиняваш бебето си че се е наакало! Държанието на животните е нашето държание! Отговорноста може да бъде търсена само от човека! Кучета нападат хора, това е защото собствениците или някой друг човек ги храни със сурово месо и така ги отклонява от природната им същност!!!

76

Анонимен

преди 14 години

За да направиш такова нащо на животно, означава че си *** без никакво въображение - да не можеш да се поставиш на негово място. Означава също така и че си със закърнели чувства и не можеш да изпитваш дълбоки емоции, или с други думи - ти си ***, полуизрод, изостанал с около 80 000 г. в еволюцията, човек втора ръка.

75

Петрол

преди 14 години

Много сте крайни, в решентията си, а даже и не питате за ситуацията? Не бива да има жестоко извратено отношение към нито една твар - растение, животно, човек, планета! но не са малко такива! Даже като си карате с кефа количките, трепете и мравки и мухи и какво ли не? А после плюете някой, че застрелял куче, което може и да го е нападнало. Трябва да се осмисли ситуацията, а тогава да се реши правилното, нещо! Има животни и за храна, за дрехи, неизбежно е. Все пак, такъв е човешкият свят.

74

нормален

преди 14 години

като чета коментарите се убеждавам, че в интернет има всякаква ***... Откога осакатяването на животно стана хуманно дело не ми е много ясно, както не ми е ясно защо са се родили тея дето го твърдят... Ама хора всякакви... Човеците са малко...

73

Vesso

преди 14 години

Че това е малоумно изпълнение няма спор. Проблемът е, че всеки ден има нахапани хора от кучета, че почти всеки месец има осакатени или убити хора от кучета. И по реакциите това се оказва нормално. С това не се занимава нито министър, нито главен ветеринар. Търси се отговорност от общината, която е с вързани ръце от имитиране на хармонизиране на нашето законодателство с европейското, като се набляга на въвеждането на норми, на които ще се смеем след време.