114

Анонимен

преди 12 години

Не се насочвайте към Лютви. В една голяма част от България самите хора искат да е Турция. В една голяма част от България самите хора искат да е Македония. В една голяма част от България самите хора искат да е Румъния. Учудвам се, че няма и ескимоси със сушени тюлени вместо знаме претендиращи за своето парче от земята ни. Както казваше една албанска студентка по тв в Косово, Ама какво като има християнски черкви на 10 века тука, аз съм родена тук и значи е наше.

113

Българин

преди 12 години

Тоя мушморок не знае ли, че в България има един официален език - БЪЛГАРСКИ - и всички административни и управленски структури и лица ТРЯБВА да говорят САМО на него.И най-накрая няма ли за закрият тази партия на етническа основа - нали по конституция е ЗАБРАНЕНА ?

112

Ф.С.В

преди 12 години

В Австралия полицията моли туристите да си говорят помежду си на английски-ако не го знаят да мълчат --криминалният контингент много бързо преценя че са туристи и са лесна мишена--официалният език в Австралия е английски- казвам го от опит

111

До 107

преди 12 години

Е да, ама не твоя пост има 12 плюса. Това го знам от представители на МОМН, казано в ефир по радиото.

110

ужассс

преди 12 години

Ако целта на ДПС е да накарат повече хора,включително и мен да гласуват за ГЕРБ,то мисля,че ще я постигнат.Не бих гласувал за ГЕРБ,но ако тия наглите от ДПС има и минимална възможност пак да управлява,то бих гласувал за ГЕРБ с две ръце.Никога ДПС във властта,НИКОГА!

109

Анонимен

преди 12 години

Като искате на турски идете в Ориента и там си я водете.ВИЕ СТАНАХТЕ ПО АРОГАНТНИ ОТ КОМУНИСТИТЕ, вашите съюзници,дето ви смениха имената,господа доносници.На турски в Турция!

108

анонимен

преди 12 години

129, пак на ГЕРБ.. Като в следизборната нощ на президентските избори - "саде една целувка" изяде главата на Калфин...

107

Анонимен

преди 12 години

Да, това е целта на турците - да завземат България отново. И както не отстояваме позициите си и не вярваме в България и българите, като нищо ще успеят!

106

турчин

преди 12 години

Товаса пълни глупости неми пука за тези парти всичките са едни няма дпс,бсп,и др....И тези закони неса хубави след като имаш бг.паспорт и ядеш български хляб наче се водиш бг гразданин,и наи вече трябва да спазваш зоконите на БГ.Аз лично се чуствам български гразданин ,пак каква вяра изповядвам товае друго,всеки има право на каквато изка да вярва.Потози начин политиците правят само едническа умраза между хората.

105

Бай ви Тоз

преди 12 години

Това ли е проблема на турците в България...естественно НЕ.Мине не мине време и Доган се изсере на метеното.Просто няма друг начин за да го забележат(Това е удобно и за Герб и за ДПС ..почват се полемики и трупане на точки защото се задават избори,а истниските проблеми БЕДНОТИЯТА БЕЗРАБОТИЦАТА И ГЛАДА остават на заден план.Ей народе какъвто и да си по произход българин или турчин кажи веднаж не на тези лъжливи и гадни лъжеполитици който живеят и рахатуват на гърбът ти.

104

Анонимен

преди 12 години

Турците-в Турция! Македонците-в Македония! Гърците-в Гърция и т.н.!!! След като мили ми съграждани, сте се родили тук-безплатно,обарзовали тук- пак безплатно, като бяхте малки кой ви сложи задължителните ваксини-пак безплатно,а????Значи сте българи от еди какъв си ПРОИЗХОД.Етноса ви никой не отирча, но и вие не отричайте направеното за вас и имайте малко уважение и признание на тази страна и на езика и.Аман от толерантност! То бива, бива,ама.........

103

Анонимен

преди 12 години

Има - БЪЛГАРИЯ

102

tony_scout

преди 12 години

Не се поддавайте на провокации, ясно е че искат пак да подпалят недоволството на хората от и извън малцинствата, невъзможно е да раздразнят друг освен вътресъпартийниците си.

101

Българче

преди 12 години

Пичове и пички-нека криво да седим, ама право да съдим! *** не са виновни, че конституцията ни си е *ла майката! *** българският език бил "официалееееен" И кво от това?! Къде пише, че не може да се води кампания на неофициалния в кърджалъка турски език???? Пишман закони се гласуват, после хората си правят ***ак с нас и ставаме смешни!

100

do 124

преди 12 години

точно, защото е официален, не задължителен- ето на това се основава, а през 90е махнаха "задължителен". не са равни понятия- нещо е официално, но не е задължително. Официален означава документи, училища, институции и др да са на езика

99

teo

преди 12 години

Лютфи Местан-павел, този доносник на ДС, като иска на турски, да отиде в Турция, но там ще го изгонят, защото такива като него ЕНИЧАРИ ги изгонват и не им дават дори да се изкажат, а камо ли да гласуват. В Германия има 2 милиона турци, но те говорят на турски само в къщи, а на вън само да заприказват на турски ги връщат в Турция! А тези тук са българи манипулирани от ЕНИЧАРИТЕ Доган-сава,ангелов, Местан-павел все доносници на ДС!!! Къде сте родени??? В България, нали??? В България се говори и пи

98

Анонимен

преди 12 години

тоя само разсейва вниманието на плебса - познайте в чия полза е това

97

Ф.С.В

преди 12 години

Няма страна в света която да не се говори официалният език- САЩ всеки емигрант в рамките на кандидатсването си за няколко години трябва да говори добре английски- в Швеция ще наложат на емигранти освен английски да знаят и шведцки-който не се справи-ЧАО--- в БГ не говорим за емигранти,, а за абсолютно официални български граждани--това е смешно-утре българите ще трябва да учат *** и турски за да си купят хляб ????

96

osata

преди 12 години

Изчетох коментарите по статията и ще посоча основанието, на което стъпват ДПС и мисля, че те много добре виждат пропуск в Конституцията...."предложението им не нарушава член 3 от Конституцията, в който е посочено, че официалният език в България е българският.""Той аргументира искането с препоръка в доклада на наблюдателите от ОССЕ на предизборни срещи да могат да се използват и други езици освен българският."Те никак не са наивни и стъпка по стъпка завоюват нови права и позиции.

95

кхм

преди 12 години

ДПС и без промени в ИК агитира на турски без преводачи. БНТ от години върти новини на турски без субтитри.Местан искал... Аз само гледам тези, от които го иска, какво ще дадат!