89

P.djuf

преди 13 години

София ли?София беше хубав град-някъде до 30те години на 20ти век.беше европейски град.после дойдоха селяните с подпетените гуменки, и сега София е по-мръсен и по ориенталски град от Истанбул или Багдад.

88

преди 13 години

Ха-ха! Бургас е само едно село с пристанище. Добре, че ЖП гарата е същата като Варна, че едва-едва да се усети, че има нещо морско в този град. Има хубава природа на юг от Бургас и това ме кара да минавам през там. Който не е на ясно какво представлява Варна и пише глупости за този град, само показва неграмотността си и глупостта си!

87

777

преди 13 години

Всичко което не е на морския бряг е провинция

86

Анонимен

преди 13 години

Велико Търново е за столица

85

ПЕО

преди 13 години

ЗА ТЕЗИ ,КОИТО СА ЗАБРАВИЛИ ДНЕС Е ДЕНЯТ НА СЪЕДИНЕНИЕТО.Като варненец ,жител на втория град в България, искам да кажа-дано никога Варна не стане столица-ще заприличаме на софианци.Да ни е жива и здрава столицата!

84

P.djuf

преди 13 години

79,а ти какво й обичаш на сегашна България?Обърнахте Родината ми на боклукчийска кофа, сега искате да я обичам такава ли, *** нещастни?Да я обичам *** , мизерна и пълна с мошеници?Моята българия, такава каквато я помня и я нося в сърцето си , я няма.Превзехте я, унищожихте я, айде да ви е честито.Вашата *** България няма да я обичам.

83

Дядо Мраз

преди 13 години

И то заради това, че е лесно достъпен, за това турците го разоряват и изгарят през 1877 година. Моите уважения към СТ. Загора, но основата иедно място да е столица, да е трудно превземаемо - софийкото поле е именно такова - имаш една възможност да дойдат турците, една да дойдат руманците примрно, и една сърбите, завалрдваш проходите, и столицата и държавата ти съществуват, докато се прегрупират силите. Плюс това София е и на много добро централно положение спрямо земите с български етнос

82

Анонимен

преди 13 години

Защото "софиянци" са предимно селяни като теб, за това не са качествени.

81

патриота

преди 13 години

Но също З,Стоянов е писал като са бягали от турците към Ихтиман...Бенковски е казал ей от тук нататък ще се срещаме само дебели шопски глави,които са търсели само келепира и интереса,няма ги ве4е тракийците...имал предвид онези от 4ти Пазарджишки рев.окръг...

80

преди 13 години

Не, Тапир, ти си друга държава! България е основана близо до Варна - в околностите на Шумен! И тук говорим правилно! Може да е меко, но е граматически правилно! А ти дори и в краткия си текст си допуснал грешка. И още нещо - аз съм роден в Североизточна България, живял 10 години в София и съм прекарал по няколко месеца, дори и години, в още много български градове. Познавам цяла България отвътре. В никоя част на България хората не са по-малко качествени от софиянци!

79

Анонимен

преди 13 години

Ами джуфка кво да ти кажа- *** като теб и в Швейцария да иде- пак ще мрънка и ще се оплаква.тъй че дигай си потурите и аре некъде по гурбет, от такива мрънкала като теб сме на тоя хал.НЕ ОБИЧАЛ родината си, *** ***.....

78

Алекс

преди 13 години

"Алекс и анонимните му приятли" нямат значение. Важното е, че се появи бай Колю, един истински БЪЛГАРИН - разбирай човек, лишен от всякакво чувство за хумор, ирония, самоирония. На бай ти Колю, както на всеки истински българин, всеки въпрос му е най-важен, всички проблеми го засягат лично и решението им зависи от неговата лична позиция. За бай-колювците няма въпрос, на който може да се погледне с насмешка, с усмивка. Ей това са 99% от сънародниците ни, за съжаление. И в делник, и в празник.

77

777

преди 13 години

ВАРНА е името. Хемингуей е написал, че всичко което не е на морския бряг е провинция. Какво ще кажеш против Хемингуей, по-умен ли си ?

76

Анонимен

преди 13 години

З. Стоянов в "Записките", общо взето пише: "Когато превалихме Балкана, попаднахме на други хора, от които добро не видяхме.Това не бяха вече преданите, добри и верни тракийци, които се вдигнаха и изстрадаха свободата на България". Та така.Всички сме българи, но някои по така.

75

Спонги

преди 13 години

Честит празник. Роден съм в София. Беше един чист и спретнат град, преди да се разрастне без мисъл. Социалистическата грандомания го съсипа. Последва желанието на провинциални комплексари да работят непременно в София. Пловдив се съхрани до някъде и е с неповторима атмосфера. Сегашният гл. арх. на София иска още да разширява столицата. Глупости.

74

за тттт

преди 13 години

София е избрана за столица,защото едно време почти всички лидери на възстанията са били софиянци и при едно гласуване е избрана София само с един глас повече от Стара Загораиначе реалната столица трябваше да е Стара Загора,защото е разположена в централна България и е лесно достъпна,за разлика от София,която се намира на другия край на България и дори няма хубави пътища до там.И двете магистрали са пълен дроб.

73

edie

преди 13 години

И на деня на Съединението пак има за какво да се разделяме.

72

Nasko do 58

преди 13 години

Абе Добруджанска пръчкоооо/ВАРНА/Знаеш ли какво казва Народа?- В Добруджа да ида, *** и *** народ да вида!!!!Направете си канализации, измийте си улиците, купете си рейсове барем един да има с климатик и ако си смените цървулите се пишете Морска столица - Смешници сте всички там, заедно с Киро Шментата - БУРГАС и 100пъти по уреден за всичко от Варна!

71

P.djuf

преди 13 години

На мястото на България възникна някаква ***-помашко-турска държава, която меко казано НЕ ОБИЧАМ!

70

Бисер

преди 13 години

Не мога да разбера защо се пускат умишлено такива заглавия .. Още като го прочетох и си представих коментарите ... Просто ми е струва леко глуповато така да си поддържате аудиторията .. :/