64

фен

преди 11 месеца

Това някак си не ми кореспондира с резултатите от матурите тая година.

63

Анонимен

преди 11 месеца

ИТ фирмите са добре, щото мутрите имат зор с това, да ги тормозят. Не става, да набиеш шефа. Ще избеганило шенотиде в друг град дистанционно и върви го търси. Не става с НАП и ХЕИ - прекалено мкого адвокати и камери. Не става и с Пепи Еврото. Заплашват ги, а нашите първо ревът в посолствата,ншото има много американска и бенска пара, после ногат да избегат ... Кеф ти Гърция, кеф ти Турция ...

62

kris

преди 11 месеца

Ау, младите хора искали достойно заплащене за труда си! Как може такова нещо?! Бай ***-бизнесменски как ще си прати кофти генетичния материал да учи в елитно училище и как ще купи бентли на к+рвата си?!Вижте цените на храната, сметките, а за апартаментите да не говорим! Не ще искат по 4К, ами и по 10! Свършиха се балъците да ви се кланят за без пари!

61

4000 стартово е

преди 11 месеца

заявка за сериозна компетенция, каквато, да си го кажем направо, отсъства у някои старши кадри, камо ли за тия, които сега излизат на пазара на труда. Независимо от сферата.

60

Анонимен

преди 11 месеца

Заплащане на Час. Нормална минимална работна заплата не казвам да си богат ,но що горе долу да живееш нормално под нормално разбирам на нямаш проблем с битовите нужди.Закона да защитава работника!Не може ченге да взима двойно над минималната! Хората да знаят ,че не е социализъм и да се стремим към комунизъм,а див капитализъм.Че тия заводи с 900лв заплати и да си ги затворят,на момента ще дойде капиталиста който ще ти хвърля малко повече трохи !

59

Анонимен

преди 11 месеца

В София отдавна няма заплата под 4200 ,9лв. Дори един шофьор без образование в Градския прави 4500.

58

Анонимен

преди 11 месеца

А и младежите също тарикати, не казват какво могат да вършат, ами директно питат за заплатата. Такива екстри няма

57

Анонимен

преди 11 месеца

На база какво: необразованост, некадърност, нищоправене, с цигарка - телефон - кафе? За такива работи, никой не "дава" такива пари! Искат яко бачкане, а не.... премести това там и онова нататък. Анадъкму!

56

Любо

преди 11 месеца

Много обичам такива младежи. Като ги питам кво могат, настъпва тъпо неловко мълчание. Иначе, минималната работна заплата е предварително готова. Човек, който започне първо да говори за пари, за работа не става. Доказва го опитът ми.

55

Фед Красивия

преди 11 месеца

до 43 ИндЖинера;Аутосорсинга,който е само по София,като явление,отдавна вече няма тоя подем,като преди 10 год и то изцяло по политически причини.Отиди ,да видиш ,какво масово напускане е.И какви са точно заплатите.Чат бота, вече е почнал да яде места.Тази изкуствена история със заплатите ще отрезви много народ по София.Дълго мога да ти пиша по темата ,но констатцията е една:МАЧА СВЪРШИ!!Ще се усети скоро.

54

Хабибито

преди 11 месеца

Ама вие идея си нямате как се вадят тия пари на запад .... Баси хората, те си мислят, че така ги дават...и само нас чакат. Като не сте били навън по-добре не коментирайте неща от рода охоо ей сега ще ми дадат 4к , Ами квартира,храна, семейство....

53

Анонимен

преди 11 месеца

Нормално, и аз не бих започнал на по-малко към днешен момент. На junior na 22 даваме около 3800 нето и отделно какви ли не привилегии и бонуси и стават над 4. Вече с опита идват и парите. Навремето преди 15 години всички в ИТ сектора започвахме на 1600-2000 и това си бяха цифрите. Полека-лека, работейки и като фрийлансъри някъде, докарваме по едни сносни пари месечно (да не казвам колко, че няма да повярвате, ама над 20-30к).

52

ИВАН

преди 11 месеца

КАТО СЕ РАЗХОЖДАМ ИЗ ХРАНИТЕЛНИТЕ ВЕРИГИ И ИЗ ПАРКОВЕТЕ, КАТО ГЛЕДАМ КАКВИ "ОБРАЗИ" СА ОСТАНАЛИ НА ТЕРИТОРИЯТА, ЛОШО МИ СТАВА! ДОБРЕ ИЗГЛЕЖДАЩИТЕ И МЛАДИТЕ БЪЛГАРИ ГИ НЯМА! ВИЖДАМ САМО РОМЕИ И БОР СУЦИ!

51

Анонимен

преди 11 месеца

До 46 - Абе да, ама има един момент в който ставаш толкива силен икономически, че можеш да влояеш на бизнеси и заплати. В най-чистата си форма, капитализма давя прекалено много власт на едни, а на друго ултиматуми. "Иои работиш или умираш от глад"

50

Анонимен

преди 11 месеца

Свободата на движение, която получихме след влизането ни в ЕС си оказва влияние. Не само физическата, но и възможностите, които се отвориха. Факт е, че гнусните коментари в този сайт са пишат от хора, прехвърлили 35-40 години. По-младите са много по-широко скроени, и не толкова тесногръди. Жалко, че средата в която живеят е такава, че ги дърпа назад. Ще трябва и тяхната генерация да отмине за да се цивилизова наистина България.

49

До анонимен

преди 11 месеца

Абе ти не си нормален. Взимат по 1100-1200 лв учителите. Минималната заплата колко скочи за тия години? В ЛИДЛ касиерите взимат повече от един учител. Що говорите глупости. Виж на запад колко взимат и пак се изказвай. И още нещо: ако ИТ фирмите даваха по 1000-1500 лв заплати на опитните хора, нямаше да иска никой да работи там. Без увеличение на заплатите не стават нещата. Я да почнат да дават на учителите заплати като на ИТ да видиш как веднага ще се напълни със добри кандидати.

48

Батьо ви

преди 11 месеца

...Цените на апартаменти в София... Кой ти е казал, че трябва да можеш да си позволиш да притежаваш апартамент? Времената се промениха, не очаквай да живееш като родителите си и да можеш да си позволиш това, което те са могли да си позволят навремето. Предстоят интересни и динамични времена, приятели! Няма да ви е скучно - гаранция и освен това - всички сме с най-хувабите места - не просто на първия ред, ами направо на сцената. New World Order! Честит ви 4-ти юли!

47

Анонимен

преди 11 месеца

На мръсните комунистическии "шефчета" с манталитета на социализма им се зави свят. Не са свикнали да плащат. 20г използваха младите, без пари ! Но тези се усетиха и ви удариха един шамар.

46

Бай Илийчо

преди 11 месеца

Една от наше село вадеше по 4000 ойро на магистралата за месец.Амаа остаря погрозня и никой неще веке да я ..... !

45

Скъпи бизнемени!

преди 11 месеца

Скъпи бизнесмени, свърши се тая някой да ви бачка за без пари! Не може да хвърляте жълти стотинки на работниците, а вие да се чудите в кой европейски град да си купите ОШЕ ЕДИН апартамент! Не плащате не защото нямате, а защото сте алчни комплексари! Ако не можете да си позволите адекватни заплати, пускайте кепенците и отивайте на пазара да продавате картофи! В Европа е така! Ако искаш да имаш бизнес - ще плащаш и заплати и осигурновки и всичко! На който не му изнася - да си бачка сам!