79

Анонимен

преди 5 години

Папата-слуга на народаБойко, слуга на себе си. Това видя света.Пак не спря да се хвали как той бил разпоредил, той бил подарил ...И отново стана смешен с дежурните си тъ потии за Началниците ...

78

ta0mi

преди 5 години

Тази жена да говори от свое име, аз не съм я упълномощавал. И да почете нещо за християнството, за да научи, че западната църква се отклонява от християнските ценности и започва люта битка с източната църква. Няма как да БПЦ да се обединява с Ватикана. Там са най-корумпираните , най-богатите и най-сексуално извратените свещеници. И каква беше тази молитва за мир, когато представител на мюсюлманското вероизповедания ревеше,че Аллах е велик и няма друг Бог,освен него?!Ни дума за мир!

77

Анонимен

преди 5 години

До НанеПатриарха, да вземе да тури една анатема и да отлъчи от БПЦ всички гробаджии...Той и без това им беше навит за стамбулската конвенция-------------------Така ли ? Това *** ли ще ме отлъчи бе ? Ние нямаме църква, за тези, които още не са го разбрали. Пълна бутафория за лековерните.

76

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 74Отнеси въпроса си към КГБ агента Гундяев. Абе много ви се иска на вас русофилските пoдлоги да лижете подметките на руския фалшив поп.

75

Анонимен

преди 5 години

"В ярък контраст с официалната политика"Няколко германски издания пишат за отношението към бежанците и мигрантите в България и в тази връзка цитират казаното от Франциск. Франкфуртер Алгемайне Цайтунг отбелязва: Франциск призова България да приема мигрантите с отворени обятия - един апел, който не предизвиква вълна от въодушевление в най-бедната страна от ЕС, издигнала висока ограда по границата си с Турция".

74

Анонимен

преди 5 години

Тези отзиви на един разлагащ се, морално и етнически, свят ме карат да се гордея със здравото чувство за самосъхранение на българина. Не случайно сме оцелели толкова векове, най-вече благодарение на православиетоА католиците са горили живи хора, несъгласни с глупостите им.

73

Анонимен

преди 5 години

На мен ми е интересно по времето на комунизма БПЦ как точно си е следвала каноните? Май като стават членове на ДС.Иначе съм съгласен, че не само Бъчварова, а никой не трябва да се бърка в това какво трябва или не трябва да е поведението на църквата.

72

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 66Ти като пишеш мислиш ли? Не може да има,и няма "пръв сред равни". Православните патриарси са равни всички,този цру агент Вартоломей е равен на Неофит,нищо повече не е,дори и диоцеза му е по-малък.

71

до 60

преди 5 години

Само дето забравяш, че КГБ-попът е от същата религия като нас и с него можем да се разберем и без преводач, нали ?

70

Анонимен

преди 5 години

До 44Московската Орда е присвоила (а не приела) християнската религия от Киевска Рус, а не от българите, защото тя просто не е съществувала на картата в онези времена !Затова така наречената "източноправославни църква" е някакъв сурогат на Византийската православна църква !А сега е направо една секта на КГБ ченгета за манипулиране на мужика за очакващия го "Рай" !

69

бабата на тонката

преди 5 години

българия е катулическа откак се помним и бате байко е станал катулик оште кога беше у бкпето това правуславието ни го натресе путин

68

Анонимен

преди 5 години

Моля ? Кой? КАКЪВ патриарх, какви 5 лева - ние нямаме църква. Гадни ченгесари, харчещи пари в коли, часовници и т.т.н.н. , които грам не ги е еня за стадото. Ай сиктир. Папата е на светлинни години от тях. Бъчварова дори се изказва меко.

67

НАРОДА ВИДЯ,ЧЕ

преди 5 години

До Анонимен 68Владиците са бедняци в сравнение с охолстовто на ГЕРБ. Като пишете мислите ли?

66

Анонимен

преди 5 години

"Враждебност към бежанците и негативно отношение към Римокатолическата църква в държавата с най-задълбочаващата се демографска криза и най-ниския стандарт на живот в Европа.Това са акцентите в световните медии при отразяването на посещението на папа Франциск у нас*******************Май ПР-ът на Тиквата, режисиран от Бъчвата пак се провали.

65

да

преди 5 години

Браво на митрополит Николай, папата е слуга на Антихриста.

64

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 55 Вие не разбрахте от НПО-тата,че дори бг да се е откъснал от църквата си остава православен по маналитет и дух,заради векове възпитание,което се предава още в семейството. Затова начина ни възприемане на света и нещата винаги ще бъде различен от това на запада.

63

Анонимен

преди 5 години

Нашите килийни владици показаха, че освен демонстрация на охолство друго не ги интересува.

62

Анонимен

преди 5 години

Православието никога не е инквизирало хора, които не са били съгласни с неговите догми.Папата първо да си разчисти педофилите и после да ни поучава.

61

Анонимен

преди 5 години

Цялото разцепление между католицизма и православието е поради една единствена причина Кой да кара влака. При католиците това е папата, а при православните това са патриарсите на отделните църкви като Вселенския патриарх е наречен "Пръв сред равни". А повод за това разцепление е добавката "...и сина"."Во името на отца и сина и святого духа" която добавка отсъства при католицизма.Това са големите канонически различия.

60

Хъммм

преди 5 години

Има един бг филм от късния соц, та там един мазен другар учеше нашето момче как се връзват обувки на шефа, новата мантра на папата е да ни учи как се мият крака на терористи - без скъвка в колената и с чупка в кръста