55

Анонимен

преди 4 години

До Лепа Брена57 ОК,но я виж,колко гледания има Камелия в нета,сърбите полудяха по нея,включително и Джокович.

54

Анонимен

преди 4 години

Сърбите вече са повече от българите. А бяха с три милиона по-малко.

53

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен53 Тогава нямат своя писменост,привзели са чужда азбука-латинска,както и старобългарска.

52

Лепа Брена

преди 4 години

Бг чалга певачките си присвояват сръбски песнички.

51

Анонимен

преди 4 години

Сърбите винаги ни казват истината в очите

50

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен44 Ако не беше българският цар Борис Първи покръстител Михаил и синът му Симеон,делото на светите братя Кирил и Методий щеше да бъде забравено. Първоначалният им план е бил да ограмотят населението във Велика Моравия,но впоследствие,техните ученици-преследвани и изгонени от моравския княз Ростислав,намират прием в България.Кирилицата е създадена по старобългарския говор.На този език в България,са преведени, Библията и цялата църковна книжнина от Византия,тръгнала към други народи.

49

За да си отмъсти на

преди 4 години

своята колежка софиянка от сой, пощръклялата селска леля направила навремето всичко възможно за да провали на кандидат-аспирантски изпит дъщерята на колежката си, а това момиче било единственото, което получило образование по специалността "Етнографско картографиране" в тогавашната Западна Германия. Заради дребнав женски карез нямаме Етнографски атлас! Сърбите обаче имат и претендират за половин България. Днешните "етнолози" половината са протежета на онази простовата отмъстителна селска леля.

48

Анонимен

преди 4 години

Един народ един език. Разликата е в диалекта и произношението. Сърбите пишат и на латиница и на кирилица.

47

Анонимен

преди 4 години

До 37Истинските сърби са в Черна Гора и Санджак,това даже ще ти го кажат и не малко сърби!А е известно ,че черногорците бяха бомбени от НАТО ,но това не им попречи ,сега да са горди членове на НАТО!"Сърбия винаги била независима"!!!В коя война стояха настрана ,,независимо"?Бяха независими като част от Югославия и то благодарение на хърватина Йосип Броз Тито.

46

Анонимен

преди 4 години

Най-смешното от всичко е, че тук се смята, че Кирил и Методи били българи, които написали някнаква си измислена славянска азбука.Кирил и Методи са си чисти гърци, а азбуката която са написали за дивите племена на север е вариант на гръцката, с цел да ги цивилизоват и приобщят към Византия.Четете повече бе хора. Ама не Шибидар Димитровщините, а истинска история.

45

Анонимен

преди 4 години

Няма такова понятие като българска писменост, имаме Славянска писменост!Няма българска азбука, а Кирилица!Всички кавги, разправии и обиди на тази тема са безсмислени!

44

Анонимен

преди 4 години

Кирилицата е разновидност на гръцката азбука примесена с малко латиница.

43

Идете и питайте

преди 4 години

в ИЕФЕМ, защо през последното десетилетие вече два пъти правят научни конференции (изключително слабо посетени) и дори издадоха сборник в чест на разглезена някогашна селска мома, която е направила кариера в БАН, само защото навремето се е омъжила за човек, чиято роднина пък е омъжена за член на Политбюро.Заради глезотиите и дребнавата отмъстителност на тази лелка е съсипан цял институт и през късния соц беше станал за подигравка. За да си "отмъсти" на високоинтелигентна своя колежка, която

42

Анонимен

преди 4 години

Бъркаш, Сърбия е доста по-стара държава от България.И те не са дошли от степите на Азия, а са живели по тези земи от незапомнени времена.Българите, когато са дошли са били полудиваци и са яли сурово конско месо.Тук на Балканите са се цивилизовали при досега си със славяните.

41

Все едно слушам

преди 4 години

Все едно слушам Божидар Димитров или Волен Сидеров ама в српкси вариант

40

Анонимен

преди 4 години

До Аз,43 Чревоугодник. За малко плескавица,си готов да предадеш страната си. Па *** кар и в нея сърбите вече да не слагат хубаво месо,само изрезки.

39

Анонимен

преди 4 години

Кирлицата е измислена от гръцките братя Кирил и Методи с цел да обедини племената заселени на Север от Гърция и да ги превърне уж в народ.

38

Аз

преди 4 години

Оставете ги да си пишат и говорят каквото си щат! Важното е, че когато съм в Сърбия се чувствам като в България, а сърбите като са в България се чувстват като в Сърбия. Езикът е почти същия, азбуката - също, за песни, танци, ядене пиене - да не говорим... Е това е важното!

37

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен37 Цял свят е с България,а зад Сърбия и сърбоманите в С Македония,само Китай и Русия.

36

Каквото им наредят

преди 4 години

силните на деня, това "доказваха" нашите "учЕни" през последните 75 години.Намираха се и изключения и си плащаха прескъпо за това, като онези12 достойни наши езиковеди, които преди близо 40 г. си подадоха оставките и напуснаха Института за български език при БАН в знак на протест срещу безпринципното, но добре възнаграждавано д/педавство.Идете в ИЕФЕМ - доскорошния Етнографски институт - и ги питайте защо България е единствената европейска държава, която няма етнографски атлас?