76

Анонимен

преди 10 години

1960 год. При остаряло трудово законодателство, България изнася за Китай 30 турбогенераторни комплекта за ВЕЦ. БСК я няма.2011 год. БСК съществува. България внася от Китай 3 000 т.чесън.2013 год. Беларус е третият производител на тежки самосвали в света. Всеки десети трактор в света е произведен в Беларус.2014 год. България е в челната тройка на най-многобройни финансисти и реформатори-икономисти на глава от населението в света. Министър-председателят Орешарски е награждаван със званието най-добър министър на финансите за 2007 г. Началото на световната криза.

75

Българин

преди 10 години

"Защо нямаме скандали със западни инвеститори" - ми защото няма истински западни инвеститори изобщо! Има тук таме в ИТ-то, но там заплатите са по-различни. Западните инвеститори като решат да инвестират в нещо голямо извън ИТ - помотват се малко, па бягат презглава. Пример - заводът на Роувър.

74

Ноби

преди 10 години

Такива организацийки са вредни и ненужни на икономиката. Техните коментари са винаги едни и същи. Колкото се може по-евтина работна рака да има. Това им е винаги тезата. А никой не прави сметка, че за да има икономика, трябва потребление. За да има потребление трябват доходи.

73

до 73

преди 10 години

С тази си андрешковска логика, си обречен на бедност. По-лошото е, че и децата ти са обречени на бедност. Докато не разбереш, че ТИ (всеки) човек сам е отговорен за дейстията си, квалификацията, областите за изява, доходите си, хобитата си и живота си, все ще си беден; а не да ревете че държавата ви била слаба, работодателите лоши. За съжаление 50 години соц превърнаха мнозинството хора в БГ в някакви зеленчуци, дето чакат само на държавата, а не разчитат на себе си.

72

Българин

преди 10 години

Единствено Бареков ще оправи нещата. Когато Бареков дойде на власт ще задължи със закон работодателите да осигуряват на работното място безплатни напитки, кафета, кока кола, бонбони и ядки за персонала и да дават големи заплати, а ние ще си работим кой колкото му е кеф, никой няма да ни гони за работа и ще си взиме големи зплати. Затова трябва да гласуваме за Бареков, Бареков да дойде на власт.

71

Анонимен

преди 10 години

Какво да правим с такива работодатели като този на фирма БИСИС, който забавя с месеци заплатата, както и договорите на хората са на почти минимална заплата, в почивните дни не плаща допълнителни пари и всичко като закони е погазено. Какво се полага на такива работодатели според БКС. Хората с какво да живеят, като остават без пари заради такива мошенници. Само бачкат, а пари няма.

70

Българин

преди 10 години

Целият проблем е, че българите не са предприемчиви. Все чакаме някой друг да ни даде работа в ръцете, за да се оплакваме колко малко ни плаща. Това е най-ужасното наследство на комунизма. Просто масово хората са свикнали да работят в големия завод за мизерни пари, и толкова. Ако имаше повече българи, които не смятаха трудовия договор за единствен възможен приход, тогава нещата щяха да са по-различни. И като работодатели, и като доходи, и като заплати на трудов договор.

69

ььь

преди 10 години

До Анонименкак да с еинтересува за фирмата а фирмата интересува ли се за него ?как живее с тази заплата ама нали е важно шефа да е на малдивите на почивка

68

Дръндер

преди 10 години

До Анонимен 67Скоро ***, ще сме страната с най-ниски заплати и ти искаш работника да е мотивиран? На какво отгоре? Я млъквай и не се обаждай, че ставаш смешен!

67

Анонимен

преди 10 години

Да плащаш заплата - комунизъм, да плащаш осигуровки и то комунизъм, да имаш почива пак комунизъм, ами нека тогава да ви изселим и да ви ликвидираме както пред 1945, да си вземем икономиката която ни откраднахте и нека бъде комунизъм. Защото все повече отиваме натам. На вас не ви трябват работници и служители, а ви трябват роби. Работа по 12 часа за 350 лева които дори не ги получаваш в края на месеца се нарича робство. Българина търпи ама накрая хваща ножа и господ да ви е на помощ. Пример 1945г

66

mdam

преди 10 години

"Тренчев заяви, че бизнесът иска практически работещите да нямат права, такива да имат само работодателите. Нашият работодател това са назначени капиталисти, половината ДС, половината номенклатура. Защо нямаме скандали със западни инвеститори, само с нашите, които съсипват и нарязват предприятия, попита той."Евалата Тренчев !

65

Анонимен

преди 10 години

Намираме се в територията за ционистки експерименти наречена България!

64

Алекс

преди 10 години

Не виждам защо се оплаквате от работните навици. Вкрайна сметка ги култивирате от 70 години. Да не говорим, че тези които искат и могат да работят искат и да им се оценява труда. В държава на лъжци ии тарикати освен да се мамите един друг друго не става. То май от как отвориха границите започна един естествен подбор - който може да *** и далаверства просперира, който може само да работи си бие камшика. Е какво очаквате сега? А и по-зле ще става. Успех на всички. :)

63

do 62

преди 10 години

Явно под каскета ти е доста празно. Заплатата (вдигането й) не може да стане със закон. Трябва първо да има бизнес, който да я изкара (зависи от предприемачите, които така андрешковски плюете), после ти да имаш нуждана квалификация, после и поработиш, после да има клиент и едва тогава се създава дохода. А че някакъв *** искал МРЗ да е 1000 лева - това просто ще съсипе малките и средни бизнеси и ще увеличи безработицата. После се чудите що нямате работа!

62

Дръндер

преди 10 години

А аз да питам работодателите, като искат европейско законодателство, какво ще кажат за нормални условия на труд и всички останали екстри дето иматв Европа? Като безплатно лечение, безплатно зъболечение, осигуряване на децата на съответните майки детска градина? За това я си затваряйте устата, защото за да искаш трябва да дадеш *** нещастно!

61

Тони

преди 10 години

Тези господа наречени /работодатели/ който предпочитат да купят кола на секретарката си но не да платят достойни заплати на работниците си,ще напомня една поговорка-Те ни лъжат че ни плащат,а ни я ги лъже ме че работи ме..............

60

Анонимен

преди 10 години

Данев, работим за да живеем, а не живеем за да работим.

59

Анонимен

преди 10 години

Въобще не говорете за бизнес и България. 70% бизнеса се възползват от така нареченото криза. Живее по скъп начин за сметка на работещите хора. Никакво инвестиране в техника, защото видиш ли и старата работи едвам, но работи. Въобще всичко тук е един фарс. Вие искате икономика. Искате заплати. Как да стане, като самите ние сме се предали на този тип система.

58

Анонимен

преди 10 години

Българинът не работи, през 15 мин. пуши, закъснява за работаЕми, баце, за 700 лева толкова. Стига се дотам хора с отлични умения да ходят в Германия да карат баничарки, щото взимат много повече пари. Пък на вас нека ви бачкат ***, да видите добре ли е.

57

Али

преди 10 години

До АнонименИ аз съм съгласен, гонят те без да им мигне окото, Да се надяваме Бареков да дойде на власт