23

Варна

преди 11 години

Г-да не откривам логиката на следните разлики????При посочените цени за Кв.ч в Германия и България Сестра ми има 3 деца-да са живи и здрави. Живеят в Германия. Сметки за ток и газ/отопление,бойлер/ за период 12.12.2012-15.01.2013 = 93 евроСметката ни за същият период плюс 3 дни 252,16 лв в БългарияДа не говоря ,че само заплатата и е в пъти по висока от месечният ни бюджет???

22

дядо

преди 11 години

стига бре *** стига сте писали простотии е затова няма дани светне щото е пълно с умници подлогарипродукцията дето я отчитат в евросъюза е изработена в държави като българия - виж енергетиката виж европазара - залят от китайса стока - половината китайски производители са филиали на еврофирми дето не ползват и грам енергия в европаама прихода се отчита в европавиж гръцките фирми в българия къде отиват парите и къде се отчита прихода а къде се консумира енергиятааман от *** драскачи

21

Анонимен

преди 11 години

Това че сме с най-евтин ток не е вярно. Преди 2г. Имаше предаване в което сравняваха цените в България и Испания. Май нямаше стока в България която да не е на двойна цена. От храните чак до рег.номера на колите. А там тока се плаща на 3 месеца. За 3 месеца средно една хасиенда( това е голяма къща. С площ 2-3 БГ апартамента) прави 60? сметка. Тука гарсониерките имат толкова но за месец.

20

възмутен

преди 11 години

До Жо - кой не пести ток, българинът ли? По-голямата част от обществото стои на студено и плаща космически суми за това! Ами дайте тогава да стоим на тъмно, мръсни и гладни и да пестим! Не че не го правим, де!Смешни сте с такива обяснения! Жалки сте!

19

Анонимен

преди 11 години

Каква икономика искате, какво развитие??? Когато малкия и среден бизнес изправен пред бариера от 6000 лв. само за откриване на партида за отчитане в ЕРП-то, и тази такса е при наличие на фирмите със собствен трафопост!!!!

18

Iskrov

преди 11 години

do 12Diado Ivane ,kak do sega ne si razbral ,che cenata na toka niama nishto obshto sas zaplatata na bulgarina.Kakto i cenata na avtomobilite i na vsichko kachestveno koeto se prodava u nas.Problema ni vinagi e bil ZAPLATATA.Tvoeto mislene e v greshna posoka.A visokata zaplata triabva da si e zasluzim i da se borim za neja

17

Жо

преди 11 години

ЦИТАТ "България остава номер 1 в ЕС по количество енергия, необходима за производство на единица икономическа продукция /854/, което е пет пъти над средното за ЕС"Ето тук е решението на проблема. У нас електроенергията е с най-ниска цена, но ние сме най-големите разхитители на ток. За българите няма изградени навици да се пести енергията. Като се започне от безконтролното ползване на домашните електроуреди с голяма мощност и се стигне до машините за производство в заводи и фирми- не пестим ток

16

Анонимен

преди 11 години

хорааааа да рипнем и да ги избиеме до кога ще ни се подиграват и ние ги търпиме и им пълниме джобовете не ви ли е срам от децата ви

15

Анонимен

преди 11 години

след като платените драскачи и държавни чиновници не могат да свършат работата идва ред на платените убийци

14

Анонимен

преди 11 години

По спешност в болница "Света Анна" е приет Иван Петров, един от организаторите на протеста против енергоснабдяването и Енерго Про във Варна.Намушкан е в гърба в областта на кръста. Инцидентът е станал в близост до Окръжна болница. Около 21 часа, в края на протеста, когато хората вече са се разотивали, Петров, който е бивш футболист на Спартак (Варна) и на националния отбор, вървял към колата си по пътечката до църквата Света София. "Изведнъж усетих удар в гърба си. Обърнах се и видях мъж с качулка да бяга. В следващия момент разбрах, че имам кръв около кръста", разказва Петров

13

Марин

преди 11 години

Когато напрежението е 200 Волта кюфтетата не се пържат , а се варят в маслото за часове. Каква е ползата, че тока е най- евтин, когато за едни кюфтета на село харчиш три пъти повече енергия?

12

Анонимен

преди 11 години

Защо най-масовите протести са във Варна ? Нещо разбрах , че *** били мераклии за ЕРП-тата и използват протестите на хората за свои цели. Дали няма да се окажеме заложници вместо на чужди "инвеститори" на свои ?

11

Анонимен

преди 11 години

това са статистически данни за цената на киловат час в които пише че цената час у нас е 0,0857 но никой не посочва колко даваме отделно за такси за електроразпределение и т. н. което сформира цена от около 0,20 ст.

10

бедна

преди 11 години

Само че там работят за 20 евро на час.

9

kWh

преди 11 години

Хайде сега добавете и останалите такси, преноси, комбинирани производства и т.н. и да направим коректно сравнението. Дали и в останалите страни в които се срвавняваме ги има а?

8

Анонимен

преди 11 години

мофията отвръща на удараводача на протестите във варна намушкан с нож

7

тома неверни

преди 11 години

Айде стига уйдурми-най евтина била цената.Такива съпоставки трябва да се правят на фона на минимална,средна заплата.Тези т.н. си отиват скоропостижно....

6

възмутен

преди 11 години

Стига сте ни баламосвали! Проблемът е, че последните години доходите са замразени, а цените хвърчат с неистова скорост! Многоредовата фактура показва колко джоба пълним извън цената на тока! В момента се управлява на база рекет и изнудване на обикновените хора, които стигнаха вече до положение, че доходите им не могат да покрият дори цената на тока, а какво да говорим за останалите разходи! Не виждате ли, бе, хора, че сме докарани до просешка тояга! Жалко и тъжно е!

5

Анонимен

преди 11 години

A сега да сравним минималната и средната заплата, а?

4

Анонимен

преди 11 години

Може да е най-ниска тази която произвеждаме, но не и тази ,която стига до потребителите. В Белгия разбрах ,че ДДС-то за тока е 8% , а у нас за всичко е 20% ?!Не коментираме заплатите !!!