29

СИВА ИКОНОМИКА ЛИ...

преди 13 години

...ЧЕ ТЯ ДЪРЖАВНАТА ----БЯЛА ЛИ Е ???!НАЛИ "БЮДЖЕТА" НА ДЪРЖАВАТА ....СЕ РАЗПРЕДЕЛЯ" НА ТЪМНО", ЗА СВОИ ХОРА!В ЦЯЛ СВЯТ ...НА ТОВА МУ ВИКАТ -----"ЧЕРНА ИКОНОМИКА"!ВИЕ ,ПОЗНАВАТЕ ЛИ ПОЛИТИК----КОЙТО ДА НЕ Е ЗАБОГАТЯЛ???!РУМЕН ПЕТКОВ ,НАЛИ Е ПОЛИТИК-----ЩО ДИРИ ПРИ ИНВЕСТИТОРИТЕ ОТ ФОРМУЛА -1???!!!!.......ЧАНТИТЕ ЛИ ИМ НОСИ??!

28

vini

преди 13 години

Много лесно държавата може да се оправи с сивата икономика ако поиска.Задължително всеки служител трябва да има баджа закачена с име и длъжност която заема няма ли такава по време на проверка глоба на работника и на фирмата.Така при по чести и внезапни проверки ще има доста глобени в момента защото половината служители не се водят на работа или изпълнява различни длъжности.Така че действайте с проверките .

27

Ели

преди 13 години

Съгласна съм с този коментар ,скоро и сива няма да има. Не може 1,5 мил. работещи да издържат цяла една държава -държавни служители , полиция , военни ,роми ,деца и пенсионери. Унищожават бизнеса и скоро няма да има кой да внася в хазната.

26

мунчо

преди 13 години

Ние нямаме представа как се харчат нашите пари освен,че се крадат и издържат ***.Нищожна част за пенсионерите.Това е общото мнение.Затова и сива икономика.За съжаление държавата е враг за нормалния българин.Ето анкетата за *** държава го показа.

25

ДИНО

преди 13 години

Очаквам скоро сивата икономика да стане 100% черна при дублиране на всички държавни структури. Българина плаща на държавните: полиция, медицина, образование с данъци си, а на дублиращите ги частни охранители, свободен прием при специалист, частни уроци на децата ни и т.н. т.н.

24

Манева

преди 13 години

Само от зъболекарите хазната губи годишно окло 42 милиона лева данъци и осигуровки.Добави към тях лекарите от частните кабинети мед.сестри,които работят там и сумата набъбва над 75 милиона лева.После плачат за пари .

23

баа Пена

преди 13 години

ами по коментарите,че ще вдигат акциза на бензина,на "дългите"цигари и нам кви си глупости,става ясно едно,невъзможността на бандата на Боко да се справи с икономическата ситуация в страната и пак всички,разбирай обикновените българи ще "операт пешкира",защото тези стоки се ползват от народа и той не може без тях,а те ще повлекат всичко след себе си или поне ще са предтекст за това!!а Дянката вика:немаме механизми за регулация-ми измислете ги бе!!Да ви го начукам на две магарета сено не можете р

22

Анонимен

преди 13 години

сивата икономика е резултат от сивото управление на странатанека Бойко Борисов да излезе по телевизията и да каже как е натрупал 1 милиард лв,от гасене на пожари,нали ?

21

Клиент

преди 13 години

Брокерите, лекарите и зъболекарите на частна практика, строители - никой от тях нищо не плаща или само толкоз колкото да се каже, че е дал нещо ..

20

Анонимен

преди 13 години

туризма е в челото на сивата икономика пък реват хем държавата да им рекламира по света бизнеса с държавни средства, да продължават да са със 7 % ддс и да отчитат 14 пъти по-малко оборот / констатирано надежно от последните проверки/ Егати крадците, цяла България да работи за тях. Никаква почивка вече на български курорт щом е така

19

Ангелова

преди 13 години

А образовянието, бе? Там се перат бая парички, ама никак не се пише за това. Само от време на време около някой и друг скандал с изпити се пише за частни уроци. Ама защо има частни уроци и езикови школи, които са толкова езикови колкото аз съм Мерилин Монро.

18

АЛЕКС2

преди 13 години

СИВАТА ИКОНОМИКА Е РОЖБА НА АНДРЕШКОВЩИНАТА У БЪЛГАРИНА...ВСЕКИ ГЛЕДА ДА НАДХИТРИ ЗАКОНА,БЕЗ ДА СЕ УСЕЩА ,ЧЕ НАДХИТРЯВА СЕБЕ СИ ,И ПОСЛЕ ТАЯ ХИТРИНКА ТИ ИЗЛИЗА ПРЕЗ НОСА...

17

Анонимен

преди 13 години

На едно място 70%,на друго 50%,който не вярва да провери!

16

Анонимен

преди 13 години

Е и???Сива,бежова или 4ерна след като е налице факта,какво се прави?Само КОНСТАТАЦИИ.Я млък!!!

15

Анонимен

преди 13 години

"Представените резултати се основават на собственото мнение на запитаните, а не на финансови данни" Ехааа, достоверна работа! Моето пък мнение е, че минимум 120-130% са в сивия сектор и още 90-110% в черния, но ако всичко излезе наяве... ехе, че се чудят как "да ни стигнат американците"

14

анонимен

преди 13 години

не половината а цялата ако това може да се нарече икономика аз съм трамвай,няма фирма дето да не дължи пари на друга фирма,да не говорим че няма пазар на труда ,винаги те осигуряват на минималната,независимо на каква длъжност си и колко получаваш,за какъв едър бизнес говорят като в пове4ето фирми работят до 50 човека,колко са фирмите в които работят по 500-600 примерно,е да в моловете ако не се лъжа ха,ха

13

Анонимен

преди 13 години

тепърва ще става интересно

12

Цецо

преди 13 години

Тази снимка ми се струва позната...не беше ли от една статия за подкуп на катаджия?:)

11

Анонимен

преди 13 години

Не половината, а над 70% и не е сива, а е фалирала и я няма.....

10

Анонимен

преди 13 години

Дали е сива или пембяна , а можеби пипитена .Как може да боядисват нещо дето го няма.