776

Абрамович

преди 13 години

Това са Антитуристи. Не са нужни на България, аз съм Туроператор работещ в Русия и изпращаш редовно туристи.Омръзнало ми е от такива мърморковци. С трици маймуни не се ловят. Иска хубаво ще плаща.Що не си е платил 5 * ? Като ходи на Златни значи да се настройва на московски цени. Не мога да си обясня какъв *** трябва да си, за да помъкнеш чадър от Москва...Всичките руснаци, с които работя плащат като попове и са си купили недвижимост от мен на Зл.пясъци и Свети Влас за общо над 3 млн.евра!?

775

Honorik

преди 13 години

4ovekat si e napalno prav!To4no poradi tezi pri4ini-lo6oto obslujvane,higiena na plajovete i silnata muzika izbqgvam da po4ivam na na6eto 4ernomorie.Po-dobre e letovnicite da se orientirat kam Turciq-v po4ivkata im tam sa vklu4eni mnogo pove4e ne6ta i pri tova za po-malko pari.Nie imame prekrasna strana,oba4e ne si pazim 4isti plajovete i prirodata.Turcite pe4elqt miliardi godi6no ot turizam.Sega sklu4iha i dogovor za miliardi s Rusiq,a nie o6te lapame muhi za AEC Belene.

774

А

преди 13 години

Да бе, за това е пълно с руснаци всяка година, айде моля! 7000 лева, ако включват и самолетните билети и покупките, които са си направили, кожените палтенца и кичозните дрешки на рускините...хахаах....хотела и храната им е била не повече от 3000 лева, на 100%.Абсолютно платена статия, баси ***.....

773

Maraba

преди 13 години

до 773Мисля,че щеше много цветисто да псуваш,а не културно да анализираш:-)

772

Иван

преди 13 години

казали: "не съм толкова богат за да купувам евтини неща !". При това руско семейство е станало точно така-опитали са се да минат тънко в чужда държава на непознато място.Въпреки, че за да бъда честен трябва да кажа,че наистина има и такива българи,които не им е мястото в туристическия бранш.За информация аз и жена ми бяхме на море в България (Албена) прекарахме чудесно и за 9 дни платихме около 600 лева.А руснака го съветвам другият път когато идва в България,да не се стиска при резервирането

771

Иван

преди 13 години

Това си е чиста злонамерена пропаганда поръчана и платена от конуренцията.Имам чувсвото че този руснак не е дошъл да почива тук, а да търси кусури.Първо е гледал да мине тънко, като си е платил за хотел който е на осма линия и е само със закуска. Логично са му садирали кожата за другите хранения. Плюс това за първи път чувам за чужденец, който да си разпъва чадъра в свободната зона-което потвърждава основната ми версия. Нации които са минали по пътя по който ние и руснаците сега вървим са

770

Anonimka

преди 13 години

I men taka me "ujili" edno taksi v Plovdiv. Ne oburnah vnimanie na stikera s zena 5 lv. i posle mi vze 30 leva za 6 km. Dobre, 4e imah pari u sebe si. A kogato se obadih do avtogarata da gi pitam za razpisanieto na edin bus, slujitelkata mi se razkrestja i zatvori slu6alkata. No predi tova i az ja skrastrih de:))))) Lo6i hora, sme nie, lo6i, a posle vse njakoj drug ni e kriv.

769

Анонимен 784

преди 13 години

до ИстинатаВъобще не бъркам, ако ни болеше колкото ни мързеше, щяхме да умрем.Щом си избрал да си в туристическия бизнес ще работиш като за 5000лв и ще се надяваш някои да го оцени и да ти даде т.нар. бакшиш.И в Египет заплатата им е $80 месечно, но като ти пренесе куфарите ти се усмихва и ако му дадеш $1 - жив и здрав да си, ако не му дадеш - приятен ден(а вкъщи го чакат 4 деца). Явно руснака не се дразни от цените, а от отношението. Като си на почивка и си даваш парите,искаш някой да го оцени

768

Антон

преди 13 години

Генерално си прав, но и ти бъркаш донякъде. Българина не иска да работи за по-малко от 5000 лв и ако е възможно тази работа да е свързана със седене по цял ден(примерно пред компютъра). Туризма не е отрасъл, в който много хора могат да получават големи заплати(отделен е въпроса, че и простия персонал работи за жълти стотинки), а всички си мислят че когато отидат да работят на морето ще станат богати за едно лято - тогава идва разочарованието и следват такива писма като на този руснак.

767

Антон

преди 13 години

Статията е абсолютна истина и отразява напълно манталитета на бизнеса унас, който реве срещу държавата, в същото време мисли как да я преебе и как да изстиска още повече пари и от нея и от народа. Да, има и няколко изключения по черноморите, където можеш да починеш добре, да хапнеш приятна храна и да се попечеш хубаво, но те са прекалено малко и определено не са в Златни пясъци или в Слънчев бряг.

766

Истината

преди 13 години

Анонимен 784, бъркаш. В България не ни мързи да работим, а не искаме да работим работа за 5000 лева, а да ни плащат 300 лева заплата. Простичко е, но дебеловратите собственици никога няма да го схванат и вс еще мрънкат - мързи ви да работите. Каквото заплащането, такава и работата. Даже в България се работи повече, отколкото се плаща.

765

Анонимен

преди 13 години

Извода-в БГ яко ни мързи да работим и от нища да изкараме нещо.Била съм в Египет-не мога да се кача на самолета,защото повръщах до последно закуската,плодовете-цени х5.Била съм в Турция-да ядеш навън-скъпо,в хотела-много салати,маслини и сладкиши,но нищо наистина съществено.Била съм и в САЩ, 2-3 звездните им хотели са пълен ад.Те дори не се казват хотели,а мотели.Звездите сами говорят какво да очакваш вътре.Просто в чужбина персонала ти се усмихва и е любезен (пак те псува), но е загрижен.

764

Сметкаджия

преди 13 години

Реших да направя груба Бай Ганьовска сметка.значи според статията 4 членно семейство за 2 седмици изхарчило 6800 лева6800 / 4 / 14дни = 120 лева на денспоред статистиката България е посещавана от 4 милиона туристи годишно4 милиона * 120 лева на ден = 485 милиона лева на ден активния туристически сезон лятото го приемам 4 месеца485 милиона на ден * 4 месеца * 30 дни = 58 МИЛИАРДА ЛЕВА за сезонили близо 30 МИЛИАРДА ЕВРО !!!! Уааауууу !!! Дянков ако успее 20% данък да събере....ай ай аййй!

763

Коце Маца

преди 13 години

да. проблема е в мутро-собствениците. от тяхната некадърност следва и мързеливия персонал и вс. останало.това лято не почивах на нашето море. миналото също. на адриатика е доста по-добре. по-скъпо но много по хубаво

762

работещ

преди 13 години

Блажени са вярващите. От рибна супа, да стане аквариум. Вече 21 г. баем, червените хвърлят всякакви *** в супата, но не ще да се превърне обратно в аквариум. Сега и червените руснаци вече не я щат. Чудно.

761

Факт

преди 13 години

Докато икономиката в България, вкл. и туристическия бзинес, се ръководи от дебеловрати бизнесмени-демократи, ще бъдем все така зле. Колкото до чуждите туристи в България те са два вида. Едните са от бившите соц.държави и са обикновено повече или по-малко позабогатяли демократи точно както нашите мутри-демократи, а останалите туристи са от по-бедничките, които за същите пари могат да си прекарат много по-добре някъде другаде, а не в България, но се подлъгват по лъскави картинки и реклами.

760

77777

преди 13 години

Още имало балами, които отиват на почивка на Мутроморието, а после пишат подобни писма! Нещо като "След дъжд качулка". Има само един начин да се оправим в случая - пълен бойкот на Мутроморието, докато пак стане Черноморие.

759

работещ

преди 13 години

Цялата наша "туристическа индустрия" разчита главно на руснаци, украинци, сърби, македонци, араби и западни алкохолици, от невръстни - до старци. Изградена е и се експлоатира от всякакъв вид и род червени *** и пазвантите им. Оттам - отношението и "обслужването".Сега обаче, един "постсъветски" парвеню, типичен новозабогатял комунист, който не си брои парите (пак прочетете, колко е изхарчил и за какво) много правилно и точно е оценил и нивото, и практиката, и принципите, и намеренията на нашата "туристическа индустрия", а и насадения от неговите бивши любими "братя" и "другари" у българите манталитет. КАКВОТО ПОВИКАЛО, ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО! Но си е по-абсурдно и от виденията на Кафка. Хем е смешно, как руснаци-комунисти ни оценяват, хем е тъжно - особено сравнението с турските *** и египетските ***.

758

Анонимен

преди 13 години

Целият туризъм в БГ се управлява от мениджъри-чобани, които дават жълти стотинки на персонала и зорко следят да не ги окрадат. Персоналът пък гледа как да компенсира ниската заплата и влага цялата си енергия да търси начин как и от къде да открадне нещо. Шефът слага камера и плаща 500 лв на човек да я гледа, персоналът му плаща 1000 лв да не я гледа. Къде е туристът? На заден план и никой не го е6ава за нищо.

757

Анонимен

преди 13 години

Иванчо, хайде сега моето момче, ела в София-та и да ми обясниш къде точно тук, когато си поръчам пържени картофи например, ще ми ги изпържат веднага, аняма само да ми ги затоплят. Говориш глупости, защото и в нашата *** страна се правят тия неща. Да не ти казвам и какви още "вкусотии" предлагат и как ги приготвят. Така че затваряй тоя плювалник и ходи да поработиш.