28

grep

преди 13 години

Пич, не се пали - статията е толкова едностранчиво написана, че няма накъде повече - полицаите не са го глобили от кеф, а поради факта, че в началото и в края на центъра има табели, дето забраняват карането на велосипед. В повечето големи градове има такива табели, ама кой да гледа ... Ако е нямало - лирическия герой е бил огромен балък, че не се е опънал на куките.

27

БРАВО!

преди 13 години

САМО ТАКА! ГЛОБИ ЗА БЕЗОБРАЗНИТЕ ВЕЛОСИПЕДИСТИ, КЪДЕ СЕ БУТАТ ПРИ КОЛИТЕ! КОЙТО НЯМА ПАРИ ДА ХОДИ ПЕША ИЛИ С ГРАДСКИЯ, А НЕ ДА СЪЗДАВА УСЛОВИЯ ЗА ПТП!!!

26

grep

преди 13 години

100% ти е вярна информацията, но само да допълня - в милионни градове като София 65-70% от всички улици имат велосипедни алеи ...

25

ExПловдивчанин

преди 13 години

Напуснах родния град и не само заради подоби "дребни" проблеми. Целия град се скапа! Управниците некадърни. Хората оскотяли, но пък и сноби!Жалко.

24

българче

преди 13 години

Погледнете Холандия и Дания ! Весели , щастливи хора и рай за велосипедистите.Заслужава си да се замислим за грандоманска и мизерна България която по джипове е на 1 во място в света /на човек/

23

Анонимен

преди 13 години

направо е срамота!

22

аз

преди 13 години

Във Варна част от велоалеята е покрита с настилка с нещо като бутони и да искаш неможеш да ходиш по нея,просто ти се набиват стъпалата особено ако си с тънки подметки на обувките.Много готино на нас май трябва да ни го правят по начин ,който ни принуждава иначе нестава.

21

MURDOC

преди 13 години

Споко, това е само началото. Скоро ще ни глобяват че сме българи и че не говорим на новият си официален език- турският .

20

Анонимен

преди 13 години

С тая продънена общинска администрация, град Пловдив е заприличал на същата ***, каквато е София примерно. И кмета и подчинените му до крак, карат на самотек. То вероятно и затова кмета гони 160кг.Пловдив беше прекрасен град, в който децата обикаляха по цял ден с колелета през ваканциите(до преди 10-15г). Сега, ***, "загрижените" им родители ги обудваха с лъскави каруци, пък за нормалните хора каращи колелета на никой не му пука. Но всичко започва и свършва с общинска администрация!

19

ratchet

преди 13 години

в ст. загора има велоалея по централната улица която е затворена за автомобили, ама не мога да карам по нея защото е заета от млади и дебелогъзи майки с колички и трътлести тинейджърки, макар че има два пъти повече място в страни от нея. всички се движат нарочно по средата на алеята и ме гледат сърдито когато минавам с колелото. за улиците няма смисъл да говорим - ст. загора е известна с най - некадърните и прости шофьори

18

Анонимен

преди 13 години

Ами аз съм чувал че в Германия ако караш клело ПИЯН и ако те хванат ти взимат книжката и те глобяват , но това тук е съвсем друг случай и е пълен срам...

17

Българин

преди 13 години

Разбира се, ако си *** и се навреш с дръгливият кон и гнусната каруца в движението, никой не смее да ти каже нищо... защото тогава имаш ПРАВА.Поне в София е така.За пореден път се убеждавам, че тая държава никога няма да се оправи, докато не скочим и не теглим ножът на поне стотина "политици".

16

Медисън

преди 13 години

Не бре, момци, те са го гложили, защото е крала в забранената зона (центъра).

15

дидо

преди 13 години

Аз живея в Пловдив и всеки ден ходя с колело на работа. Налага се да минавам през главната,защото няма откъде другаде. Ако карам по улиците, постоянно ми свирят колите и от време на време някой шофьор ми хвърля псувни. А като карам по главната, често ми подвиква някой полицай, но не му обръщам внимание. Спра ли - ще ме глоби :)

14

Az

преди 13 години

Ами проблеми има че глобявате велосипедисти, защо не глобите някоя мутра че спрял неправилно ? Защото ви е страх мили милиционери !!!! И само с показни и безполезни акции няма да ни впечатлите. Свършете някаква работа по-дяволите ... за това ви се плаща. Ще глобяват велосипедист ... о само почакайте Европа да чуе :)) .. ще ви разкикерчат :) В цивилизования свят хората поощряват велосипедистите, не ги глобяват .. само в нашата джунгла е по-различно.

13

до d

преди 13 години

Аз съм в Дания. Бъхтя с колелото всеки ден по 10-15 км. Ако искат хората масово да прокарат колела трябва да вдигнат петорно данъците за леки автомобили и да увеличат горивото. Българинът може да е мързелив, но с едно си прилича с датчанина - не обича да дава пари. Все пак не е рентабилно да стесняват шосета, само и само шепа ентусиасти да карат колела до гребната база.

12

321

преди 13 години

Побъркани диваци , как така ще глобиш велосипедист и на какво основание.Нека ме глоби некой такъв отворко , ще го съдя после до дупка .Направо ще му разкатая фамилията.Вместо да вървим към Европа вървим към анадола - побъркана държава станахме.

11

Gaskoing

преди 13 години

Чусят се от къде да смучат пари като ***, вместо да се оправяме ние вървим назад! Достатъчно данъци плащаме, а сега и с цялата наглост забраняват велосипедите, няма ли кой да си пусне малкото дете да видим как ще му кажат че е глобено!

10

d

преди 13 години

Ами какво да кажа...Живея в Холандия от 9 месеца. Тук алеите за колела са НЕПРЕКЪСНАТИ..просто няма улица без алея и хората я спазват...карат се масово колелета. Аз също карам колело всеки ден тук..има къде да паркирам,евтино ми е и е полезно. Но не мога да си представя как ще се прибера в София и ще покарам колело...те ще ме блъснат на първата пресечка.

9

Тодор

преди 13 години

Така е и аз съм на същото мнение !!!Вместо да те насърчават, те глобяват ... ?!