81

Анонимен

преди 14 години

Като ще се притесняваш за енергийните нужди на България след 20 години, гледай германците кво правят по темата. Не се занимавай с тъпотиите на Русия. В Русия ако кофата е пробита, не я сменят.. просто добавят още един маркуч да я пълни.

80

7

преди 14 години

Сигурно съм смехурко, но не отговори на въпросите а се опитваш да отклониш темата, което ме навежда на мисълта, че отговорите на простите въпроси няма да подкрепят тезата ти. Но не се изненадвам, тук това е масова практика.

79

Анонимен

преди 14 години

Щото си *** руски ***. Китай откъде майка си да си внесе ел.енергия? От КНДР ли ?САЩ може би требе от Мексико да си купуват електричество ? Русия да не я споменаваме. Там думата ефективност я търсят в тълковен речник кво значи.

78

Анонимен

преди 14 години

Въпросът, драги ми смехурко е, не дали искаме руски/американски/африкански реактори. Въпросът е, защо да губим пари. Към момента 20% от произвежданта БГ енергия се изнася. Това е при тотална неефективност на използването на ел. енергия, сравнено с ЕС като цяло.

77

7

преди 14 години

Това означава ли че реакторите в света се увеличават ежегодно с десетки и кой ги строи. Сигурно все малоуминици дето няма да имат и те очакват печалба. Нещо виждам противоречие.

76

Анонимен

преди 14 години

Консумацията нараства с темпове такива, че след 50 години урана ще свърши.

75

7

преди 14 години

Каква е годишната консумация на обогатен уран, който се използва за зареждане, с какво темпо нараства консумацията. Като не искаме руски реактори, американски ли, че къде са разработвали и експериментирали Уестингхаус техните по-съвременни, след като от 70-те години в САЩ не е строен АЕЦ. Може би, ще усъвършенстват технологията в наш АЕЦ, благодаря за което.

74

Анонимен

преди 14 години

Южен поток няма да има :)) Това беше картата която руснаците показваха на украинците, докато не си сложиха послушно русофилско правителство начело на Украйна.

73

Анонимен

преди 14 години

А не смяташ ли, че цената на урана ще се вдига ?! Лихвите по заемите даже не съм ги вклюзил! Ако направим по точни сметки, няма да са 100 а 200 години.

72

Анонимен

преди 14 години

Печелили са се 2 млрд ама в приказките за червената шапчица. От Бургас - Ал ще се печелят 30тина милиона годишно. За 20+ години ще се изплати инвестициите. От него печелят единствено руснаците заради неплащането на такси на Босфора. Ама де толкоз акъл от русофилски ***.

71

7

преди 14 години

Защо пренасяте сегашните ценови нива и в бъдеще, не ви ли минава през ума, че цената ще се покачва и тогава смятайте

70

1111

преди 14 години

Ти наистина не си добре!От АЕЦ Козлодуй се печелеше 2 милиарда на година а от Белене последна генерация ще е 3 млд но от 2 генератори.От Петроловоза 2,5 милиарда на година а от Южния поток повече от 3 милиарда за транзит!Казах ти да ходиш да коментираш в турските блогове

69

Анонимен

преди 14 години

до 78Аре да не говориш за народа, а ? Руско икономическо робство не желая аз и българският народ. Руснаците да идват, да си харчат парите и по живо, по здраво да си хващат пътя за родната руска кочинка.

68

Анонимен

преди 14 години

Бойко е много директен,мисли на глас а това не е въобще дипломатично.Той е силен но в вътрешните работи защото познава народа си и проблемите му,но в международни отношения е 0.Такова дръзко изказване до сега не бях чувал,дори от Обама и Путин!!!.Да отстъпи поста си на Дянков преди да ни е разорил напълно.Народа никога няма да се откаже от русия

67

Анонимен

преди 14 години

Мисли! Годишната печална на АЕЦ Козлодуй е 65 млн евро годишно. За 100 години = 6.5 млрд евро. Толкова ще струва АЕЦ Белене и ще се ползва 60 години. Тоест, дори няма да се изплати.Руският начин е като не стига ток, да произвеждаме още повече. Европейският вариант е ЕФЕКТИВНОСТ! Аман от руски ***!

66

аз

преди 14 години

А,ааа, видяха големия руски ........., и вече дават на задна.Много бързат да приказват тия момчета в правителството.Езикът им върви доста напред пред мисълта.

65

Tina

преди 14 години

... Откажете "Бургас-Ал", заради екологични причини, но оставете "Белене" - така хората ще са спокойни, че с Русия все още сме приятели и че имаме някаква енергийна сила.Или нещо подобно. Имате министри, имате дипломати. Мислете...Това "изпълняване" на всичко, което кажат американците и "вслушването" в тяхното мнение за всяко нещо просто дразни българския народ. А точно в неговите реакции трябва да се вслушвате по-често.

64

Анонимен

преди 14 години

до 72Аха, Значи да гледаме примера на Стамболов. Ако не желаем руски ботуш, ще бъдем безвъзвратно заколени ?

63

Анонимен

преди 14 години

Защото драги, ракети не се ядат.

62

Анонимен

преди 14 години

... да "вдигне ръка" срещу тях веднага бива отхвърлен /дори и да е имал право/. Вижте съдбата на Стефан Стамболов, Иван Костов. Обръщайте се по-често към историята може да ви научи на много.Обръщайте се по-често към народа си, обяснете му, дори ако трябва му покажете договорите. В противен случай за българите просто заменяте руската зависимост с американска. А руснаците винаги ще бъдат посрещани с хляб и сол и ще си останат братушки - това е положението!....