24

Анонимен

преди 14 години

10+++

23

Nobody

преди 14 години

Имало едно време един нашенец. На него изобщо не му пукало за държавата и работодателя, просто трябвало да скатае сряда, четвъртък и петък, за да ги сглоби с уикенда и да си получи една прекрасна 5 дневна почивка. Да, ама после му хрумнало, че с тая схема ще вземе за тея дни само 70% от надницата, но, ако си пусне 5 дни болнични, отървава цялата седмица и, сглобявайки 2-та уикенда, си прави почивката 9 дни. Освен това вече прибира и 74% надница....Въх, какъв съм станал подозрителен......

22

Анонимен

преди 14 години

Вместо да "набутвате" честните работодатели, подгонете тези които плащат осигуровки за служителите върху минимална заплата.Така хем ще закърпите бюджета, хем ще се погрижите за хората.Помислете собственика на фирма който се скръндзи да плаща осигуровки, как ще плаща болнични ?!

21

СмехЪ

преди 14 години

210% ?...Мале че си *** батко, не те виждам какъв работодател може да си, освен на ромска бригада общи работници :)Айде галопсеки нанякъде !

20

ПрофсъюСС

преди 14 години

Колко члена имат тези т.н. профсъюзи , че се праскат като голямата работа? Аз от моите познати нямам такъв! Във фирмата ,където работим 150 човека, също няма. Що за стока са тези мушмуроци?

19

н.

преди 14 години

Ох,работодателите живи да ви ожали човек!Че сте едни коректни!Пък сте и по плащането-ум да ти зайде!Ще си редуцираш малко печалбите мой човек!Държите се като робовладелци!

18

Анонимен

преди 14 години

Дали пък аз да не си плащам първите три месеца от годината 70% от данъците.

17

Анонимен

преди 14 години

С моите осигуровки на 270 лева заплата, не ми пука за тези 9,45 на ден за първите 3 дена. Повечето пари за скъпите лекарства си ги давам от собствения джоб.

16

kapitana

преди 14 години

*** пазарлъци

15

zvezdichka

преди 14 години

Ами нали работодателят и той заплаща осигуровки за работника. Значи хем си осигурявам работниците, хем аз нося риска от болничните... Или на гърба на работодателя и сто тояги са малко...

14

Гената

преди 14 години

обявиха, че ще подкрепят предложението 70% от първите три дни от болничния да се плащат от работодателя.Това изречение казва, че 2.1 дена (70% от 3 дена) се плащат от работодателя

13

Genata

преди 14 години

Той както го е написал колегата за работещите е 70% вместо 80% и не ти пука че едните са от държавата а другите от фирмата в която работиш, НО.Самоусигоряващите се го духат мощно, защото почват да си го местят от левия в десния. Също така най вероятно хората над осигурителния максумум ще са на далавера ако 70% са от заплатата а не от осигурителния максимум (което е логично).За съжаление в България няма журналист който да има понятие., че процент не е нищо повече от част от нещо.

12

da da

преди 14 години

тези 70% са от брутната заплата, а не от нетната, та не се получава голяма загуба

11

pege

преди 14 години

Ало врачанското министерство това събиране на приходи за новогодишна заплата ли е? Сигурно тая дето я раздадохте за миналата година тайно ви се е сторила малка. Мам............ка ви.

10

Седерастофоб

преди 14 години

Кат пандизчиите сте-2 за 3......

9

Анонимен

преди 14 години

ми то три дни по 70% излиза че единия ден почти не се плаща нищо, мислиха умуваха и бизнеса пак ни е..

8

Тихомир

преди 14 години

Няма кво да се лъжем българина масово оби4а да послъгва, 4е е болен.Първо за да си по4ине и второ да изкяри някой лев без да работи,понеже пове4е оби4аме да мрънкаме и да се оплакваме от колкото да се вземем в ръце и да ба4каме за да вдигнем държавата на крака.Предлагам да се направи както на запад,когато някой е болен да се правят внезапни проверки по домовете за да се види дали този 4овек си е в тях да се лекува или си брам4и по кафетата и който го набарат в нарушение да си губи болни4ните.

7

самоосигуряващ се

преди 14 години

А какво ще стане с нас ние дето се самоосигуряваме и кой ще ни плаща първите три дни , това никой не го коментира 50% от фирмите са такива , пак ли ние ще си плащаме , а защо плащаме пълни осигуровки тогава???

6

Dan

преди 14 години

Единственият начин да не се злоупотребява с болничен, е контрол- идват през деня звънят ти и ако не си си в къщи глоба, това в случай, че ти е предписано домашно лечение разбира се! Сега ще скочи някой да казва да бе а до магазина няма ли да ходя, ще се ходи но сутринта до 9:00 или вечер след 18:00, от 9:00 до 18:00 никакво мърдане!

5

тиквеника

преди 14 години

70% първите 3 дни значи около 20 тина лева,затва ли се драчиха 1 месец. пфу даеба и скапаната работа. ти заболяваш от остър панкреатит ,сереш кашичка пумия,едвам не пукваш , а бизнеса ти давал 20 тина лева за първите 3 дни. иухуууу по-о-бе-да, по-о-бее-да !!! айди да празнуваме,че пак ни наебаха. всъщност наебали са тез дето работят.аз не работя и нямам и намерение да почвам в тази гнусна државая *** *** блядъ