33

Контрола

преди 14 години

Не съм чувал за стихеометрия, а уравненията в училище ми ги изравняваше другарчето по чин :)

32

Татик

преди 14 години

Ти нещо за стихеометрия в химията чувал ли си?Поне едно време си изравнявал уравнения в училище мисля!

31

Ь

преди 14 години

Отново, шествия, кампании, семинари, колоквиуми, а никой не се сеща да прави елементарни неща- например да се изключва офис техниката, за да не работи залудо по цели нощи и през почивните дни, да се гасят лампите в ***, да се качавате пеша докъм 4-5 - и етаж и т.н. Ако всеки направи тези неща, за една кодина потреблението на ел. енергия ще спадне поне с 20-25 %.

30

Гошо Тъпото

преди 14 години

също така по-малко пърдете за да не замърсявате Земята с парниковия газ метан.

29

Анонимен

преди 14 години

Земята трябва да се "такова" - според Олмо и Алфред от "20 ВЕК" на Бертулучи.

28

гацо

преди 14 години

освен да си прекопам градинката друго какво......

27

Gio

преди 14 години

...изяж един бобър, спаси десетки дървета :)

26

Контрола

преди 14 години

Абе батка, я обясни как от около 1 кг суровина (гориво) ще получиш 3 кг отпадъчен продукт (СО2).

25

koko

преди 14 години

Зелените: Да избием неверницитеЕдна статия от член на Грийнпийс, поместена на официалния сайт на тази организация, призовава активистите да прибягват и до криминални действия в опитите да възродят повехналата теория за глобалното затопляне климатичните промени. В материала са отправени и злобни заплахи към скептиците ние знам къде живеете като авторът, активистът Джин от Индия, призовава и към масово гражданско неподчинение, за да се спре финансовият кислород за скептиците. Джин има специално послание и към почти половината американци, които след скандала Климатгейт вече са скептични, че хората причиняват глобално затопляне: Ние знаем кои сте. Ние знаем къде живеете. Знаем къде работите. Ние сме много, а вие сте малко.Авторът цитира в статията си другактивист, който набира армия от зелени, които трябвало да погазват законите, да поемат правосъдието в свои ръце и да са готови за борба срещу всеки, който им се изпречи. Точният цитат е:Политиците се провалиха. Сега нещата са в наши ръце. Трябва да престъпваме законите, за да наложим нашите закони. Законите трябва да защитават обществото и да опазват нашето бъдеще. Докато не наложим нашите закони, майната му на лобирането. Майната му на това да си активист по климатичните въпроси. Това не върши работа. Трябва ни армия от престъпници в името на климата.Ръководството на Грийнпийс не се дистанцира от статията, а заявява на блога си с отчаяно звучащи обяснения, че авторът всъщност имал мирни намерения. Организацията очевидно е атакувана от много места заради този материал, като положението постепенно се влошава до степен на пълна катастрофа по отношение на връзките с обществеността. А това изобщо не е първият път, когато поддръжници на глобалното затопляне си позволяват заплахи за физическа саморазправа, за да се справят с нарастващото недоверие към въпросите за климатичните промени.През юни миналата година един екоактивист публикува статия, озаглавена Кога ще започнем да хвърляме скептиците в затвора или да ги екзекутираме?. След като публикацията беше свалена, на блога Climate Progress се появиха коментари от други активисти, включващи заплахи към скептиците: Скоро едно цяло поколение ще е готово да ви удуши, както и всички като вас, докато спите в леглата си. Собственикът на блога Джо Ром защитаваше такива коментари с думите, че очевидно не са заплаха, а прогноза.

24

hah

преди 14 години

Как така всеки литър гориво от превозно средство освобождават 3КИЛОг СО2 ?? при да речем 200Г/ 100км и разход от 10л/ 100км ( горе долу моята кола ) - би следвало да са около 20ГРАМА на литър... може би използват малко по различна сметка...

23

Анонимен

преди 14 години

Всеки литър гориво, изгорен от моторно превозно средство, води до изпускане на 3 кг CO2 в атмосферата.Как пък не. Излиза, че от Сф до Вн и обратно ще изхвърля 240кг CO2 (1000км, т.е. при 8/100 разход, прави 80л - или 240кг CO2). Не ми се вярва.

22

икономии

преди 14 години

Скъсвам се от икономии. Спирам водата докато си мия зъбите, климатика на минимум, гася лампите в коридора, тъпча пералнятя до дупка, изключвам бойлера когато не ми трябва, шофирам бавно и в краен случай ползвам колата си, на самолет не се качвам/ няма пари за пътувания/, хвърлям *** разделно, а после *** го тарашат и правят на куп и какво от това . На фона на моите икономии непрекъснато се качват цените на горива, вода електричество. А и прозорци продавам, но няма кой да ги купи.

21

ined

преди 14 години

Направо спрете да дишате, че да се компенсират стотиците хиляди тонове CO2 изхвърлени от вулкана Ейяфялайокул в атмосферата.

20

Зеленичко

преди 14 години

Ама това е типично по български-папгалска работа,превеждат ,без да мислят каква е действителността.Е,поне им признавам че тая и миналата година са разкарали първия съвет-Ако имаре някакви проблеми от сферата на екологията-Обърнете се към вашия депутат :))) Еми така де,да не са се задали избори,че да ги тормозим депутатите?!;)

19

Анонимен

преди 14 години

А на мен преди 2 дни ми спряха тока за половин час. Колко удобно, не се налага аз да правя нищо, хората от ЧЕЗ се грижат вместо мен, хахаха :))

18

Анонимен

преди 14 години

Ами кажи им да ходят пеша, защото от фъшкиите на конете се отделят парникови газове ;))

17

tedinkaa

преди 14 години

Аз днес направих нещо за планетата Земя. Къпах се 5 мин. по-малко. :)

16

Анонимен

преди 14 години

Така е, но и кучетата са проблем. Колите поне не те преследват, а и не са навсякъде.

15

Зеленко

преди 14 години

Мдааа,всяка година МОСВ и РИОСВ пускат тези изтъркани препоръки,съвети или каквото там.Аз като работя в община,която е само от села,как да им препоръчам да НЕ Летят със самолет,като те кола нямат,ама карат на каруци?!А сигурно полвината не са чували и не знаят "ко е туй" термостат.Така като гледам са пропуснали и другия култов съвет-Пускате съдомиялната,само като е пълна.Както казах-селски район,вода няма,канал също,ние ще пускаме миялната като е пълна.

14

ratchet

преди 14 години

аз си ползвам колелото всеки ден и не ми пречат кучетата, а *** шофьори по улиците