215

хмм

преди 14 години

Ти с документни измами можеш много повече пари да направиш много по-лесно...

214

хмм

преди 14 години

С майчинство се стимулира раждаемостта на тези, които не могат да си издържат децата сами. Всеки разумен човек може да изкара достатъчно пари, за да си гледа децата, ако трябва да спести малко и след това да прецени дали е по-добре той да ги гледа или да плати на някого за това... в личния живот на хората държавата няма място, защото както виждате, може само да пречи.Всичките тия болнични болнични, майчински, обезщетения за безработни правят само едно - стимулират хората да не работят..

213

Radi

преди 14 години

Хахахаха.... етоо, най-накрая ги разбрах защо правят по толкова деца. То в тая държава ако знаеш хватките от раждане на деца може да забогатее човек.

212

до 213

преди 14 години

Дали 213 знаеш, че в България с документни измами можеш да си докараш за 12 м. майчинство от 2000 лв. Всички институции са запознати с проблема. Ама 4 години нищо не направиха. Едва миналата година повишиха срока на осигуряването от 6 на 12 месеца. Представете си 6 м. се осигуряваш на таван 2500 и после 12 м получаваш 2000. Ако това не е проста държава не знам кво е. Аз лично познавам дори много ромски семейства дет източиха по 20 000 бона, даже единия *** си купи BMV

211

li`no

преди 14 години

Има много хора, които се възползваха от неграмотните закони в България. Всички са чували за фалшивите регистрации като земеделски производители. Много семейства през последните 3-4 години източиха сума ти пари. Осигуряваш се на таван 2500, после взимаш майчинство 2000 лв. Има много семейства, който за 4 години (с две деца) взеха по 42 000 лв. Та тия от социалните не могат да опазят милионите тръгнали, да събират стотинките от бедняците.

210

бъдеща майка

преди 14 години

е, айде по-спокойно с тона. Нищо не искам, освен след като си плащам здравни застраховки да получавам здравно обслужване. Не е проблема в парите, които са взели, а в това, че после нищо не получаваш насреща. И това ако е стимулиране на раждаемостта в България... Единственото хубаво нещо е, че е 12 месеца майчинството, защото в много държави е по 3-6 месеца само..

209

хм

преди 14 години

Ела в по-бяла държава да видиш как на 5000 заплата плащам по 1000 федерален данък, 400 щатски данък, 400 социални и здравни осигуровки и 300 здравна застраховка... да не говорим че застраховката за колата струва колкото цяла една евтина кола...Само знаете да искате...

208

бъдеща майка

преди 14 години

Да, по толкова са ми взимали.. И аз се втрещих като ги събрах тези пари... Тъкмо преди седмица си гледах документите да се опитам да си изчисля колко би ми било майчинството на месец, но ме светнаха, че тези пари няма да влизат в сметките, т.к. 6 месеца съм в чужбина и после 6-7 месеца бременност преди да изляза по майчинство и по закон трябва да взимам 240лв!!!! Егати тъпата държава!! Толкова съм ядосана!!

207

Анонимен

преди 14 години

Така, а вие за последните 4 години сте плащали 460 лева на месец за здравни застраховки ? Това е огромна сума. На мен ако ми я взимаха щях да мина в сивия сектор одавна. Щях да се осигурявам в по-бяла държава. Нашата има много хляб да яде ;)

206

Dilyana

преди 14 години

Напълно съм съгласна! И аз се чудя как всеки месец ми взимат толкова пари за здравно осигуряване, а после като се наложи нещо и искат всичко сам да си плащаш. Осигуряваме ги тях, не нас си явно

205

Анонимен

преди 14 години

Ще ми се и аз да притежавах такива специални способности, за да знам какви са майките, за които се говори в статията. Вие явно сте абсолютно убедена, че тези майки са всичките съвестни и затруднени финансово. Ами тогава съм готова от сърце да съчувствам и да моля да ги подмине наказанието. Присъединявам се към вас! Вие успяхте да ме убедите браво ;)

204

бъдеща майка

преди 14 години

Тя и самата държава неправомерно разполага с парите, които се внасят като здравни застраховки!! Ето в съседната новина - не дават лекарства на онкоболна жена.Аз сега изчислих за последните 4 години работа са ми взели общо 23 000лв от заплатата за здравни застраховки... сега уча извън България, но след 3 месеца се връщам и искам да имам дете.. и какво? В момента държавата не ми ги признава тези - трябва тепърва трупам 12 месеца, за да взимам прилично майчинство.. а тея пари къде са отишли?

203

настояща майка

преди 14 години

до анонимна. Аз съм против паразитиращите, години наред неработещите, получаващи социални помощи, не пращащи децата си в детси градини и училища. Тук става въпрос за друга категория майки. Майки, които се опитват да се справят. Трябва да им помогнем. И какво от това, че са записали децата си в ясла? Нима гледането на едно дете изисква само 8 часа на ден?

202

Анонимен

преди 14 години

Може да ми липсва благородство да, вие знаете ли положението ми? Знаете ли колко трудно/лесно се справям в живота ? Ако бях успяла сигурно щях да съм голям филантроп. Трудя се, и някак си успявам да си гледам децата. Да им купя хляба. Моето благородство никого не го грее нали? Просто си говорим. Ако опират нещата до съчувствие, ок. Ние тук не коментираме ли друго- дали е правилно или не това което е решено?

201

настояща майка

преди 14 години

Да, въпросът е принципен - да се реформират законите така, че жените да имат условия да раждат и отглеждат деца. Не всички сме равни, затова има понятие "социално слаби". Тези жени са очевидно социално слаби, те гледат децата си, за разлика от много майки от малцинствата. Ами да ги разпънем майките-престъпнички!

200

Една майка

преди 14 години

да Диди, и мен ме е яд, че издържат с мои пари определени групи. Странното е, че като открият нарушения всички скачат да ги защитават: майки са, бедни са, държавата не плаща достатъчно, и прочее.. и винаги имаме оправдание. Винаги ще намерим. А, вярно в случая с ромите, е друго. Защо мерите с двоен аршин ? Кога ще се сложи ред като всички реват всеки път "Не ги пипайте"?Ако сега накажат няколко човека, утре други ще си направят ред да информират

199

настояща майка

преди 14 години

До анонимна. И ви липсва благородство. По-силните и успешните да са по-милостиви към по-слабите. Аз не се нахвърлям на тези, които са с прекъснати здравноосигурителни права, защото разбирам, че има хора, които са закъсали и трябва да сме по-търпими към тях.

198

Анонимен

преди 14 години

Госпожо, а тези хора от своя страна имат ли емпатия , моето положение вълнува ли ги ? Аз правя достатъчно за тях, защото внасям във фонда редовно, и не взимам неправомерно. Хубаво е да сме обективни. Обективността обаче не е съчувствие и емпатия.

197

диди

преди 14 години

Нямах впредвид адаптация от два -три месеца.Исках да отбележа факта , че около притесненията и класиранията може някоя майка да не е успяла всичко да свърши навреме.Не ги оправдавам.Яд ме , че се коментира това, тъй като работещите в тази държава издържат малцинствата.А на тях никой не им търси сметка.

196

настояща майка

преди 14 години

До анонимна. Продължение. Мислите ли, че от добър живот майките взимат тези помощи? Всички имаме различен социален статут. Защо така безмилостно се нахвърляте на тези, които нямат вашето успешно положение?