11

анонимко

преди 14 години

не е нужно да се засягаш, просто такъв термин се е наложил в езика. Всеки има равен достъп до образование, а това до КАКВО образование има достъп зависи от способностите и подготовката си. Едно е да си завършил Математическата гимназия, а друго - математическата паралелка в училището в с. Червена локва. Така че това не е "селендурски парвенюшки елитаризъм", а разделяне на обществото с цел всяка група да върши най-добре работа.

10

desi

преди 14 години

до 5 мамиАман от простаци и плиткоумни - милионери станали...да не мисиш, че е лесно час и половина да се обясняват задачи на такива като теб, които я вдянат, я не, не съм чула за учител за милионер, ама за *** чистачки и продавачки, моделки и пр..., *** ....... на мутри, всеки ден виждам

9

Анонимен

преди 14 години

Айде моля ви се, че то местата в тъй нар.елитни гимназии и паралелки са повече от кандидатите! То вече във всяко селско даскало има я езикова, я математическа паралелка. Какво толкова се занимавате с тия миниматури или каквито са там като всички ще бъдат приети където и каквото искат. Смях! Само стресират децата с тая глупост.

8

неелитно образована

преди 14 години

Какво значи "ЕЛИТНИ" гимназии? Та това е РАЗДЕЛЯНЕ НА ОБЩЕСТВОТО още в най-фината и чувствителна негова част - младото поколение? Що за селендурски парвенюшки елитаризъм? Не знае ли преименуваното образователно министерство със смешна абревиатура МОМН, че Европейският съюз изисква "изпълнение" на най-важен принцип - РАВЕН ДОСТЪП ДО ОБРАЗОВАНИЕ, РАВНОПОСТАВЕНОСТ И НЕДИСКРИМИНАЦИЯ. То че няма да е така при бай *** - няма, но поне формално да не се прокламира и внушава НЕРАВЕНСТВОТО.

7

Гочо

преди 14 години

На техния език се произнася Къргъзстан , май...

6

Анонимен

преди 14 години

До 3:Ако е нещо скучно, много скучно, как очакваш едно дете да запомни нещо и да си "размърда" мозъчето? И ти си чел подобни четива, докато си ги чел си бил тотално погълнат от текста ли или си си мислел за нещо друго?

5

мами

преди 14 години

Всички тези реформи водят до това учителите по бъл.език и математика да дават уроци станаха милионери данъчните да ги праследят и от тях ще се съберат бая данъци

4

Българин

преди 14 години

Де да беше проблемът в гледането на филми...Ами като не искат и филми да гледат,какво да ги правим? Пускаш им научния филм,а тях и това не ги интересува,нито чуват,нито виждат нещо...Започват да се занимават с други глупости,мислят ,че имат свободен час... и така,пак ти провалят часа.Да не си учител в днешно време, на български деца...

3

Анонимен

преди 14 години

Гледането на филми не заангажира мозъка за активна работа - възприемаш наготово звук и картинки. Четенето, от своя страна, изисква да си размърдаш гънките в главата, за да си представиш описаното, и така да си правиш тренировка на мозъчето. Но кой ли чете днес....

2

Анонимен

преди 14 години

до 1С гледане на филми, образование не се получава!В резултат на "гледането", учениците не могат да се изразяват, не могат да излагат мнението си по даден въпрос.Те трябва да четат, ама многа да четат и то книги, а не на интернет!

1

Анонимен

преди 14 години

стига сте мъчили децата с тази образователна система! тя беше мн добра до преди 20-30 години но сега е изостанала и тромава, сега има компютри и още десетки други източници на информация, където може да се прилагат широко в училище. пример - вместо да учат суха история децата нека гледат документални филми за този период, с картина ще си представят мн по добре дадената епоха и ще научат повече.