30

майка

преди 14 години

От шоп акъл да вземеш, все едно в пресъхнал кладенец вода да търсиш, хаха!

29

х

преди 14 години

Браво, доказа, че и лекарите в Англия не обичат да четат, хаха!

28

до Шоп

преди 14 години

Е, слушай баба си тогава, тя е отгледала повече, хаха!

27

Шоп

преди 14 години

До х. Я ми кажи колко здрави даца си отгледала, не колко книги си прочела?.

26

iv

преди 14 години

takiva sa preporykite na lekarite v uk a v 85 % ot slu4aite na no6tnoto pla4ene sa poradi nujda ot mlqko

25

х

преди 14 години

Ти това къде го прочете? И, да, тук не изнасяме лекции, а спорим. Точно глупости като последната част на изречението ти показва ЗАЩО всъщност спорим.

24

х

преди 14 години

Накратко, ако детето не плаче нощем или се успокоява само като го гушнеш и му смениш пелените, ако се развива и наддава нормално, ако не е родено с някаква степен недоносеност или друг метаболитен проблем, махни нощното хранене. Оказва се, че над 85% от децата влизат в тази категория. Може би затова така го беше и написала irkata-lekar.

23

iv

преди 14 години

abe mnogo razbira4i tuka a nikoi ne kaza 4e do 6 meseca na dete ne se dava voda a za sokove absurd vitamini ima v adaptiranoto mlqko a no6tnoto hranene e zadyljitelno

22

х

преди 14 години

...и при нормални други параметри е добре да отпадне след 6тата седмица, което обаче наистина не е "абсолютна" догма. В медицината 2+2 почти никога не прави 4. Факт е обаче, че повечето майки (не само в България, повярвай ми, имам доста впечатления) прехранват децата си заради криво разбрана доктрина за хранене "при поискване". От това в последствие могат да се появят и други проблеми, за които се търсят какви ли не обяснения.

21

x

преди 14 години

Ще ти кажа защо спорят - презумпцията е, че плодовите сокове осигуряват голямо количество витамини. Обаче западните школи контрират, че осигуряват и достатъчно количество алергени, затова ги избягват. По отношение на нощното хранене - естествено, че се прави по отношение на телесното тегло и развитието, с увеличаването на количеството поета храна на едно хранене се увеличава периодът за изпразване на стомахчето. Ненужното нощно хранене се приема като основна причина за затлъстяване при бебето...

20

Шоп

преди 14 години

Синът ме е почти на 7 години. Няма нито един развален зъб, кариес или друго. Никога не е ходил на зъболекар. Никога не си е мил зъбите. Последната му храна за деня е ябълка- необелена, ненарязана. Забранените му храни включват: пасти, торти, сладки, шоколад, бонбони,сиропи, безалкохолни и т.н. със захар. Ако иска нещо сладко - втора ябълка, портокал, грозде и маааалко мед.

19

до х

преди 14 години

Ти може и да не спориш, ама педиатрите в БГ спорят и то много. Нашата за малко да ме нашляпа, че не съм захранила със сокче на втория месец (то сигурно за зъбките е полезно!).Ще посоча източници, разбира се, само да уточним каква ти е тезата, че май започна да се променя.Последно препоръката за храненето при поискване при преценка на телесното тегло и развитието ли се прави или както е писала ирката-лекар "абсолютно отпада" на втория месец?

18

х

преди 14 години

За кърменето през първите 4-6 месеца не спорим. Спорим за нощното хранене. И след като аз ти цитирах РЕФЕРЕНТЕН учебник (това е учебник за приравняване на дипломите за завършили извън Европейския съюз или САЩ, при започване на работа там, явно и това не знаеш), бъди така добър/добра да ми посочиш адекватно четиво, в което не се споменава за следене на телесното тегло и развитието при преценка на храненето при поискване, да не се говори за прехранване и затлъстяване при децата и т.н.

17

до х

преди 14 години

Не говоря от прочетено в интернет.Сериозно - знаеш ли ПОНЕ една западноевропейска школа, която НЕ препоръчва изключително кърмене на поискване през първите 4-6 месеца?Моля с конкретика да ми я посочиш коя е и какви са и препоръките!Наистина имам чувството, че БГ педиатрите живеят в отделна вселена. Възможно ли е наистина да не знаят, че в цяла Европа се препоръчва изключително кърмене до 4-6 месеца, захранване след това (не със сокчета от 2-рия месец)?!

16

х

преди 14 години

Не ставай за смях, моля те!

15

х

преди 14 години

Цитирай ми източник, ако обичаш. А въпросният учебник е признат точно в Западна Европа и САЩ като РЕФЕРЕНТЕН, помисли си само. Прочети истинска медицинска литература, стига с този Интернет и недоказаните твърдения в него! Кърменето нощем остава САМО при определени групи деца след 6та седмица, при поискване.При това се дискутират причините за нощен плач при бебето, без да бъдат задължително свързани с глад. Като напишеш по-добър учебник и те признаят колкото това четиво, ще чета твоя, до тогава..

14

до х

преди 14 години

И в сайта на СЗО може да погледнеш, те там също явно не са го чули този учебник. Да вземеш да им изпратиш 5-6 бройки да се пообразоват ;)

13

до х

преди 14 години

Не знам коя е по-добрата половина според теб. Но можеш да направиш проверка в педиатричните организации на ВСИЧКИ западно европейски държави и вЕрвай ми, спиране на нощното хранене от 2 месец няма да намериш,напротив, навсякъде се препоръчва кърмене ПРИ ПОИСКВАНЕ, колкото и когато желае детето.Този учебник там явно не е популярен. Явно само в БГ си го четат!А че правилното хранене е важно е безспорно.

12

Анонимен

преди 14 години

Все има един като тебе да покаже колко е ***.

11

х

преди 14 години

Много е права irkata-lekar, децата се хранят неправилно, затова имат кариеси. Това беше основната мисъл в изказването. Иначе схеми за захранване на бебето има колкото искате. Тази, която тя цитира, е от Nelson' s Pediatrics', издадена 2004, ако не се лъжа, което е референтният учебник по педиатрия за половината свят - по-добрата половина, при това. А Вие си четете в Интернет и си мислете, че сте по-напред, чак е смешно!