321

добрия капиталист

преди 14 години

3 и 4. Остави покритието, ти можеш да плащаш и в хлябове - става дума, че за 1 хляб някой е работил 1 час, но ти го плащаш с труда си за половин час, т.е. лъжат те, че ти е евтино, но скоро идва фалита на измислицата и ти представят истинската сметка.5. Китай не е соц.страна, а дори турбокапиталистическа! Как да я хване кризата, като 2/3 още живеят по нивите и нямат телевизор? Следващия цикъл ще ги обхване и тях. (иначе амазонските индианци са най-резистентни на криза - учудва ли те?

320

добрия капиталист

преди 14 години

1. То пък голям мозък трябва да схванеш как работи едно пазарно общество...2. Защото само в капитализма има бясно състезание за наградата на пазара, затова има спъвания, понякога и масови пребивания - но само така се постигат макс. резултати. СОц.охлювите няма как да се пребият.

319

Авесалом

преди 14 години

Брей, демагогията как размътва мозъка.Обаче има едно условие - трябва да има на лице мозък. Въпрос - при теб има или няма мозък? Втори въпрос- защо само в капитализма има кризи? Трети въпрос - защо западната валута няма абсолютно никакво покритие? Четвърти въпрос - защо на банкнотите на соц. страните има следният надпис"БАНКНОТАТА Е ОБЕЗПЕЧЕНА СЪС ЗЛАТО И ВСИЧКИ АКТИВИ НА БАНКАТА"? Пети въпрос- защо в Китай и другите соц. страни няма криза?

318

добрия капиталист

преди 14 години

Уффф, като децата си - това са нормалните циклични сътресения на капитализма - те са важни и дългосрочно полезни - нали дървото трябва да се раздруса за да паднат гнилостите, спящите *** и т.н. и да се извиси с нова сила и свежест.Ако имаш други неясноти, питай!

317

Авесалом

преди 14 години

А стига бе! Яко се обърках.Днешната криза и фалита на Запада вкл. и САЩ е вследствие на принципа на социалистическата спирала. Случайно да ти е идвала идеята да кандидатстваш за Нобел за мир?????

316

добрия капиталист

преди 14 години

Ти сериозно ли не разбираш принципа на социалистическата спирала на фалита или се бъзикаш?20 години минаха - нито е време за ирония, нито ти е простено да си непросветен...

315

Авесалом

преди 14 години

Либералната икономика доведе до голямо невежество огромна част от българските младежи.Ярък пример си ти, Калинчо.липсата на елементарни познания води до употреба на крайно безмислени вестникарски фрази. Безсилието в спора породено от крайната необразованост, и бедният аргументов материал е характерно за обществата подвластни на ултра- либерализма.Това е тъй нареченият контрол над съзнанието-MIND CONTROL- основата на новият световен ред. Да Ви е честит!! РОБИ ОКАЯНИ!!

314

abc

преди 14 години

Който не е живял през онова време не знае какво е било.Аз съм живял и тогава и сега ,но поне засега съм много разочарован.Хубавото на вас младите ,че живеете само в ад и незнаете какво е РАЙ и затова неви липсва!

313

Анонимен

преди 14 години

То пък все едно след войната е имало какво да се краде от обрания бостан.

312

Калин

преди 14 години

все в минало време беше, когато живеехте на аванта и с крадени средства.. сега ви е в страх да неви ги вземат.. споко един ден и това ще стане.

311

добрия капиталист

преди 14 години

Разликата е, че тогава 70% от цената на всяко нещо ти ги плащаше държавата (за да те държи нахранен в подчинение), взимайки кредити от твоите деца, понеже в "светлото бъдеще" нямало да е проблем да се върнат.Сега може да е скъпо, но е реално - т.е. не висиш врата на никого. Разбра ли сега?

310

Авесалом

преди 14 години

Абе умник, я обясни на нас простите каква е разликата между 140 лв. суха пара преди 1990 год. и 1000 лева днес.

309

добрия капиталист

преди 14 години

"А през 2010г. майка ми взима 140лв.пенсия на този стандарт."Ами като е гуляла през соца на кредит, по 3 пъти на море, млеко 10 стинки и скатавка в псевдоикономика, произвеждаща непродаваеми *** (и то в малък брой) - сега трябва да си плаща кредитите, какво се чудиш, американци или марсианци ли да ти платят соц.разсипията..????

308

Авесалом

преди 14 години

Дали при социализъм, комунизъм или капитализъм като не работиш няма да папкаш. Между социализъм, капитализъм и комунизъм има огромна разлика. Моного ми е интересно ако няма селяци които да произвеждат хляба колко айфона и нискобюджетни авиокомпании ще хапнеш на вечеря.

307

ДРУГ

преди 14 години

ДО 341Пиши какъв ти е бизнеса, да разберем кокло ти е акъла.Знам как вземат част за 20 лева и я продават за 100 лева.Това ли е бизнеса ти. ***. Това не е бизнес, а рекет.*** *** мошенници

306

338

преди 14 години

Дори и със социализъм безплатен обяд НЯМА ДА ИМА. Светът вече не е същият. Ще живеете като кучета. Социализъм може да има при условия на дотации и непретенциозност на гражданите - суровинна икономика и селяци, които се задоволяват с ляп и сиренце. Забрави за айфон, интернет и нискотарифни авиокомпании.

305

123

преди 14 години

njma li dr,obaMA DA GI IZLEKUVA TEZI BOLNI PROSJCI.KATO NE MOJETEDA SI IZDARJATE NASELENIETO,6TO SE RAZMNOJAVATE KATO HLEBARKI.SEGA ILI PARI OT OBAMA ILI SE KANITE DA NI IZBIETE.BOLNI,BOLNI,KOMUNISTI4ESKI MOZACI.

304

друг

преди 14 години

до 338Може да се върне ,СОЦИАЛИЗЪМ

303

ЦСКА

преди 14 години

Само ЦСКА оле, оле оле! НА говеждия стадион синъо знаме ще гори....

302

Анонимен

преди 14 години

А през 2010г. майка ми взима 140лв.пенсия на този стандарт.Тогава 175лв.не бяха много пари, но имаше избор на работа а сега нямаш избор.-------------------- Набийте си в главата, че това вече не може да се върне. Ако ще да си татуирате петолъчки на челата и да целунете краката на Путин, безплатни обяди вече НЯМА ДА ИМА.