229

Торанага-сама

преди 14 години

ако има БСП активисти да пекат кебапчета по границите идваме и ние да блокирваме

228

извод

преди 14 години

тютюнджиите са електората на ДПС. Ако успеят да направят стачка и блокират граница ставаме същите *** като гърците и може да забравим за компенсации от ЕС.

227

?

преди 14 години

"...Tози срок остави производителя в безпомощно състояние и изкупувачите изкупиха цялата реколта като 3то качество която е най ниската цена."И защо производителите са си продали продукцията на цена за 3-то качество?

226

тютюнджия

преди 14 години

и от горе на това останахме без неизплатени премииа таз годишните разходи на тютюна са 3.20 лв на килограмдо сега сме получили само по 2 лева и чакаме още по 1.50 както се полага от тия 116 милионаразбрахте ли сега причината на протеста

225

до отговор

преди 14 години

Ти направо ни разкри вселенските тайни.Нали и тук е същата работа. Животът навсякъде и един и същ. Само, че Германия е богата държава със здрави, интелигентни и образовани хора, а в България положението е коренно различно. Бедна държава с болни хора. Затова и подходът трябва да бъде коренно различен.

224

тютюнджия

преди 14 години

Внимание!Подчертавам:Tази година през есента правителството на Бойко обяви,че таз годишната реколта трябва да се предаде, най-късно до 4-ти Декември за да може да се изплатят и субсидиите до нова година!обявената цена на тютюна беше: 1во качество 3. 852ро качество 3.103то качество 1. 80Tози срок остави производителя в безпомощно състояние и изкупувачите изкупиха цялата реколта като 3то качество която е най ниската цена

223

разочарован

преди 14 години

***, жалкия тип дето си избрахме.

222

отговор

преди 14 години

Киро, това са гласоподаватели, и субсидията е хонорар, за да гласуват тютюнджиите за този, който им плаща. В Германия е същото. Там, един собственик на една голяма хотелска верига, е дал по над един милион евро на управляващите CDU, FDP и CSU, под формата на дарения, и същите му направиха подарък - намаляване на ДДС за хотелиерския бранш.

221

Lock

преди 14 години

Нещата са ясни:Тютюнът е вреден! Причинява сериозни заболявания на човешкият организъм. Цигарите са бомби със закъснител. При този и без това труден живот, да се толерира още един причинител на смърт е направи смешно.Не можеш да имаш претенции, да стачкуваш, да искаш държавно финансиране, за да произвеждаш смърт. Отглеждайте плодове и зеленчуци. Отглеждайте цветя. Отглеждайте животни. Може и да сте свикнали на добро заплащане и сигурна реализация на продукцията ви, но тези неща приключват.

220

тютюнджия

преди 14 години

до: всички не разбрали!Това не е субсидия! Това е част от изкупната цена!До преди 5-6 години когато не се плащаха уж тия субсидии,цената на сорта тютюн, който аз отлеждам беше 7 лева!а кат започнаха да плащат тази премия, изкупната цена падна на 4.20 а премията беше лев и педесе.с течение на годините, тази цена падна на 3 лева а премията се качи на 2 лева!следователно общата цената на тютюна падна на 5 лева

219

до 202 от 200

преди 14 години

До 202 ти лъжеш като дърт комунист аз съм привърженик на герб но при такива случаи не мога да кажа на черното бяло.Имай на предвид че температурата във купетата беше около 5-6 градуса а в Добрич забелязох да се качва и бебе на около 1 год.

218

срещу режима на ББ

преди 14 години

Ако левицата е истинска, тя трябва да подготвя и да провежда бунтове срещу режима на Диктатора. Бунтът - това е задължение на лявата опозиция!

217

Цирк

преди 14 години

Защо са тези минуси, не разбрах? Написаното по-долу не е истина ли?Или чакате съвсем по социалистически да се продаде Булгартабак и тогава да се разприказвате? А до тогава ще се баламосваме взаимно, колко сме загрижени за това и онова?

216

Анонимен

преди 14 години

Единствената причина да протестират е заради кеша!От кило тютюн взимат по 9 лв, а от кило домати се взима по 30 ст.Освен това от декар се вади много тютюн - те са високи растения с голяма листна маса.Ето това е истината за протеста.На *** не им се занимава да гледат евтини култури - свикнали са на много пари. И то да са гарантирани!И АЗ ИСКАМ ТАКА,АМА ЗА МЕН НЯМА.

215

РАК

преди 14 години

Крайната цел на кампанията за спиране на тютюнопушенето е спирането на производството на тютюн. Няма причина, няма и следствие. Тези хора за толкова години не можаха ли да си изберат друг начин на изхранване? За какво ще протестират всъщност? Че не им се дава достатъчна финансова помощ за производството на тютюн? Целтта е да не се произвежда! Едва ли ще стане веднага, но трябва да започнат да се преориентират в правилната посока.

214

Киро

преди 14 години

Аз изглежда съм доста ***, но да си призная не разбирам.Как така държавата забранява тютюнопушенето, на кутията цигари пише че е смъртоносно, а дава субсидии да се произвежда отровата.По тази логика трябва да субсидират и наркопроизводителите...хм?!

213

varg1

преди 14 години

Тая репортерка дето дъвче дъвка от коя медия е да й се смъкне заплатата на половина

212

do 210

преди 14 години

Dogan ot koga nasam e v zatvora az ne sum 4uval zatovaili ti si nqka de izoliran ot sveta

211

xaxo

преди 14 години

na men djoba mi pre4i da si platq danacitea Stani6ev mi pre4i da platq 48 mese4ni zdravni vnoski ot negovoto vreme zdravni moga da dulja samo na gospodbal sum i durjavata

210

.....

преди 14 години

Да ти призная и аз изпитвах известни съмнения спрямо Бойко Борисов. Мислех си че е един обикновен самохвалко, който плямпа само празни приказки. Но откакто тикна Доган и Мургина в затвора, вече му вярвам, при това безрезервно.