107

The Saint

преди 14 години

Любовта ще спаси света! Евала на проститутките!

106

Анонимен

преди 14 години

"Датската столица ще бъде благословена от присъствието на Леонардо ди Каприо"HAHAHAHAHAHAHA

105

Пешо

преди 14 години

Май ще ни измислят още един данък! Предлагам всички хора по света да си дадат всички пари на правителствата , та поне да не слушаме повече *** пропаганди.

104

Томов

преди 14 години

преекспонира и се плашат излишно хората. Ситуацията с петрола и фосилите - газ, въглища, уран е много по сериозна и там трябва да са действията - плавно трябва да се избавим от тези източници.

103

Томов

преди 14 години

до Чакпък, да гледал съм кривите на Ман и не ме интересуват защото за мен те са интерпретация на бъдещи резултати. Това е хипотеза. Това което аз гледам е статистически данни от последните 150 години. Те показват пропорционално увеличение на температурите с 0.8 градуса с пропорционалното увеличение на парниковите газове. Това взето с емпиричните данни от експерименти с различни газове за поемане на топлинна радиация, говори само за едно - парников ефект. Но съм съгласен с теб че темата се преекс

102

ЧакПък

преди 14 години

Томов, нови ледници се образуват в Швейцария, Аляска, Нова Зенландия. Снимки на НАСА (ето и аз ще ти цитирам НАСА) показват, че Антарктическия лед е в най-големи количества от 30 години насам. Това глобално затопляне ли е и как е отразено в докладите на "учените" ?

101

ЧакПък

преди 14 години

Томов, дали има глобално затопляне все още не е доказано реално, а е основано най-вече на хокейния стик на онзи *** Ман, нещо от което самият той се опитва да се скрие и отрече. Попрочети малко повече различни източници и ще видиш, че последните години има спад на температурите. Образуват се нови ледници и ледът на полюсите се увеличава. Ако има глобално затопляне то НЕ Е причинено от човека.

100

Томов

преди 14 години

д = доставките. Там е работата че евтиния петрол е на привършване. Доказаните запаси не са достатъчни, има подозрения че са и надвишени въпреки че дори така са малко.Остават скъпите и мръсните петролни доставки, които са атрактивни за инвестиции при цена на петрола около 100$ барел и нагоре.Проблема не е в това че ще се свърши а че предлагането не може да задоволи търсенето. Например 2008 когато удари 86 милиона барела дневно, доставчиците не можеха да смогнат и цената удари 150$

99

ЧакПък

преди 14 години

Модерният начин за управление на масите след разпадането на мита Студена Война е простичък - глобални страхове в името на които все повече власт и пари се концентрират в малка група хора. Пропагандата е толкова мощна, че хората САМИ ще почнат да се отказват от правата си в името на илюзорна защита от всякакви катаклизми, които "лидерите" вещаят. Митът за причиненото от човека Глобално затопляне следва същия механизъм.

98

Томов

преди 14 години

До ЧакПък, всички данни сочат че има глобално затопляне. Малкото сектански учени или си затварят очите пред фактите или са добре платени. Това са един много малък процент. Както казах, ако са прави, фактите ще победят накрая.Аз лично съм скептик по природа и не съм убеден в потресаващо лошите ефекти на глобалното затопляне. Това което мен ме притеснява е ситуацията със скорошното нарушение на доставките на фосилни горива. Това ще е пагубно за икономиката и тя трябва да се подготви за срива на д

97

SAPATA

преди 14 години

Според геофизици нещата не са чак толкова черни. Един вулкан изхвърля до 3-5 пъти вредни емисии, от колкото целия свят изхвърля.

96

ЧакПък

преди 14 години

Томов е ти мислиш, че 1 година по-ниска активност е решаваща за климата? Колкото до петролните интереси, тези хора отдавна са инвестирали милиарди в новите "зелени" технологии, не защото петрол няма, а защото е по-лесно да пробуташ мита за глобално затопляне и да продаваш новите, скъпи технологии. Петрол има. В Сибир има толкова петрол, по-труден за добиване, че дори и руснаците не знаят колко е. Но не е там въпроса.

95

ЧакПък

преди 14 години

Томов, не знам кой точно си гледал по телевизията, но ако тези учени бяха петролно платени, нямаше да се крият по разни сайтове в нета, а "другите", явно според теб обективни и неподкупни, да им се дава поле на изява из научни издания, телевизии и форуми. Нали се сещаш, че някак си не е издържана такава теза :) Още повече с оглед на това, което изтече преди няколко седмици от хакнатите мейлове. Точно обратното изглежда.

94

SAPATA

преди 14 години

Кои хора? Населението или държавните глави? Ще продължим с ганьовския манталитет, като си посвърша работата. Че нещо съм нервен на отворени всезнайковци.

93

ЧакПък

преди 14 години

Между 2001 и 2008 има спад на температурите с 0.4 градуса. Което е МНОГО по-тревожно от затопляне. Томов не знам откъде си черпиш данните, но аз чета най-различни източници и то не само тези, които UN IPCC предоставя, то е като дявола да чете евангелието :)

92

еконякой

преди 14 години

Тези дни един американски сенатор се изказа пред Конгреса,че всички данни за глобалното затопляне са изсмукани от пръстите и са плод на гигантска манипулация!Същия препоръча разследване,но какво е станало по-нататък,не знам!

91

Томов

преди 14 години

До ЧакПък, никой не ги изолира, наскоро гледах видео с един такъв не къде и да е а в ***.ted.com. Хубавото на науката е че тя борави с факти. Фактите винаги побеждават всяка теория. Навремето имаше подобни опити от страна на тютюнопроизводителите да изкарат пушенето здравословно. Накрая фактите ги победиха. Предполагам че същото ще се случи и с петролно платените учени за които говориш. Само прояви малко търпение.

90

SAPATA

преди 14 години

Понеже си виден представител сектата " Не те познавам, но имам мнение" ще те светна. Не ползвам и не карам кола. Влез в час със заключенията си, че да не ти сложа и на тебе диагнозата. И ако искаш да си мерим манталитетите, заповядай.

89

ЧакПък

преди 14 години

Само не знам защо никой не се замисля, че преди милиони години съдържанеито на ЦО2 в атмосферата е било колосално по-голямо от сегашното и резултатът е бил...прекрасна изобилна флора и фауна...а не пустиня. Томов за Слънцето грешиш, то се опитва да влезе в нов цикъл, на няколко пъти неуспешно и активността му съвсем не е ниска в момента.

88

Томов

преди 14 години

и да стигне до тази теория. Това е и причината заради която 99% от учените смятат, че човек е отговорен за затоплянето. На базата на научни емпирични данни и на статистически и динамически модели. Всеки може да разрови и да разгледа фактите и да направи оценка сам за себе си. Лично моя оценка е че на този етап има по-опасни неща от глобалното затопляне и това е нарушената доставка на горива поради изчерпването на леснодостъпните запаси.