146

Конник на Апокалипса

преди 14 години

Тези от вас които се интересуват повече на видеото на Лорда с най-много гледания можете да намерите договора, който ще бъде подписан. Ще се създаде световно правителство и Климатичните промени са само маска.

145

Конник на Апокалипса

преди 14 години

Понеже днес.бг са направили голямо ограничение на обема на коментарите аз бих искал да се изкажа кратко. Отидете в youtube и потърсете някои от изказванията на Lord Christopher Monckton съветник на Маргарет Тачър по времето когато тя е била министър-председател. Единственото което ще стане сега е че ще ни вдигнат данъците след срещата в Копенхаген и предприемчивите умове ще печелят пари от развиване на алтернативни коли, горива енергии и т.н.

144

Анонимен

преди 14 години

Аз не отписвам планетата, отписвам нас хората

143

Анонимен

преди 14 години

Петрол има за поне двеста години, глобалното затопляне не е чак толкова непосредствена опасност. Но никое от тези неща не може да ни попречи бодро да се самоунищожим :)))

142

Анонимен

преди 14 години

Проблемът не е в петрола, проблема е в нас. А планетата ще се оправи не се притеснявайте.Щом ние изчезнем...

141

Прав е 129

преди 14 години

129 ви е посочил много точна книга. Прочетете я преди да отписвате света. И нашата "сънародничка" направи "откритие", че Батак е мит, но дали пък не е само за да изкара някое евро?

140

papo

преди 14 години

dane govorime 4e do 40 godini nikoi nqma da kara na benzin ili nafta ima mnogo drugi alternativni dvigateli koito otnovo petrolnite kompanii ne pozvolqvaha da na avtomobilostroitelite da gi proizvejdat. Vsi4ko e igra na pari v tozi svqt razberete go...

139

papo

преди 14 години

Petrol ima kolko iskate i za 200 godini napred.V pqsacite na Kanada e pulno s petrol,v Braliliq ima novi ogromni nahodishta,v meksikanskiq zaliv naskoro nameriha novonahodishte,Venecuela e pulna s petrol...Vsi4kite teq nebivalici 4e nqma petrolidvat ot petrolnite kompanii za da durjat cenite visoki.Minaloto lqto v shtatite benzina beshe 4.60 za galon,do noemvri padna na 1.80 v momenta e 2.50 sredno.Petrolnite kompanii ot4etoha rekordni pe4albi za 2008.Posle biha otboi zashtoto krizata udari

138

Р.

преди 14 години

Големият проблем който ни виси на главата е КРАЯТ на ПЕТРОЛ-а а не измисленото затопляне. Томов, по долу, добре е сметнал, че петрол има за максимум 40г. и то ако не спре покачването (в момента с 13% годишно) на потреблението. Струва ми се че това е тема ТАБУ за която се избагва да се пише и даже в нет-а е трудно да се намери точна информация. Все пак в тези 40г. влизат и канадските нефтени пясъци и полярните залежи(пърите са супер скъпи, а вторите още не се разработват).И след 20тина години...

137

Томов

преди 14 години

БХ, жалък си. Остава поколение зад нас. Какъв е този висш егоизъм? А децата ни да се върнат в средните ни векове ли?

136

БХ

преди 14 години

Томов, кой набор си? Аз не се надявам сериозно да изкарам още 40 години... А кола ще мога да карам (чисто от гледна точка на рефлекси и т.н.) още 10-15 години... след мен и... ПОТОП беше казал някой, ама и не мога да си представя какво точно се очаква от мене да променя - топля се с дърва (нулева равносметка) и карам макс. 6000 км годишно - пеш ли да тръгна? Аз ли ще оправя климата?

135

Томов

преди 14 години

...експлоатация на тази технология. А за да замести хилядите гигавати други мощности ще са нужни десетилетия. Много преди това ще сме го закъсали.Консервативните предвиждания на Петролния бизнес са за ръст от 2% годишно на потреблението на фосилни горива. Когато нещо се качва с по 2% на година, значи се удвоява за 35 години. Така че реално около 2030-2040 ще изпаднем в невероятно тежък дефицит на горива, ако не вземем мерки още днес.

134

Томов

преди 14 години

Ако няма ръст там, ще стигнат за 148 години сегашните доказани резерви, но ръст ще има със сигурност, когато другите фосилни горива поскъпнат. За съжаленеи земята не е подгизнала с петрол нито с неизчерпаеми ресурси. Ядрения синтез е в зачатък. Първите тестове в ИТЕР ще са след 15 години. Периода на проучване ще е 9 години и чак 2030 ще започне строежа на първия прототип на централа доказваща концепцията за ядрен синтез. Т.е. евентуално чак след 40 години, може би 50 ще започне индустриалната...

133

Томов

преди 14 години

Бай ***. Петролните резерви са около 1200 милиарда барела на днешна дата. Годипно се изразходват над 30 милиарда. Като новите открития от 60те години са по ниски в пъти от изразходването. И това е днес, когато Китай и Индия не са се качили на автомобили. Реално при днешния темп ще имаме петрол за 40 години, а много преди това ще се усети недостиг. При газта нещата са малко по добре, може би с около 10 години. Що се отнася до въглищата, там количествата наистина са по-големи.

132

бай Хуй

преди 14 години

За ограничени ресурси не знам, някои учени казват че земята едва ли не е напоена с нефт, но добива си струва сама ако барела стане 100 - 200 или 300 долара, може би возенето на автомобил с вътрешно горене ще стане лукс? Въглищата ще стигнат за най-малко още 150 години (при увеличаване на ръста на консумация със сегашните темпове). А САЩ, ФРГ и Франция се работи усилено върху термоядрения синтез, успеят ли с това, енергийните проблеми са решени - ЗАВИНАГИ!

131

атеист

преди 14 години

Нали ще мреме след 2 години, къде се засили да караш още 50-100?Що ли не си такова мамата всички тия псевдоучени? Като ще се мре, ще се мре - няма доказателства за живот след това, поради което - гледай си кефа народе, като дойде дебелия край ... майната му и на него!

130

Анонимен

преди 14 години

Няма абсолютно никакво значение дали има глобално затопляне или не просто изсичането на горите си е изсичане на гори, а пресушаването на морета си е пресушаване на морета - и със затопляне и без, хората са обречени да се самоунищожат до 50-100 години всичко друго е поодробности.

129

Анонимен

преди 14 години

Прочетете "Състояние на страх" от Майкъл Крайтън. Трагично е, че една идея, която не може да се докаже, все повече се намесва в живота ни.

128

Тодор Александров

преди 14 години

Абе, мили хора! Ако си мислите, че канибалския начин, по който човечеството се отнася с отреденото му парченце природа, ще му се размине, ДЪЛБОКО, ДЪЛБОКО СЕ ЛЪЖЕТЕ!

127

до 21

преди 14 години

#21, не знам ти си по-"кух" и от конкурента си (по глупост) #11. Ако случайно употребяваш халюциногени може и Луната да те грее :). Ама, пич, когато оспорваш дадена теза, подкрепи своята (анти)теза с някакъв *** факт....Всъщност може и да си прав относно "кого да обвиняваме" - Луна, звезда и т.н. ... щото вселената е един механизъм и нашата е част от него. но... по-скоро си глобално ***