91

Томов

преди 14 години

До Истина, имам спомени че болшинството кадри бяха от добре известна мен телевизия - Фокс Нюз, ако си запознат с американстата действителност само това име трябва да ти казва нещо. Второто което е тезата която се защитава е именно и тезата на болшинството политици от Републиканската партия, включително и МакКейн. Трето този филм бе направен в момент в който самите републиканци искаха да се разграничат от политиката на Буш. Понеже доста подобни филми съм гледал е възможно да го бъркам и с друг фи

90

7

преди 14 години

Томов ще ме извиняваш, н осега ти се правиш на ***. Данъците щели да ги плащат богатите капиталисти, дрън дрън. Понеже не смятам че си толкова ***, значи го пишеш това нарочно. Всеки знае, че накрая всички тежести падат върху крайния потребител - така наречената електорална единица. Да не говорим, че някои министри на запад вече почнаха да си правят устата за индивидуални въглеродни квоти.

89

Анонимен

преди 14 години

DA JIVEE 2012

88

Истината

преди 14 години

Е как може да кажеш ,че филма е републиканска пропаганда при положение ,че още в самото начало всички гости във филма обясняват като на 5 годишни как републиканците и т. нар. демократи се контролират от едни и същи корпоративни интереси и че цялата ляво-дясна парадигма е просто един театър ,това е една от основните идеи на филма.А пък в предишните филми на АлексДжоунс сам може да видиш на какво ги прави т. нар републиканци и техните престъпления!

87

7

преди 14 години

Черно е, защото е взимало и взима много жертви. Добре ето ти строго научен подход, макар и от википедиа:Interpretation of ice core data suggests that between 800 and 1300 AD the regions around the fjords of southern Greenland experienced a mild climate, with trees and herbaceous plants growing and livestock being farmed. What is verifiable is that the ice cores indicate Greenland has experienced dramatic temperature shifts many times over the past 100,000 years which makes it possible to say

86

Томов

преди 14 години

До 7, ти няма да плащаш за въздуха а промишлените предприятия дето изхвърлят CО2, но това не е толкова важно. По важно е че това ще ускъпи фосилните горива като петрол и газ, което ще позволи на зелените технологии да влезнат с ритник в икономиката. Тези технологии нямаха до преди 10 години достатъчно капитал за научни излседвания за да се наложат, въпрки това имаха стабилен тренд за поевтиняване. Но след микро революциите в Япония и Германия по производството им, цените спаднаха драстично.

85

Томов

преди 14 години

До 7, много са ти необразовани и елементарни разсъжденията. Правиш твърде елементарни асоциации. Дори да се казваше Зелена земя защото е зелена по твоята логика, то да те питам, защо нашето море се нарича Черно?

84

Анонимен

преди 14 години

2012 наближава и никакво затопляне няма значение. Адронния колайдер ще ни види сметката

83

7

преди 14 години

Това за ВЕИ добре, ама защо трябва да плащаме за въздуха и кой ще събира парсата?

82

Томов

преди 14 години

Абе 7, стига се излага човече. Отвори един интернет и виж от къде идва. Идва от Грьондланд, което означава земята на хората на датски.

81

Томов

преди 14 години

Това че фокуса на вниманието се измества от незаменимостта на горивата които ползваме към климата мен реално не ми харесва, обаче е факт че и двете решават един и същ проблем. Затова аз заставам зад процесите стартирали като теория за глобално затопляне, а именно изместване на икономиката от линейна - копай, ползвай - хвърляй, към циклична - с възобновими източници.

80

7

преди 14 години

А защо се казва GREEN-land бе умник, заради леда и снега ли.

79

Томов

преди 14 години

До Истината, Гледах този филм още преди седмици. Трябва да ти кажа че съм прекарал повече време в разглеждане на този проблем от колкото можеш да си представиш. И понеже винаги предпочитам научния метод, т.е. да формираш мнение на базата на фактите а не на базата на това което ми харесва стигнах до извода че по опасния проблем не е глобалното затопляне - ако го има, а изчерпването на фосилните горива и огромната ни зависимост от тях. Цифрите са публични, хващайте елките и смятайте.

78

Истината

преди 14 години

Искаше да *** дам източници еми ето като за начало погледни този филм си си направи изводитеVАко пусна линкове ми трият коментарите незнайно защо, затова напиши в гугъл global warming hoax scam hacked climate e mails и би трябвало пре достатъчно сайтове с информация по въпроса да ти излезне!А именно хората контролиращи петролните компании стоят начело на тази измама и е наивно да се мисли ,че цялата тази идея ще им навреди на бизнеса точно обратно ще започнат да печелянт многократно повече

77

Томов

преди 14 години

А този филм падането на Републиката е всъщност промиваща мозъка републиканска пропаганда. До тези които не са запознати с републиканската партия, това е партията на едрия бизнес (включително петролен в САЩ. Винаги го е защитавала, винаги се е стремила да му отпусне юздите и видяхме 2008 до какво доведе това. Това е партията на Джордж Буш, Дик Чейни и Сара Пилейн. Това е партията на войнстващия християнски фанатизъм, расизма и консерватизма. Те са против аборите, изследванията със стволовите клет

76

Томов

преди 14 години

До 7, не плещи глупости мой човек, и днес Гренландия произвежда зърно но в малки количества. Сигурно си чувал за едно природно явление, наречено сезони. Нима смяташ че там нямат лято. И още нещо, исторически Гренландия получаваше десетилетия субсидии от Дания за да поддържа икономиката си.

75

7

преди 14 години

Е сега пък за петролните магнати - Защо да се пънат да вадят петрол, като могат да продават на *** въздух?

74

silvena

преди 14 години

ppc ne e normalno naistina vremeto v momenta no az sum optimist i dokato ne mi kajat umirash edi si koga nqma da vqrvam v kraq na sveta i vsi4ko ,koeto kazvat 4e moje da se sluchi .. makar 4e 6te e ujasno jalko :(

73

Томов

преди 14 години

До Иситината, айде това с Ал Гор вече се изтърка, кажи нещо ново. Още веднъж апелирам към аналитичната ти и рационална част от мозъка (ако има такава). Как бандитът Гор и шайката бандити е успяла да завлече над 100 държави и научната общност? Как някои традиционно враждебни и подозрителни един към друг държави са седнали на една маса, уплашени при това. Много е могъщ твоя Ал Гор. Бедните петролни магнати. Горките няма кой да ги защити.

72

7

преди 14 години

Няколко пъти през последното хилядолетие е имало подобни затопляния, отново ще дам изтъркания вече пример с Гренландия. Тогава обаче е нямало заводи, нямало е коли, нямало е и Ал Гор да им обясни, че трябва да спрат да ***, защото ще закрият слънцето