103

Veselin

преди 14 години

най добре ще е всеки родител да решава за своето дете дали да му се бият ваксините ,а като е задължително както е в момента ми изглежда много брутално .Аз не бих им позволил да им се бият никакви ваксини на моите деца един ден .Слава богу все повече хора запоочват да се осъзнават ,и да разбират за какво става въпрос.

102

доктор христов

преди 14 години

Ваксините са единственото оръжие на науката в момента което спира появата на глобални епидемии от заболявания кото в миналото са изличили милиони хора .Истина е че някои видове ваксини се предполага повишават риска от опр.заболявания при хората но всеки родител има право да пита докторите е и да получи компетентно становище хора с ваксинации за даден вирус имат като цяло много по добра прогноза и изход сравнено с хора неваксинирани и без имунитет към даденият агент

101

drdoolittle

преди 14 години

Голяма част от тези учили недоучили не знаят че преди 100 години всяко семейство е било с починали поне 4-5 деца от дифтерия или тетанус или коклюш, че в Индия полиомиелита (детския паралич) е покосявал половината от детското население до 10г възраст и техния прираст се покачи едва след като се пребориха с тази болест. Няма други фактори през последните 50 години както ваксините и антибиотиците ( най-оплюваните неща) които да са допринесли повече за увеличаване на продължителността на живота

100

drdoolittle

преди 14 години

Някои имат толкова елементарни и още по-лошо - сбъркани познания по биология, имунология и обществено здраве, че може да те хване яд преди всичко на калпавата образователна система. Други са така обрулени от живота ,че в главата им има конспиративни теории за ваксините и лекарствата и мании за отношение и преследване. Парадоксално е ,че не малък процент от тези които сега са срещу ваксините нямаше да ги има , ако не са били имунизирани.

99

drdoolittle

преди 14 години

От дългогодишните впечатления от форумите съм стигнал до извода ,че споровете за и против ваксините са безсмислени. Оставете противниците на ваксините да не си имунизират децата. В края на краищата нека нашите имунизирани деца да имат едно предимство . Планетата и без това няма ресурси и не може да изхрани повече от 10 милиарда души . Нека естествения отбор да си каже думата.

98

Любопитна

преди 14 години

Простете ми но мен много ме интересува не само качеството на ваксините, но и това как се съхранени до поставянето им. Защото за мен ваксината е нож с две остриета - ако не я поставиш - рискуваш детето ти да се разболее, ако я поставиш, а тя не е правилно съхранена - резултата е същия. (Простете в момента говорим за хора но за неправилното съхранение на ваксините примерът ми е с кученца - 9 малки, ваксинирани срещу паровироза 3 месеца след ваксинацията умират от паровироза - некачесвена ваксина)

97

123

преди 14 години

До: номер 96 (против ваксините)Нека доктора да отговори, но искам и аз да коментирам въпроса.Значи, първо ваксините не дават 100% защита, освен това защитата е за определен период от време - затова има имунизационен календар.На всичкото отгоре, имало е и има много некачествени ваксини. Даже вчера в новините коментираха че в Германия отпуснали два вида ваксини за свински грип - едната за правителството а другата за народа. Втората е била доста по-евтина и некачествена.

96

против ваксините

преди 14 години

Доктор Христов, искам да ми обясните следното: Като дете съм била ваксинирана от МПР, а като ученичка се разболях и от рубеола, и от заушка. Зълва ми не е ваксинирана и се разболя от заушка преди няколко години. Е, оживяхме и двете - с или без ваксината. Какво да кажа за ефективността й и придобития след нея имунитет?!Лошото е, че след поставянето й е имало вероятност на мен да ми се случи нещо лошо... Ами ако се бях разболяла от рубеола, докато бях бременна, ваксината явно нямаше да ме спаси...

95

някой

преди 14 години

Очевидно съвременния българин за разлика от средновековния предпочита да се разболее от чума, проказа, дифтерит, тетанус, коклюш и много други болести, вместо да бъде ваксиниран.Чумата се проявява първо с поява на пъпки по кожата, които обаче бързо преминават в подуване на лимфните възли (бубонска чума) след което ако не се лекува веднага се стига до сепсис и смърт.Много е приятно, не се ваксинирайте и ще видите колко е хубаво!

94

мед.сестра

преди 14 години

Естествено,че можеш да избегнеш задължителните ваксини.Никой няма да ти закара детето на буксир и да го ваксинират.Е,после няма да го приемат нито в детска градина,нито в училище,нито никъде.Но това е малка жертва,която напълно оправдава стремежа ти към неваксиниране.Успех.

93

Veselin

преди 14 години

Исказах мнението си в началото ,отрицателно за ваксините.Просто някой си там или група от хора са намерили начин да печелят много добре от страховете на хората ,и защото не са били достатъчно запознати.Хубаво е че противогрипните ваксини не са задължителни ,и кофти че другите са задължителни ,аз ако имам един ден деца незнам може ли да се избегнат задължителните ваксини ?

92

някой

преди 14 години

До: gogoДнес хората страдат от 100 пъти повече нови болести, докато в същото време страдат от 100 пъти по-малко стари такива.Случайно да познаваш някой който да се е разболял от чума, проказа, холера, дифтерит, да изброявам ли още, макар че и тия само са достатъчни?

91

усойница

преди 14 години

коментар 90 се отнася за мнение 51

90

усойница

преди 14 години

Змията е мъдро животно, не я обиждай! Направи справка в митовете и легендите. Не си мисли, че си много цивилизован, само защото смяташ, че хората трябва да се ваксинират, за да не се разболяват. Смях в залата! Ссссссс :)

89

Веселин

преди 14 години

И двете ми деца не са ваксинирани. Едното е на 14 години, другото е на 3. Голямото никога не е боледувало сериозно. Сега ходи на училище. Когато мине грипна вълна ще натръшка целия ваксиниран клас, а на него - нищо му няма. Даже се сърди, че само той ще учи, а другите - болни у дома.

88

гого

преди 14 години

аз лично познавам 2-*** човека увредени от ваксини. Единия ослепява след ваксинация (и до ден днешен е сляп), а другия почина скоро от усложнения. А тези, които се тюхкат, че едно време от 4 деца оцелявали само 1 да се запитат защо тогава сме били най-здравата нация в Европа, а сега сме най-кекавите...

87

gogo

преди 14 години

Като е толкова напреднала медицината и като са толкова полезни ваксините, ще ми обясни ли някой защо днес хората страдат от 100 пъти повече болести, отколкото в миналото? И да не кажете пак, че било от замърсяването, защото при дивите животни болестите не са се увеличили.

86

212

преди 14 години

Др. Христов, много бих искал да ми обясните за свинския грип специално. Да видим каква простотия ще изръсите, за да оправдаете ваксинациите.... До 85: Именно, много правилно!!!

85

майка

преди 14 години

ваксината не е "естествен имунитет". само и единствено, ако преболедуваш получаваш такъв! а, вас докторите ви знем че, ви плащат на сложена ваксина. така че вие не сте безкорестни в мнението си!

84

онбашията

преди 14 години

лошо няма, и без това хората днес са изнаглели и забравят какво дължат на медицината и останалите достижения на цивилизацията. един например ми развиваше теорията че нормално човек не боледувал изобщо, и всички болести са продукт на цивилизацията. като почнат да *** децата им, както е си е нормално в природата, ще се сетят за някои неща.