67

Анонимен

преди 14 години

ТУ Габрово дали го има в класацията...?

66

?

преди 14 години

до тук не видях коментар на хора завършили в университетите от класацията :)не знам до кога ще чакам някой завършил в Харвард да каже какво е що е ;)

65

Анонимен

преди 14 години

Стига си хленчил бе ! Изплащал кредити ! Ми да не съм те карал аз да ги теглиш тия кредити , че сега ревеш колко малко те оценявало обществото ?! Ти като не можеш да си направиш една проста сметка , за каква квалификация и компетентност ми говориш и какви претенции можеш да имаш ?

64

BG

преди 14 години

Аз съм свръх доволен пък от това което получих като знания в ТУ София и мисля, че всичко е до човек дали е отишъл защото чул, че подковават коня или е решил да научи нещо защото му е интересно. И едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички преподаватели, които с нищожни пари се опитват да правят наука.... и успяват!!!

63

anim

преди 14 години

дo 62и не само пара, като ьяло ако не се справяш като хората, независимо колко плащаш,изхвърчаш.което си е нормално де.ти си плащаш да те научат на нещо, а не да вземеш диплома.

62

мун4о

преди 14 години

Да не забравяме, че в тези елитни университети се влиза като покажеш сериозна пара. Ако искаш стипендия, ще трябва да си вундеркинд. Така че всичко е и въпрос на финансови възможности!

61

Анонимен

преди 14 години

О! Това наистина е неприятно! Не съм се сблъсквала с такъв проблем. Но да ти кажа, всяко зло за добро! В момента завършвам магистратура в СУ, задочно! Страшна е пародия! Завършила съм си бакалавърската степен пак там, но редовно. Беше го-ре-долу добре, е учеха се и безсмислени неща, но все пак. Но задочното е пародия от класа! Не можем да си намерим преподавателите за да им предадем курсовите работи. А и има неща по-важни от дипломата, знанията и уменията, които имаш. Те ще ти трябват повече.

60

Русалка

преди 14 години

за Винса,ако жена ти е задочно е порно, ако е редовно и е СК гледай за какво става дума.

59

Русалка

преди 14 години

ЛЕЛЕЛЕ Хич не споменавай ВСУ. Обучението е на много ниско ниво,защото всеки гледа само парите. Смея да кажа,че най добри са ТУ-София,СУ,ТУ-Варна, ИУ-Варна. Колебая се и СА в Свищов. Но хич не ми хвали ВСУ.

58

Анонимен

преди 14 години

Жена ми учи във ВИНС-а и съм ходил да видя за какво иде реч по лекции и упражнения - пълно порно е тоя универс. САМО МЕИ-то !!!

57

Реален случай

преди 14 години

В моята фирма имахме една директорка HR (човешки ресурси). На всяка среща по повод проблемите на работещите, фирмата беше огромна с няколко хиляди работници и служители, тя само повтаряще: "Ама в учибника пише еди си какво, защо напрактика нещата не са така?! Аз съм учила, че едиси какво..." Смях! И при това не беше завършила български университет! Та идеята ми е, хора учете се да мислите! Книгите са хубаво нещо, но не винаги ти дават готови решения на реални проблеми.

56

мун4о

преди 14 години

Университетите в България са на нивото на страната, защо се оптвате да сравнявате западните с наще. За да бъде един университет елитен в цял святса нужни следните неща:- семестриалните такси да са супер високи- да се финансират изследванията на професорите( това става от фирми и богати благодетели)- университета да подготвя студентите за работа във фирмите които финансират изследваниятаСъответно този затворен кръг като изпълни ще идват децата на богаташите да учат и ще се вдига престижа.

55

Анонимен

преди 14 години

Е, то това важи и за всеки завършил техникум по обществено хранене!

54

s

преди 14 години

Проучих го - това с непризнаването на US дипломи е съвсем реално. Има начин за признаване, който отнема от половин до една година, и изисква представяне на абсурдни документи и минаване на няколко нива на бюрокрация. А тва с магистратурата беше моментен порив - не ми се учи вече: ) ...камо ли тук.

53

JACKAL

преди 14 години

pishat pishat ;)v TU osobeno, pravopisa ne e nai-vajnoto. I ne trqbva da e. Ina4e tq e prava. Zaguba na vreme e i pri men v SU. Nishto polezno ne sym nau4il. Pravq go samo zaradi diplomata.

52

Варна

преди 14 години

DO SOFIANEC ...ДА ПРАВ СИ ВСЕКИ ЗАВЪРШИЛ В ИУ БИ БИЛ ПО КОМПЕТЕНТЕН НА ТЕМА ФИНАНСИ ОТ СИМЕОН ДЯНКОВ

51

Софиянец

преди 14 години

В БГ всички Университети са гола вода но в нашите географски ширини най-добър е Варненски Икономически Университет

50

Koko

преди 14 години

я па завърших номер 55

49

Анонимен

преди 14 години

Лошо! Но това, че е експерт от МОН, пак не ти гарантира, че е така. На него можеш да му вярваш повече отколкото на секретарките, но все пак не е зле да провериш нещата по-обстойно. Че токувиж се окаже, че е някой от "ония" експерти, които ги назначават защото са нечии роднини и идея си няма за какво става дума. Аз поне бих проучила въпросът по-подробно. Защото наистина си е неприятно това. Учиш 4 години, полагаш изпити и после... нищо! Успех! А иначе с магистратурите в СУ,дано не се разочароваш.

48

Анонимен

преди 14 години

Май ректора на ТУ беше казал "Като знам какви инженери правим, ме е страх да отида на лекар"