200

тр

преди 14 години

вие ще имате църкви но вас няма да ви има

199

nema smisal

преди 14 години

ti bulgarino ot kade si siguren che si bulgarin be

198

nema smisal

преди 14 години

a posle kade shte se molish na moia li a

197

Анонимен

преди 14 години

До колкото сам разбрал най лесното нещо е да се пише българска история. Руснаците идват и казват българската история е това веднага българите я приемат; гърците идват и казват българската история е това пак веднага българите я приемат; австрийците казват че е друго и пак веднага българите я приемат! Така го правят защото нямат никаква история. така го правят защото им е лесно да крадат история.

196

do maloumen

преди 14 години

ela v severoiztochna balgariya i me izgoni ot moyata rodina .ade

195

?

преди 14 години

Азъ 193, а какво ще кажеш за аугАРИ, татАРИ, хазАРИ, дирмАРИ, авАРИ, тонгАРИ и пр.?

194

nama

преди 14 години

malki i nedorsli da ne pishat zashtoto otkakto ima dps i ataka ima i chist fashizam.ne se zanimavayte s verizpovedaniya a si gledayte uchilishteto

193

Азъ

преди 14 години

Бог Тангра не се споменава никъде в историческите сведения за българите като техен бог. Има някакъв не четлив надпис в Плиска за който се предполага, че е споменат този бог и това е всичко. Тезата за тюркския произход на българите е наложен от Австро-Унгария през 19 век с цел париране на руските апетити към славянското население в България. Няма и никога не е имало тюркско племе с окончание на името АРИ. Това окончание е характерно за ирано-персииските племена към които спадат и славяните.

192

Азъ

преди 14 години

Всичко си е вървяло добре за БГ и Българите докато *** Борис не задължава цялото население да се покръсти насила. Резултата е временен възход и после тотален упадък и чуждо владичество за 165 години.

191

pixel

преди 14 години

а как ще обяснишостровърхите шапки и знамената от конки опашки на прабългарите а също така ивярването в шаманисткия бог Тангра

190

Азъ

преди 14 години

Канас юбиги Терве е бил също християнин като баща си Аспарух и за сведение на незнаещите е обявен за светец на римската църква задето е спрял и изклал мюсюлманската армия опитваща се да превземе Константинопол. Въпреки това, че владетелският род е бил християнски, християнството не е била задължителна религия в БГ по онова време. Българите са правели много ясна граница между религия и народност.

189

Азъ

преди 14 години

Първите писмени сведения за Българска държава са от арменците от 165 г. Българите по онова време са имали тесни контакти и с Армения и с Рим. Арменците вече са били християни. По късно е установено от историци и археолози, че управленският род Дуло е бил християнски род. Следователно Канас юбиги Аспарух е бил християнин като баща си Кубрат. Излиза, че БГ е създадена от християни.

188

pixel

преди 14 години

хех много сте комплексирани !изгорялата джамия е имала архитектурна стойност%100 ще се реставрира за сведение на комплексарите !

187

Даниел до няма лошо

преди 14 години

Бяхме най-толерантната нация, докато разни ДПС-та не ни се качиха на главите. Цялото това отношение е само отговор на мюсюлманската наглост в нашите земи.

186

Даниел

преди 14 години

Те може да искат много неща, друг е въпросът ние какво ще им разрешим. А колкото до тая съборетина в центъра, тя е на няколкостотин години и наскоро се напука от строежа на метрото, така че я чакаме всеки момент да се продъни в ада при свинята аллах :-)

185

Antiturk

преди 14 години

Благодаря на екипа на днес.бг,новината определено радва и си заслужава да се полее.Налях си 1 голяма ракия и очаквам хубавите новини да продължат и в бъдеще.

184

няма лошо

преди 14 години

Една джамия в цял град не е много.дори една джамия на квартал пак не е много.Нека вярващите хора от всяка вяра да има къде да се молят.Някога бяхме най-толерантната нация в света,спасихме почти всички евреи.А сега отде се взе тоя расизъм у нас? Това не мога да си обясня

183

Анонимен

преди 14 години

Хаха, ще се срине ама друг път. Те нали искат втора да ви строят. И едната да се срине, веднага друга ще вдигнат.

182

Даниел

преди 14 години

Браво, това е наистина чудесна новина. Дано всички храмове на злото изгорят. В християнска България няма място за джамии. Дано следващата струтена или изгоряла е софийската и тоиз път да има и жертви, че задоволството ми да е пълно :-) !Наздраве, братя българи!

181

сасадс

преди 14 години

одобрявам!с