21

Невпечатлена особено

преди 14 години

И мерси за поздравленията. Наистина си е постижение да я прочетеш :-)

20

Невпечатлена особено

преди 14 години

Определено лично засегната. Аз съм от голямата част коментиращи тук и неодобряващи книгата. По аналогия от твоя коментар, би следвало да ме квалифицираш като интелектуално скопена. Моето становище е, че крайният ти коментар говори повече за интелектуална скопеност и ментален деформизъм от коментарите на останалите недоволни от сюжета "дилетанти", предполагам ще кажеш :-))).

19

Buendia

преди 14 години

До: "невпечатлена особено"Много хубаво, че си прочела книгата - поздравления! Не е нужно да информираш колко "изключително" много книги си прочела, какво няма да замениш с четенето, или да споченаваш разходки в парка. Явно си се почувствала лично засегната - хаха...

18

невпечатлена особено

преди 14 години

Не мога да се съглася с теб. Интелектуалната ми заинтересованост е най-малкото скопена. Чела съм изключително много книги, не бих заменила четенето никога с филм, дори разходка в парка. Така и прочетох тази книга, и ако ти беше поне малко нескопен/а ментално, нямаше да коментираш "Като не ви харесва книгата не я четете". Чете се и тогава се преценя. А и снобизмът не е интелектуално занимание, а профанско

17

az

преди 14 години

Маркес е Риба... Рибите сме страшно умни, хихихи...А "Алхимикът" къде остана?! Повреди цяло едно поколение по пътя към Личната му легенда ;)))))))))))))

16

Elmar

преди 14 години

Само да уточня, че 25те заглавия са избрани от international writers, демек от други писатели, а не от четящата аудитория.Естествено, днес. бг не са решили да включат този "маловажен" факт в статията..Защо ли не се учудвам?

15

Buendia

преди 14 години

Колко е радостно, че истинските литературни критици по нищо не приличат на по - голямата част от коментиращите тук, а именно - хора с напреднала интелектуална скопеност. Като не ви харесва книгата не я четете и не давайте безмозъчни коментари за нея...

14

марио

преди 14 години

МАРКЕС Е МАГИЧЕСКИ РЕАЛИСТ И ПРЕКРАСЕН - ,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ РАЗБРАН ОТ ВЪЗПИТАНИТЕ НА ЛАТИНО -ТУРСКИТЕ САПУНКИ И МАСОВАТА КУЛТУРА КУЛТИВИРАЩИ ИМЕННО ТАКЪВ ТИП ОТНОШЕНИЕ ,КАТО ОТРИЧАЩИТЕ ГО ВЪВ ФОРУМА ...!!!

13

boby

преди 14 години

Поредната *** класация спретната от тънкопишковци с големи претенции. *** скуката...

12

hristohatov

преди 14 години

Ба си и невежата дето съм станал напоследък- не съм чел никоя от тези книги.Мамка му и работа и живот....А оня *** обама бил и писател-олеее каква се нареди сега тая история...

11

Анонимен

преди 14 години

"Сто години самота" два пъти я четох и пак не разбрах какво иска да каже авторът... Може и аз да съм ***... А прехвалената "Лолита" е абсолютна педофилия!

10

Влади

преди 14 години

Това е най-тъпия роман, който може да се прочете. Въобще творчеството на Маркес е все такова - скука, разнообразявана с разни сексуални перверзии ! Сега си представям как ще лавнат по мене "интелектуалците"...

9

100 години тъпота

преди 14 години

ами не случайно книгата се казва 100 години тъпота хахахаха

8

Невпечатлена особено

преди 14 години

Не се имам за профан, но 100г самота я четох половин година с невероятно издевателство над търпението си. И единственото, което ме впечатли измежду всички Буендия, беше краят на книгата.

7

чака рака

преди 14 години

направето го на филм, кой щи го чете

6

онбашията

преди 14 години

тия заглавия (поне тези които съм чел) могат да се харесат само на декадентстващи интелектуалци.

5

Аз

преди 14 години

Как по-точно е повлияла "Сто години самота"? Стигнах до 120 стр. и се загубих - има интересни мисли и описание на исторически събития от друга гледна точка, но и много "пълнеж".

4

НиК Каргонски

преди 14 години

"Книгите са най-чудната стока на този свят;печатат се от хора,които не ги разбират,продават се,подвързват се,критикуват се,четат се от хора,които не ги разбират,а в последно време дори се и пишат от хора,които не ги разбират"Благодаря на Г.Лихтенберг,за тази му мисъл.В този относителен свят,класациятана "Дейли телеграф" ми звучи,още по-относително.

3

zound

преди 14 години

Маркес и Сто години самота е невероятен роман Класика наистина.Набоков също( Лолита.Другите нямам наблюдение в последните 25 год.Поледната манипулация на медиите.

2

redordead

преди 14 години

дам, романът си е супер, ама що трябва някви шишман литратури да ми предлагат 25 книги, от които аз трябва да избирам?еле па и и на барак верно как е пволиял романът през псоледните 25 години?!!!!!!