25

sisi

преди 15 години

Da imashe protesti i bqha poveche ot 1000-1500 choveka obshto daje imashe sblusuci mejdu policai i protestirashtirashti ot kremikovci, ama te se bqha slqliali veche vsichki protestirashti

24

lambo.blog.bg

преди 15 години

Турското разузнаване (МИТ) си знае работатаОсвен серГЕЙ, Сидер, Яни, БНТ, ЦИК, Контраразузнаването и т.н. в ръцете на Турското разузнаване е и най-важния инструмент - Съда и Прокуратурата

23

шопа

преди 15 години

Номер 10 е абсолютно прав. Костов имаше уникалната възможност , след краха на Виденовото "управление", но не го направи. Но иде реч за друго. Всички политически партии, като се почне от БСП, ДПС, Атака,РЗС, ГЕРБ , Напреди др.са тясно свързани с бившите комунисти. Тук включвам разбира се и НДСВ. На практика в България няма исинска антикомунистическа партия въпреки , че някои плачат , че са десни. Всъщност въпросът е : има ли разлика между дясна и антикомунистическа? Естественно че има. И БСП,ДПС И НДСВ правеха дясна политика, ни би било смешно да ги назовем -антикомунистически. Така , че пред повечето от нас стои въпросът, да избереме по малкото зло, дори то да се казва Костов. Надеждата ни е , че от тук нататък ще се роди една или повече демократични партии и комунистите подобно в САЩ,Англия и други държави или ще изчезнат или тяхното влияние ще бъде незначително. Това е нашият избор, а не какъв е Костов.

22

преди 15 години

В днешна декларация на СДС се казва следното:С решение 73/2009 на Върховния касационен съд се отменя неправилното и порочно Решение на VI-състав на СГС, с което необосновано и с политически мотиви бе отказана регистрацията на легитимното ръководство на СДС, избрано от всички негови членове на първите в новата политическа история на страна вътрешнопартийни избори за ръководни органи.С Решението на ВКС се дават задължителни указания на Софийски градски съд във връзка с регистрацията на политически легитимното ръководство на Съюза на демократичните сили, като всякакви по нататъшни коментари, поставящи под съмнение неговата легитимност са недопустими.Удовлетворени сме от принципното и справедливо решение на ВКС, като същевременно обръщаме внимание, че производството по делото до момента бе многократно, необосновано и в разрез със законовите срокове забавяно от VI-състав на СГС.В тази връзка в първия работен ден ще настояваме пред Председателя на СГС за незабавно насрочване на делото в изпълнение на задължителните указания на горната инстанция и за недопускане на каквито и да било опити за политически или друг натиск върху състава, който ще се произнася.Не на последно място не бива да се забравя, че по-нататъшно забавяне на вписването на легитимното ръководство на ПП Съюз на демократичните сили ще бъде възприето от членовете и симпатизантите на СДС и останалите участници в Синята коалилия като опит на формални основания и с недопустими средства да се попречи на явяването на коалицията на предстоящите европейски и парламентарни избори. Ето защо категорично настояваме за справедливо и навременно правосъдие, като припомняме многократно соченото и в мониторинговите доклади на Европейската комисия и съдържащото се в много решния на Съда по правата на човека към Съвета на Европа, а именно, че забавеното и ненавременно правосъдие представлява отказ от правосъдие."

21

преди 15 години

не си костовисг а мръсен червен лъжец.И нещо не си у ред.Много си писал но малко си казал-ясно е само че си червясал.

20

Българин

преди 15 години

Както можеше да се очаква ВКС,чийто председател е бившият съветник на Гоце Първанов,не потвърди решението на Градския съд,но и не регикгрира СДС.Прогакат нещата,за да дадат възможност на червената *** Юрукков да се опита да регикгрира за изборите за Европарламент СДС като отделна партия.По следна ивформация Юруков и Радотов вече са подали документи в ЦИК.Така им е наредено от кукловодите,така и ще направят.Сега е много интересно ще ги регистрират в ЦИК след като решението на ръководството на СДС е да се яват в коалиция с други десни партии.Възможно е и да ги регестрират, като се има предвид,че председателят на Соффийския градски съд Светлин Михайлов е креатурата ДПС и Доган.Ротози начин кукловодите и техните *** окончателно ще се демаскират и ще се саморазобличат.Всички тези машинации няма да попречат Синята коалиция,в която са включени всички кандидат-депутати на СДС,да се регистрира с подписите на остоналите членове на коарицията.А на самите избори ще се види,че *** и предатели Юруков,Расонов и сие няма да получат и 0,2 процента от гласовете на демократично мислещиге българи!

19

tan4etonet

преди 15 години

Колеги,някой от вас беше ли на протестите ? Какво стана ? Имаше ли много хора ? Ще има ли нови протести,чува ли се ?

18

преди 15 години

И делото не е "лидерско", а за вписване на новият Устав на СДС, който СДС сами са си избрали.

17

Идвайте ми по много

преди 15 години

ВКС по закон е трябвало да решо окончателно. Вместо това те размотават. Сами си го набутват ченгенцата, като мотивират още повече развъртането на МЕТЛАТА след изборите.

16

преди 15 години

най-сетне добра новина сдс сами на изборите без гърбавия ***

15

lambo.blog.bg

преди 15 години

изборите. Това означава крах за СДС/ДСБТурското разузнаване не изпуска нещата от контрол

14

шмулю

преди 15 години

Айде да светна редакцията и хората, които задават подобни въпроси, за кво иде реч. Вервайте ми, адвокат съм и от граждански процес разбирам.Съдът НЕ Е ИМАЛО КАК ДА НЕ ВЪРНЕ ДЕЛОТО, защото в жалбата са посочени т.нар. "съществени нарушения на съдопроизводствинити правила". При това положение от СДС няма как да не са наясно, че тези нарушения се отстраняват само от градския съд - ВКС не може да го направи в резултат на жалбата.Процедурата е такава, каквато е - и аз бих искал да се оправят нещата по-скоро ама на - ГПК :)

13

преди 15 години

Голяма работа!

12

преди 15 години

#10 Sladur az glasuvam zaredi Kostov bqgai s tezi literati nqkude drugade .

11

fen

преди 15 години

Нали това иска Костов.На изборите да се явят с регистрацията на ДСБ .Това ще е последния пирон в ковчега на СДС.

10

"Костовист"

преди 15 години

Проявата на син комунизъм, каквато представлява култът към Костов е контрапродуктивна за демократичния процес и за оформянето на перспективен и смислен обществен разговор в България. ИВАН КОСТОВ НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА ПЕРСПЕКТИВА. Жалкото е, че той не намери сили, морален ресурс и здрав разум да се оттегли от политиката с някакво достойнство. Вече е ясно, че оставката му след изборите след 2001 г. е била маньовър - по-късно оглави ДСБ, загуби катастрофално няколко избора, но продължава упорито да стои на лидерския пост. Като управленец той имаше на плещите си изключително важна мисия, която не изпълни - а именно реална декомунизация. И НЕ КОМУНИСТИЧЕСКАТА КОНСТИТУЦИЯ ПРЕЧЕШЕ НА КОСТОВ, А НЕИЗПЪЛНЕНИЕТО И́ ПО ВРЕМЕТО НА УПРАВЛЕНИЕТО НА КОСТОВ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА МОЩНАТА И ПОВСЕМЕСТНА РЕКОМУНИЗАЦИЯ ОТ 2001 Г НАСАМ . В СЪОТВЕСТВИЕ С КОНСТИТУЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ И В СЪОТВЕСТВИЕ С НОРМИТЕ НА НОРМАЛНА ПРАВОВА ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА КОСТОВ БЕШЕ ДЛЪЖЕН ДА ЛУСТРИРА ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ НА БЪЛГАРИЯ КАТО ПЪРВИЯ ЗАКОН НА НЕГОВОТО ПАРЛАМЕНТАРНО МНОЗИСТВО ТРЯБВАШЕ ДА Е ЗА ЗАБРАНА НА ПАРТИИ, ИМАЩИ ПРЯКА ВРЪЗКА С ДС И БКП. ВЕДНАГА СЛЕД НАПУСКАНЕТО НА ПАРЛАМЕНТА НА ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ЗАБРАНЕНИТЕ ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ ПАРТИИ КОСТОВ ТРЯБВАШЕ ДА ПРОВЕДЕ ЧАСТИЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗА ПОПЪЛВАНЕ НА ОСВОБОДЕНИТЕ МЕСТА. ТАКА ТОЙ ПОЧТИ СИГУРНО ЩЕШЕ ДА ПОЛУЧИ И КВАЛИФИЦИРАНО ПАРЛАМЕНТАРНО МНОЗИНСТВО И ЗА НЕОБХОДИМИ ПРОМЕНИ В КОНСТИТУЦИЯТА. КОСТОВ ВЪОБЩЕ И НЕ ПОМИСЛИ ДА ДЕЙСТВА В ТАЗИ ПОСОКА, ВЪПРЕКИ ЧЕ У ИЗБИРАТЕЛИТЕ МУ БЕ НАЛИЦЕ ВОЛЯ ЗА РЕАЛНИ И ДЪЛБОКИ И ТРАЙНИ ПРОМЕНИ, КОИТО ДА ГАРАНТИРАТ СТАБИЛНОСТТА И РАЗВИТИЕТО НА ДЕМОКРАТИЧНИЯ ПРОЦЕС И ПО-БЪРЗАТА РАЗДЯЛА С КОМУНИСТИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО. ТОВА ЩЕШЕ ДА ПОМОГНЕ И ЗА РЕАЛНОТО РЕФОРМИРАНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СУБЕКТИ У НАС, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЗА РЕАЛНОТО РЕФОРМИРАНЕ НА РЕФОРМИРАНАТА СПОРЕД НЕГО БСП. НЕ КОНСТИТУЦИЯТА, А НЕСПАЗВАНЕТО НА КОНСТИТУЦИЯТА ДОВЕДЕ И ДО ДОПУСКАНЕТО ЗА УЧАСТИЕ В ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ 2001 Г. НА СИМЕОН И ХОРАТА МУ. СЪЩО ТАКА КОСТОВ ГОВОРЕШЕ СРЕЩУ ДПС КАТО ПАРТИЯ НА ДС, НО НЕ ПРЕДПРИЕ ДОРИ ПРОСТИЯ МЕХАНИЗЪМ ЗА ОСТАВЯНЕТО Й ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА С ВДИГАНЕТО НА 4 ПРОЦЕНТНАТА БАРИЕРА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ 2001. КОСТОВ ИМАШЕ МНОГО РЕШЕНИЯ ЗА РЕАЛНИ ДЪЛБОКИ ДЕМОКРАТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ, ИКОНОМИЧЕСКИЯ И ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ, НО ИЗЛЪГА И ПРЕДАДЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ. КОСТОВ ЗАВАРИ ФАСАДНА ДЕМОКРАЦИЯ И ОСТАВИ ФАСАДНА ДЕМОКРАЦИЯ. И КОСТОВ НЕ БЕ ОБГРАДЕН С ПЕЧАЛНО ИЗВЕСТНОТО СИ ОБКРЪЖЕНИЕ, А ТО БЕ НЕГОВ ИЗБОР! И Т.Н. И Т.Н. Сега айде със здраве и повече не ми говорете за този нов Стамболов. Срамно е! И НЕКА ДА ПОВТОРИМ: Наглата и груба кадрова и поведенческа рекомунизация, която започна с бясна скорост веднага след взимането на властта от Симеон е изобличение за предишното управление (1997-2001), което явно е оставило в ПЪЛНА СИЛА възможността за такава стопроцентова жизненост и потенциал на персоните от комунистическия режим, както и на различни видове техни структури. Костов повтаряше като мантра

9

мамин ненагледен

преди 15 години

Тоя Мартинчо колко пъти ще повтаря първи клас,бе!?

8

чук

преди 15 години

Абе селски тарикат,що не отидеш да живееш и работиш в Русия или Китай ,бе,ами се натискаш тук.Образовай се малко поне,комунизъм никога не е имало и няма да има.

7

чук

преди 15 години

Всеки образован и мислещ българин трябва да гласува,нима ще оставим на пришълците от Турция заедно с продажниците около Първанов и СерГей да ни определят бъдъщето на децата ни?! Аз предпочитам СДС и ДСБ защото там са образованите и можещите да се преборят с червената мафия.

6

преди 15 години

НЕ СЕ САМОЗАБЛУЖДАВАЙТЕ Костовистчета ... ако Бойко не ви вземе предизборно в Герб, сте вън от играта.