47

преди 15 години

Няма безопасна доза флуорид... Колкото и да е, флуорида вреди много на целия организъм. А сега го има почтви във всичко (Чешмяна вода, минерална вода, плодовете и зеленчуците заради пестицидите, и почти всички останали храни). Като сабереш дозите флуорид, които приемаш на ден получаваш нещо в пъти по-високо от допустимото.

46

преди 15 години

Хаха и Велинградкста вода била опасна. Ехооо, народи ходи във Велинград да се лекува, а не да се разболява. Водата е изследвана многократно и е доказано лековита!

45

az

преди 15 години

Da,i az mislq 4e nay-hubavata voda e v Rodopite

44

преди 15 години

Даааа, неподкупната,всестранна,обективна медия, как така преди време, никой от вас не се сети дa каже,кои са отровните вафли?Според мен,те са доста по-опасни от водата,а сега сте изредили почти всички, ех(неудобни) конкуренти да кажем.КОЙ лие поъчал тази статия....Ц,ц,ц......

43

Ot 4ovek zamimava6t

преди 15 години

Отностно розовия етикет на "Девин" - не се заблуждавайте, че е на Девин! Второ Княжевска вода е 100 пъти по-качествена от Банкя (личен опит и лични наблюдения)Отностно марките води, които са споменати плюс вода Ком и Трънска банкя (thorn Spring) компетентните органи трябва да проверят кой им е дал разрешение за бутилиране!И като за финал - не пийте една и същта марка вода постоянно - натрупватсе вещества докато други вещества намаляват затова сменяйте водата, която пиете !!!

42

hehe

преди 15 години

negramotnost hehe Пише се CaF2 флуорът е в -2 степен на окисление спрямо калция(елемент от 2А група на периодичната система) Освен това е разтворим във вода, но малко иначе няма начин да има наличие на флуорни йони във водата на база (дисоциация и дипол-диполни взаимодействия) Флуорът в малки количества е полезен за човешкия организъм , в по големи е изключително не благоприятен по отношение на развитието на костната система и зъбите у човека , тъй че не се изразявайте непоготвени !!!

41

Petrov

преди 15 години

На вниманиетона на лицето, което е писало текста по-горел Флуорид е минерал с химическа формула CaF. Този минерал е НЕРАЗТВОРИМ във вода. Ограничава се съдържанието на ФЛУОРНИ ЙОНИ във водата.

40

преди 15 години

ами спрете това производство и наложете забрана да се продава, па който си иска да си пътува и да си я налива на своя отговорност

39

Владо

преди 15 години

Защо сега така подробно изброиха марките които не са годни за употреба, а за вафлите с меламин нищо не казаха, макар че са по-опасни ??????

38

преди 15 години

Абсолютно съм съгласен с мнението на N 29.Не знам какъв е процента, на т.н. минерална вода, която се пълни от случйни отдалечени чешми, но съм бил свидетел как спира камион, слизат *** и започват да пълнят 18 литрови бутилки.За мен няма по-чиста от чешмяната вода.

37

преди 15 години

защо не излязат по една от националните телевизии тези лекари в час когато хората са си по домовете и да кажат коя стока е некачествена,какво да се консумира и какво не!Как се чустват родителите с малки деца който трябва да консумират мляко,сирене,специалната минерална вода за деца.Освен да се правят предизборни изследвания и проучвания за които ние плащаме не се проучи от какво днешните деца страдат от постояни алергии

36

преди 15 години

флуора не се изхвърля/отделя/ в организма а само се трупа, това е проблема ...да не се прекалява с него

35

ягодка

преди 15 години

ех стигнахме и до вода,а за въздуха и така се знае.

34

bankata

преди 15 години

vie mi se svqt

33

преди 15 години

супер... СЗО работи по план. Следва месото бъкано с антибиотици и генно-модифицираните домати и ягоди.

32

Ковача

преди 15 години

Основно правило-Научи се първо да мислиш.Второ не се крий зад анонимност.Трето не се прави на много умен

31

преди 15 години

Гледай си работата... Най-хубавата вода си остава витошката. Родопите може да са красиви /на места/, но водата им не е най-добрата по показатели. Иначе, както се казва във вица - въпрос на вкус. А що се отнася до флуора - не, не е полезен и стоматолозите да не ми скачат - с него се чистят тръбите... но не запазва зъбите!

30

az

преди 15 години

криза е все пак-войната между конкурентите се засилва!

29

преди 15 години

абе хора, не разбрахте ли че и най-калпавата чешмяна вода, ако щете и преварена, е по-добрия вариант от застоялата бутилирана минерална вода!!!!

28

ВТ

преди 15 години

А в "Горна баня", с червената точка, има нитрати! Нитрати има и в "Девин" със син етикет.