225

GB

преди 15 години

Прочетох много внимателно поста ти. За много неша си прав, но и за много не си! Истината е някъде по средата! Това с което най-не съм съгласен с теб е че си твърдо против изучаването на религия в училище! И веднага ти казвам, че не си много виновен затова. И ти както повечето от нас си духовно осакатен от комунизма! Ти не знаеш какво е религия и го объркваш с вероизповедание. Като казвам, че трябва да се изучава религия, нямам предвид определена такава, нито пук грубо насаждане на религиозни прктики. Но да не познаващ религиите в света, при положение, че милиарди хора ги изповядват и практикуват, занчи си ако щеш дори наречи го информационно осакатен. Харесва ли ти или не, ако и да се пишеш атеист, като истъкващ за това, като причина всъщност човешките грехове а не религиозните учения, религиите обективно съществувт, влиаят на поведението на милиарди хора и в края на краищата и не вярващите са зависими от това.Така, че както по география не може да се пропусне да се изучава, че има в азия огромна планинска система, наречена Хималаи и най-високия и връх е 8892 м над морското ниво, най високия в света и се казва Джомалунгма или Монт Еверест, колкото и на някой да не му харесва това, така и религиите ги има, казват определени едикаквиси неща и едиколко си хора живеещи едикъде си вярват в това и т.н. Освен това, това което се казва в религиите е минималното и необходимо на човека философско познание и основа за здрав морал. Или искаш да ми кажеш, че трябва да четем само марксизма? Ами философии, като хегелианството и марксизмът са висщи етапи във философията и започвайки направо тяхното изучаване е същото, както в математиката да пристъпиш направо към диференциално и интегрално смятане преди да си се научил на събиране и изваждане! Така, че помивсли малко и ще видиш, че не си прав! За религиозните практики, вероизповеданието си прав и те подкрепям. Това трябва да си е грижа на религиозните институции, църкви, синагоги, джамии и т.н. Поздрави.

224

преди 15 години

КАКВА НАГЛОСТ . ДАЖЕ СЕ СРАВНЯВА С ЛЮДМИЛА ЖИВКОВА

223

райтан

преди 15 години

Ние сме светска държава.Шен демонстрира незачитане на порядките и законите в България.Тя е парламентьор на ислямския фундаментализъм.Чрез нея проверяват нашата търпимост-опипват почвата.Нашити управляващи не се интересуват от това, какво води след себе си малодушието им и не се изправят срещу насилието над порядките ни.Негодуванието ми е неистово.Искрено е възмущението ми. Продажна и самовлюбена върхушка ни управлява.Времето и поколенията няма да ни простят !

222

ichko0o0

преди 15 години

Tazi brasnata sliva,s Lydmila Jivkova li se sravnqva? Kato iska da hodi zabradena ,da si hva6ta zabradkata i da iz4ezva v ANADOLA.6TOM E TUK 6TE SPAZVA NA6ITE ZAKONI.

221

...---...

преди 15 години

Като я видях на снимката и си рекох, Господи по-добре така да ходи жената! Иначе юе плащи дечурлигата повече от баба Яга! Тя и Крокондата едно време по тая причина тюрбан носеше, бог да я прости горката!

220

mimi

преди 15 години

znaete li kolko takiva u4itelki ima koito dori i imeto si nemoga da kajat na balgarski ezik a prepodavat.za6to takiva hora se dopuskat do u4ili6tata kakvi sa tezi pravila po koito se namardvat v tazi instituciq.tva za u4enicite e zabavlenie u4itelkata ima da e po tapa ot tqh samite egati obrazovanieto koeto polu4avat.zavar6ih 2007 i imah mn stranen slu4ai u4itelka koqto mmi prepodava6e v srednoto mi pisa 2 na ne6ta koito tq e diktuvala poneje po spec.predmeti be6e malko slojno s u4ebnicite no zaradi tazi slu4ka se zdobih s takav i q popravqh na vsqka duma za da ne polu4i o6te nqkoi ot sau4enicite mi podobna ocenka.sme6noto v slu4aq 4e tq sama oceni znaniqta si na 2 palna komedqi

219

Емо

преди 15 години

Браво! Бях се отчаял, че в тази държава вече няма интелигентни, възпитани и образовани хора. Вие ми давате нови надежди! Абсолютно съм съгласен с Вашето мнение и мога да де подпиша отдолу с двете си ръце.Религията е била (поне досега в исторически аспект) - само спънка за напредъка на цивилизацията и човечеството.Колко хора са измрели в името на религията... Хитлер, Сталин и сие са като "сукалчета" в сравнение с някои папи...Дано да доживея деня в който масата го проумее този факт.Поздрав на 214 (и на всички останали разбира се...)

218

.........

преди 15 години

само новопосветените в исляма *** се натискат да показват колко големи вярващи са .............Бай да уей Турция е светска държава и гарант за това са нейните военни - като гледам много от *** *** пишещи тук за някаква ислямизация не го знаят . Условието Турция да бъде приета в ЕС е именно да си остане светска държава .И да си реши проблема с кюрдите което означава да им даде автономия . И ред други проблеми . Така че *** - онанисти които дрънкат за ислямизация да си погледнат какво става в Турция , където впрочем мразят *** повече отколкото тук ги мразят .Само пълни може да дрънкат глупости за ислямизация - подхвърлят ви прах в очите с тия джами ,забрадки и прочее глупости за да не видите голямото крадене на пари и земи в България .Като гледам обикновенните мюсулмани в България направо са цъфнали и вързали икономически .Гласуват като крепостни селяни за ДПС , обогатяват шепа хора от ДПС но електората е обречен да бъде държан в бедност за да бъде удобен за манипулация .Шепата мошенници начело с Доган никога няма да оставят електората си да се замогне икономически защото ще го загубят . Ще им подхвърлят я някоя джамийка я надъхани ходжи - да им бъде за утеха докато едвам свързват двата края !!

217

българин

преди 15 години

Докато ги има такива "талибанки" в училищата ще гласувам за АТАКА. Никога не бих допуснал детето ми да се учи от такава "учителка"!!!

216

Tina

преди 15 години

До amet - ако това, което казваш за 94 е вярно - това е пример как две страни могат да се помирят и да работят заедно. Не искам да коментирам сърбите - с тях сме като Каин и Авел, а предателството от брата винаги боли повече. Прав си, че разделението и омразата помежду ни се насажда. И то от хора, които искат Балканите да останат едно размирно място, защото от това ще печелят.До Agrippa - надявам се някой ден да успея да отида в Турция. Чувала съм само хубави отзиви, особено за курортите. Много българи са били там и мисля, че пак биха отишли.

215

do 203

преди 15 години

A znaesh li kakvo se e sluchvalo v rimskite bani? A znaesh li, che govorish za srednovekovna zapadna Evropa i sushtite tia neshta ne vajat za Pravoslavna Evropa???

214

нещастната тюркиня

преди 15 години

аман от тези религии..... престанете бе хора ...... някои от вас дранчат само глупости.... мразя тази релегияяяяяяя и заради нея съм нещаста защото единия е бил българин а др турчин нали всички сме хора ....... а и тази г-жа да не се прави на много вярваща та тези дето са в бг ги знем ....... щом искате да се мразите мразете се ама какво ще постигните незнам

213

преди 15 години

Прави разлика между национализъм и вероизповедание. Две напълно различни неща. Да си националист не означава да изповядваш определена религия! Аз съм атеист и мога да се нарека националист доколкото желая хората, наричащи себе си български граждани, да живеят спокойно в България, без да се налага външни да им налагат своите си виждания, откъде идват! Смятам, че е нормално приходящите да се нагаждат към нравите на местните, а не обратното!Ислямът е характерен пример за това как да пречим на човека да се развива, особено по отношение на жените! В тази религия те се третират като ***!Не вярвам, че има господ - бил той Христос, Аллах, Буда,...! Ако вярваш в нещо, значи можеш да го опишеш. Само *** може да вярва в нещо, което не знае какво е (човек, обект, цел, способности...). Още повече ако трябва човек да се кланя на друг като на "господ"! Пълен абсурд! Ако се замислиш, ще разбереш, че религията е модел на общество, в което най-високопоставените са "божиите наместници" - попове, кардинали, папи, имами и т.н. Това са хората, които трябва да слушаш като ти говорят и да не ги гледаш какво правят! Мерси!Против съм каквато и да е религия. Да, нека се четат и Корана, и Библията! Като четиво, което разкрива тип човешки взаимоотношения, а не като сляпо четиво за наизустяване и рецитиране, без да се разбира! Не приемам обучение по религия в училище. Който иска да си ходи в църквата, джамията, синагогата ...И още нещо - т.нар. християнство е съставено от прекалено много секти - най-големите са православието, католицизма и протестантството! Едва в последните 20-ина години се забеляза нещо като опит за обединение, но "под шапката на папата". Прочети и разбери. Прекалено много вражди в историята са на религиозна основа! Крайно време е да разберем, че религията не може да бъде основа на добри взаимоотношения (заради съвместяването на коренно различни религии, в голяма степен отричащи останалите). И в момента в БГ сме свидетели на жестоко настройване на едни срещу други точно на религиозна основа!Продължавай да си държиш прозорците затворени и запердени! Стой си в малкия свят и продължавай да се опитваш да намериш изход от създадената ситуация в рамките на кутийката, в която си се затворил! Безсмислената вяра в религиите накрая ще ни доведе до кървав конфликт за налагане на една или друга на първо място!

212

сема

преди 15 години

драга мимоза,рецептата ви е правилна,но в България е объркана.погледът на учителката говори-чувство на безнаказаност,пренебрегване на закона и преди,но без последствия за нея.госпожа учителката си е чист рецидивист.очите не лъжат...

211

Mimoza

преди 15 години

Тази е абсолютна ***! Три дни всички медии се занимават с нея! Направихме я медийна звезда! Ако Закона и правилника в училище казват, че може да ходи така - да ходи, ако не може да сваля тая скапана покривалка от главата си и да заминава там, от където е дошла. Цяла България ще се занимава с тая ***. Има закони в страната и те трябва да се спазват от всички - строг контрол и добро правосъдие - това е рецептата за нормален живот.

210

Agrippa

преди 15 години

Tinche,to kat Amet oborski tor u nas ima malko no gi ima...A toy moje i da ne e turk,zashtoto kakvoto pishe,nishto ne e vyarno..A teb savetvam te da idesh na exskurziya v Turkey i savsem shte promenish pisaniyata si vav foruma,stila t.e.

209

преди 15 години

как пък разбра,че е демонстрация на"турска принадлежност".и въобще как се демонстрира турска или друга принадлежност?светни ме,че незная.с каква цел се демонстрира дадена принадлежност?защо е необходимо да се демонстрира?говорите за да се говори.не мислите.

208

OO

преди 15 години

В повечето случаи религиозните символи прикриват някакво отрицание или несъгласие с религията.В случая е демонстрация на "турска принадлежност" и нямат нищо общо с религията. Г-жата просто турцизира Родината ни в интерес на южната ни съседка Турция.Най-вероятно й плащат за това. Необразованите хора сигурно й вярват, че е нейно вътрешно усещане, религиозен повик или нещо подобно. Няма такова нещо- просто търговия с тяхната сляпа вяра , с общата ни Родина в неин личен интерес.

207

amet

преди 15 години

a ve tina,kolko turtsi ot mladoto pokolenie nosi zabradka ili tem podobni,tova izkustveno sazdavene na vrajda na kraynostite,i shtos eotnasq da s eraboti za bg..si absolutno si prava..prez 1994 godina sarbite bqxa pred obevqvane na voyna na BG.no tuskiq general doyde i podpisaxa dogovor sas BG,vseko napadenie na BGot 4ujda voyska e ravnostoyno vse edno e napadnato TR.....İ SARBİTE NEMOJAXA DAS EOSMELQT DA OBEVQT VOYNA NA bg vav blagodarenie na tozi voenen dogovor.ei sega .....

206

преди 15 години

Ми то и аз не съм дал обет да ставам адамит, ама що не взема да тръгна да ходя гол на работа? Кво ще ми направят, нищо нали?