279

Йордан Бояджиев

преди 15 години

За свободатаЧовек се ражда Свободен , но ако е "правилно" възпитаван - всеки може да бъде превърнат в еничарин. Не е проблема в забраткити и шалварите. Друго е страшно. Тези хора и най-вече децата нямат право на свободен избор. Целенасочено и "демократично" при насърчителното бездействие на българската държава обсебват душите им и ги превръшат в еничарил Другото са риторически упражнения

278

Йордан Бояджиев

преди 15 години

Гледайки и слушайки какво става в с. Рибново (все още в България ????) в мене напират мисли и искам да ги споделя с вас - дано бъда чут.

277

преди 15 години

Да не забравяме, че живеем в държава България. Българите, ислямари, са от 200-400 хиляди от 7-8 млн България. Тук са включени и много турчеещи се ***. Не е нормално тази бройка да дига джангър до небето. Заради неграмотността и простотията, какво искат, на ръце ли да ги носим. Дошли накакви тарикати на село и като ги видели какви са будали са ги обърнали на маймуни. Как нямат поне някакво чувство за лично достойнство, а те се държат като някакъв ***. И като такива ги третират. и то не българи, ХОДЖИ, АРАБЕЛКИ от Ал-кайда. Това е някаква подигравка.Държавата, този ислямистки кмет просто трябва да го разнищи от проверки и дела. Държавата може това да го свърши. Истината трябва да се разнищи.ДАНС просто трябва да разрови стабилно всичко. А Башев да се отчете от къде е се е замогнал така добре.

276

константин

преди 15 години

много си позволявате и се натрапвате. всеки има право да избира своята религия, но не и да се натрапва .всичко това е ужасно, а уж живеем в европа, ама не в робовладелския свят

275

fyut

преди 15 години

Цитат Чл. 54.(1) Всеки има право да се ползва от националните и общочовешките културни ценности, както и да развива своята култура в съответствие с етническата си принадлежност, което се признава и гарантира от закона.На кого в Бъгария му е било забранено през последните 20 г.? Развитието на културата не значи тенденциозен показ на принадлежност към даден ЕТНОС.Колко от турчеещите се в България /да ме извинят турците/ са потомци на етнически турци и колко са българомохамедани, или изповядващи исляма. На колко от сегашното население на страната, изповядващо исляма турският е НАИСТИНА майчин език. За какъв майчин език говорим, когато този термин беше натрапен от ДПС, в началото на "демокрацията". Целта беше да се идентифицират като"майка закрилница" и да си осигурят част от властта, използвайки наивността на хората станали заложници на политически игри между тогавшната НРБ и РТурция. Пак ти казвам не четеш внимателнотова което пиша. Начертал си си някаква стртегия и я следваш с цел да ме изкараш едва ли не фундаменталист. ОТНОВО ти казвам въобще не си разбрал какво казвам. Загубих си времето!!!!!!!!! НЕ ЖЕЛАЯ НИКАКЪВ СЕПАРАТИЗЪМ И ФУНДАМЕТАЛИЗЪМ В СТРАНАТА НИ!!!!!!!!!! НИТО МЮСЮЛМАНСКИ НИТО ХРИСТИЯНСКИ! НИКАКВИ АНКЛАВИ И АВТОНОМИИ!!! БЪЛГАРИЯ е една. Точно това определени кръгове се мъчат да сътворят, да я разделят. Да насеят етническа нетърпимост. Този път заложници на мръсните игри се оказаха БЪЛГАРОМОХАМЕДАНИТЕ от Гърмен.Още един приятелски съвет от мен. Чети внимателно какво съм написал и не изопачавай смисъла му.

274

Ян Бибиян

преди 15 години

Чл. 54.(1) Всеки има право да се ползва от националните и общочовешките културни ценности, както и да развива своята култура в съответствие с етническата си принадлежност, което се признава и гарантира от закона.

273

ЯН Бибиян

преди 15 години

Чл. 6.(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

272

Ян Бибиян

преди 15 години

Ами ето какво пише в конституцията, стига сме си говорили празни приказки! Чл. 36.(1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани.(2) Гражданите, за които българският език не е майчин, имат право наред със задължителното изучаване на българския език да изучават и ползват своя език.(3) Случаите, в които се използва само официалният език, се посочват в закона.Чл. 37.(1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними. Държавата съдейства за поддържане на търпимост и уважение между вярващите от различните вероизповедания, както и между вярващи и невярващи.

271

fyut

преди 15 години

Не знам аз как чета Конституцията, но ти първо НАУЧИ колко процента от населението на Държавата трябва да се самоопредели като цитираните от теб, за да бъдат дефинирани като ЕТНОС. По твоята логика тук няма БЪЛГАРЕ БЕ!!!!!! И какво значи етнос. Потомци на изброените от теб националности, а не приобщени към етносите, сменили вярата си потомци на българи. По повод изказването ти за Вили Казасян и неговите сънародници - някога да са ти натрапвали носиите си и религиозното си поведение? Тенденциозно да са говорили на арменски на публични места и масово да не ЗНАЯТ български? Не си спомням в училищата да се е изучавал арменски или да е имало новини на арменски. Защо не се строят арменски църкви, ами масово се строят джамии. Да не би в Търция да има новини на български или кюрдски. Не си чел предишният ми пост ВНИМАТЕЛНО, или така ти е удобно. Популяност ли търсиш? Защитник на онеправданите. За жалост такива като теб и разни "псевдоемисари" пълнят главите на нещастните хорица с глупости, разчитайки на наивността им.

270

istina

преди 15 години

С ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ИСТОРИИ БАШЕВ ГО ПРЕВЪРНАХА В ГЕРОЙ ЗА ПОМАЦИТЕ И ТУРЦИТЕ.СЕГА Е НА ВЪРХА НА ЩАСТИЕТО СИ.ТЕЗИ *** СИ МИСЛЯТ,ЧЕ ТОЙ ЕДВА ЛИ НЕ НЕ ГО ХВАЩА СЪН ЗА ПРОБЛЕМИТЕ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ ФАНАТИЦИ.ТРЯБВА ДА СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО И ДА ДА ВА ОБЯСНЕНИЯ ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ,А НЕ ДА ПРАВИ МИЛИ ФИЗИОНОМИИ С МАЙМУНСКАТА СИ МУТРА.

269

Ян Бибибян

преди 15 години

Чакай да те видим сега грешиш ли..?!Турците живеят в Турция, арменците живеят в Армения, евреите живеят в Израел... до тук добре, не грешиш. Дори няма да обръщам внимание, защо аджеба не ти правеше впечатление, когато Вили Казясан, вечна му памет, казваше по телевизията "аз съм арменец" ... Къде живеят обаче помаците, гагаузите, власите, ***, каракачаните?! Въобще, не знам защо като стане дума за турци и всички пишман-патриотари започвате да ги пращате в Анадола, в Турция, в Саудитска Арабия и къде ли не. И до кога ще четете конституцията, както дяволът Евангилието и ще продълщавате да не правите разилка между БЪЛГАРСКИ ЕТНОС и БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО?!

268

fyut

преди 15 години

ОТВОРКО!!!!!!!!!!! Защо мислиш, че сте толкова значими!! Нямам ни най малко желание да празнувам ТВОИТЕ празници. Само за информация на теб и Бибиян, имам доста приятели ТУРЦИ, които обаче не се афишират като такива. За всеки християнски и мюсюлмански празник си разменяме поздрави. Но за теб и такива неграмотници като теб, които си мислите, че турското робство е продължило до 1978 г.,а националното Освобождение е СТО години по рано, те явно са предатели. Още нещо само да ти спомена, не пълните Софийската хазна, а касата на ДПС. София я напълнихте само с неграмотните ви строители дето изпотрошиха и омърляха всичко.

267

Виктор

преди 15 години

Ей ***, ти още малко ще изкараш че руснаците са ни клали като дедите ви *** такава.Всички знаем за изкланите жени и деца в Батак,Клисура и Перущица. Така че си затваряй плювалника.

266

fyut

преди 15 години

Бибияне, преди да цитираш закони и Конституция, поне първо ги прочети! В основният закон на Република България, ясно е дефинирано всичко. Не налагам и не смятам да налагам на никого каква религия да изповядва. Но в България живеят български граждани. Основно български граждани, повтарям ти, че явно пиша бързо, а ти четеш бавно. Българският гражданин може да се числи към който си ЕТНОС пожелае от живеещите в Държавата. Не може един наглец да застане пред Национална телевизия и да каже "аз съм турчин". Според мен турците живеят в Турция или греша? След като е решил да припознае обитаващия България турски етнос, като свой,няма проблеми. Но на първо място той е БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН. По отношение на интелигентността, може много да спорим. Не държа да ми отваряш очите. От просветителската интелигенция, към която явно се числиш сме на това положение.

265

Ян Бибиян

преди 15 години

Кои са твоите традиционни ценности?!Ксенофобията и расизма?! Нетолернтостта и злобата?! И защо не приемеш че в България от векове живеят какви ли не етноси, до скоро в мир и сговор по между си! Не е ли това най голямата "традиционна ценност" на народа ни, на всички нас, независимо от това дали празнуваме Коледа, Рамазан или Ханука?!

264

преди 15 години

Може да са ***, но са българи, за разлика от теб, който си още по-*** и на всичко отгоре не си и българин.

263

69

преди 15 години

Някой българи във форума са много *** и не узрели тикви,с извинение, особено n.239 fyut...Защо си мислите ,че всички етноси в БГ.трябва да празнуват християнските ви празници заедно с вас.....Не искате ли да празнуваме и вашето заробване от Русия на 03.03.1978г....Ние пълним с данъците си Софийската хазна ,а не хазната на Анкар,РАБОТИМ СИ МИРНО И СПАЗВАМЕ ЗАКОНИТЕ НА БГ....Оставете ни на мира......Накогото му се иска да живее в етнически чиста държава ,да върви в Сърбия....

262

преди 15 години

Не ми дава право да смятам, че България е само моя, но ми дава право да искам България да бъде БЪЛГАРИЯ с всичките традиционни ценности на това понятие, а не някъкав безумен коктейл от който главоболието е най-малкия проблем.

261

Ян Бибиян

преди 15 години

Какво да ти кажа, 259?! Нема такова животно!

260

Турчин 18

преди 15 години

"не поглеждай назад към историята,защото ще ти напомня кога " турчин е карал православна да носи фередже""Когато султана я е карал, тогава. Той е тогавашният Сталин, тогавашният Живков. Какво общо има това с исляма и турците?? Ти пак мислиш широко, ама виж омразата тук - тя е ОГРОМНА и с грешен адрес!!!