49

преди 15 години

прави ми впечатление не че всички пияници са живи а че някои хора винаги оправдават порока алкохол.Пийте и чакайте да ви пази господ а после ще търсим по форумите кой е убиеца.Няма място за спор-убиецът е пак АЛКОХОЛА.

48

преди 15 години

Копнато от нета малко след изчезването му Изчезналият в новогодишната нощ 18-годишен Иван Тумбалов от Благоевград е напуснал апартамента в бл. 2 в кв. "Струмско", където с компания е трябвало да отпразнува посрещането на новата година заради скандал с приятели, научи Дарик. Към 23.30 ч. младежът е тръгнал пеша от отдалечения квартал до центъра на града сам. Към 00.30 ч. Иван е отишъл в известния рокаджийски клуб "ДРЪМ", където е останал до 01.15 ч., съобщи за Дарик един от съдържателите на заведението Методи Методиев. По думите му, не след дълго компанията, която Иван оставил в "Струмско", го е последвала в нощното заведение. Нямаше препирни и скандали, но Иван на няколко пъти излизаше навън сам, след което си тръгна, каза Методиев. Според барманката в "ДРЪМ", с която изчезналият младеж е съученик в Езикова гимназия, Иван Тумбалов се е отправил към клуб "Ъндърграунд". Оттогава никой нищо не знае за момчето, коментира още Методи Методиев. 18-годишният Иван Георгиев Тумбалов от Благоевград продължава да е в неизвестност вече четвърти ден. Момчето е обявено за общодържавно издирване. ИМА УБИЙСТВО ,ЗА МЕН ТОВА НЕ Е НЕЩАСТЕН СЛУЧАЙ. НИЩО,ЧЕ ЩЕ Е НАЙЛЕСНИЯ НАЧИН ЗА ПОТУЛВАНЕ НА СМЪРТТА МУ.

47

joni

преди 15 години

spored men mom4eto e iskalo da se samoubie!Napilo se e za kuraj i sko4ilo v kanala :(

46

39

преди 15 години

няма значение, щом тялото не се е разложило още, какво като навън е вода или въздух?

45

преди 15 години

алкохола не прощава и на най-добрите си приятели

44

преди 15 години

Ти май въобще не отчиташ че тялото е стояло във вода 40 дена...

43

преди 15 години

Въобще вероятността това момче да е отишло само на няколко километра извън града и да се е удавило в този канал ми се вижда много малка, но за разследващите органи е най-лесно да кажат че се е удавил пиян - защото иначе трябва да разследват - а 40 дена след като е открит трупа едва ли ще могат да открият каквото и да било...

42

преди 15 години

А не ти ли прави впечатление че в голяма част от случаите пияните извършители на престъпления или катастрофи са живи ? Съвсем не искам да ги оправдавам, а говоря за народната поговорка за пияния.

41

преди 15 години

щом пияният и господ го пази защо всички убийства са все със хора употребили голямо количество алкохол.Катастрофи сбивания нещастни случаи-има много случаи когато пияни замръзват или излизат внезапно пред автомобили а това момче е бил много пиян загубил е чувствот за ориентация нестабилен при ходене защо да не се заклати или подхлъзне и да е паднал.А казваха че било добро момче спортист.Ако това са добрите момчета на българия не е чудно защо се избиват след всяко юнашко напиване.И след това винаги се намират такива които да кажат че са били добри и умни.На 18 години и такова напиване.

40

преди 15 години

номер 38 ние не всички сме умни и хитри като теб..ти да не си закусвал шоколад кума лиса?

39

преди 15 години

алкохолът се разтваря във вода, ако тя е в "насипно" състояние, ако обаче е "подредена" в клетките, трябва организма да изгние първо. Или поне не се разтваря напълно, и по останките може да се сметне, колко промила е бил преди 40 дена.

38

преди 15 години

Бе вие в ред ли сте? Човек на нова година, да си зареже софрата и да върви 4 км в леда и студа, за да иде през полята до некав канал и да се удави... Тва само изключително голям наивник може да го повярва

37

преди 15 години

За да разберем как алкохола се отразява на тялото, е полезно да разберем същността на алкохола като химикал.Някои факти:- Алкохола е чиста течност при стайна температура.- Алкохола има малка плътност и се изпарява при по-ниска температура от водата. Това му качество позволява да се дестилира когато се нагрее смес от вода и алкохол, първо се изпарява алкохола.- Алкохола се разтваря лесно във вода.- Алкохола е запалим.Алкохола, който се съдържа в алкохолните питиета е етилов алкохол или етанол, който има следната молекулна структура:HH3 C - C - O - HHВ повечето питиета не се съдържа чист алкохол, защото приемането на чист алкохол може да бъде смъртоносно. Малко количество чист алкохол повишава много бързо съдържанието на алкохол в кръвта до опасно ниво.Когато човек пие алкохолно питие, около 20% от алкохола се абсорбира в стомаха и останалите 80% се абсорбират в тънките черва. Скоростта на абсорбиране на алкохола зависи от няколко фактора:- Концентрацията на алкохол в напитката колкото по-голяма е концентрацията, толкова по-бързо се абсорбира.- Вида на питието газираните питиета ускоряват абсорбирането на алкохола- Съдържанието на храна в стомаха храната забавя абсорбацията на алкохола.След поглъщане, алкохола навлиза в кръвния поток и се разтваря във водата в кръвта. Кръвта разнася алкохола до всяка клетка в тялото. Алкохола се разтваря във водата на всяка тъкан с изключение на мазнините, тъй като не е мастно разтворим. Щом навлезе в тъканите, алкохола повлиява на тялото. Наблюдаваните ефекти зависят от концентрацията на алкохол в кръвта, която е свързана с погълнатото количество. Концентрацията се повишава чувствително 20 минути след изпиването на едно питие.Има три начина алкохола да напусне тялото:- Бъбреците елиминират 5% от алкохола чрез урината.- Дробовете издишат 5% от алкохола.- Черният дроб химически разгражда аостаналия алкохол до оцетна киселина.Правилото на палеца е, че среден човек може да разгради 15ml алкохол на час. Значи би отнело около един час, за да се разгради алкохола от една малка бира. Концентрацията на алкохол в кръвта се повишава, когато тялото поема алкохол по-бързо, отколкото може да го разгражда. Ефектите от погълнатия алкохол са следните:- еуфория при концентрация на алкохола от 0.03 до 0.12 %- възбуда при концентрация на алкохола от 0.09 до 0.25 %- объркване при концентрация на алкохола от 0.18 до 0.30 %- вцепенение при концентрация на алкохола от 0.25 до 0.4%- кома при концентрация на алкохола от 0.35 до 0.50%- смърт при концентрация на алкохола над 0.50%

36

КаишЗаВас

преди 15 години

Хахаха, виждал съм как български гащници ги изхвърлят от клуб в Америка, още от вратата! Нямало проблеми... да си щъкаш от заведение на заведение... пиян, пеша, по аутобаните на Ел Ей... хахаха, ше падна от смях!!!

35

преди 15 години

Значи, следи от насилие като например синини, драскотини няма как да се открият след 40 дена (друго е ако а пробождания с нож примерно - тогава ще се види на аутопсия). Може някой да му е държал главата под водата.

34

простак

преди 15 години

Особено като чета Джумалиите-комай наистина има престъпление...жалко за момчето,за близките,за младите,за всички ни...с каква гадост сме заобиколени...

33

BenSherman

преди 15 години

хахаха и.д.и.от разтвори ми алкохол във вода бее хаахахахха

32

.

преди 15 години

Решил да се освежи указало се дълбоко получил схващане нямало спасители и белята станала, да се солжи табела че водоема е забранен за къпане.

31

преди 15 години

това за Америка са пълни глупости ! знам, защото съм живял там...на по 16 17 18 по нищо не отстъпват от нашите тийнове, пият си , пушат си, пролеми - никакви

30

преди 15 години

пътят от града до тези канали минава точно през квартала на момчето. Не знам дали можеш да минеш покраи вас и да не разбереш!!! Мир на праха му!