149

peace

преди 15 години

И вие тука всичките от където и да сте - София провинция все тая сте истинското доказателство за това.Всички си дишаме прахоляка на столицата и си живеем в кочинката, докато някой си строи къща на остров на наш гръб. Стига толкова злоба и скандали, стига това безразличие към всичко и обвиняване на другия за проблемите. Всички сме в кюпа. Писна ми да ви гледам как влагате толкова енергия в псувни по форумите. Докато ви е удобно да си изливате простотията на дивана пред компютъра, сте удобни и на тея където ни е*ават както си искат и ни докараха на тва дередже. Айде със здраве и си пазете нервите.

148

Ста

преди 15 години

Скъпо човече с коментар 103,да ти отговоря и на теб! Не споря заради спора! Споря, както казах и на Спиро, заради липсата на толерантност и обвиненията които хвърляте по хора които дори не познавате. Не мога да приема, че всички провинциалисти са ***, както не мога да приема че всички софиянци са надути сноби. Много далеч съм от подобни обобщения и честно казано, дразня се от това. За това и пиша тук днес. За приветливите и усмихнати хора, пожелавам ти да живееш само сред такива, всички ние да сме такива! Не смяташ ли обаче, че предварителната ни "дефолтна" неприязан към "меикащите" ни пречи самите ние да сме приветливи в общуването си с тях?! Не ги ли гледаме под лупа, като същевременно не забелязваме собствените си безобразия?! Съгласен съм, че има много простащина в последните години, но това не се дължи на провинциалистите! Това си е чиста проба държавна и медийна политика, но това е друга тема...Иначе и "Болгар, болгар" и торбичката с *** през балкона е проява на едно и също мислене....Мисълта ми е, че ние - аз, ти, всички трябва да сме по добри, по толерантни, по стриктни в зпазването на правилата, по честни...и в крайна сметка ще заживеем по добре! И в София и в провицията...

147

Вече Никой

преди 15 години

Приемам, че "хормония" е заради правописна грешка. :)Но да, права си. И аз съм роден на село. Сега живея в неголям град, но дори между тези две места виждам осезаема разлика. На село мога да нося белия си костюм докато ми омръзне. В града - един ден. Правих грешката да ходя до София по работа облечен така. Един час.Трагичното е, че самите хора, които живеят сред мръсотията - сами не я виждат. Никой не иска да повдигне въпроса за небрежно хвърлените хартийки по улиците, многобройните фасове зад всеки блок, за разкъртените шахти, и т.н. и т.н. ... За пушеците от Кремиковци се изговори много, а се направи нищо. А и не са само те. Софийския ***, и многобройните кризи - станаха като запазена марка. Дори Черни къде на майтап, къде на истина - представи България така, както си е. Една голяма тоалетна. Тази сутрин по БТВ дори гледах предаване за селце в искърското дефиле. Там проблема с *** е не по-малък, отколкото в София. Манталитета на българина. Дома му свършва до плета, и по-нататък да става каквото ще. И на никой не му хрумва мисълта, че заобикалящия го свят е неразделна част от ежедневието му, и че живее в такъв град (село), какъвто си направи.Цивилизованият начин на живот просто погубва планетата. Икономиката в света засега прави само едно нещо - надпреварва се да произвежда, за да реализира печалби. Без оглед на това дали продукцията има смисъл, и дали отговаря на някакви стандарти за качество. Изделия от пластмаса, която не се разгражда, биологични отпадъци, вредни химични елементи - никой не следи за това как се произвеждат, къде се съхраняват, кой ги потребява, и къде ги изхвърля. А те са в голямо количество. Вече не знам колко на брой станаха случаите на замърсени водни басейни и натровени хора. Всеки ден българския гражданин консумира храни с неизвестно съдържание, пие вода, в която има ако не цялата, то поне половината менделеева таблица, а радиационния фон се измерва само за статистиката, и никой не го е еня какво извърлят предприятията, и още по-малко - къде. Общините прибират данъците и таксите по Закон, но елементарна работа като поддръжка на детски площадки не могат (да се чете "не искат") да свършат. Местата за паркиране са проблем не само в София. И в моя град е трагедия всяка вечер пред блока. Имало било проект за подземен паркинг, но нямало пари. Това е обяснението на общинарите в продължение на 15 години. А данъците си ги прибират. Всяка година изкърпват кръпките на дупките по улиците наоколо, харчат (да се чете "усвояват в джобовете си") парите на данъкоплатците, и никога не назначават трета - независима страна за контрол на свършената работа.Хора, събудете се, станете, и кажете на глас, че искате да живеете като истински хора. Живеем в 21-ви век, а търпим условия по-лоши от средновековието.

146

Spiro

преди 15 години

"Аз съм ***! Обичам живота си на село,обичам тишината ,спокойствието ,красотата която цари около мен.Сутрин ме събуждат птичките с чудесните си гласове,въздухът ми е прекрасен,ухаещ на бор,храната ми е екологична и живея в хармония със себе си.Настроението ми винаги е прекрасно!НЕ ИСКАМ,НЕ ИСКАМ,НЕ ИСКАМ да живея в мръсен,***,шумен,затъмнен от смог град,пък бил той и Париж,за град като София дори и не помислям.Озлоблението,нетолерантноста,грубоста,вис окомерието ще разрушат хормонията,която съм създала в себе си."Браво ! Само така ! Кажи го това на повече хора. Множете се, множете се ...

145

Анонимен

преди 15 години

Аз съм ***! Обичам живота си на село,обичам тишината ,спокойствието ,красотата която цари около мен.Сутрин ме събуждат птичките с чудесните си гласове,въздухът ми е прекрасен,ухаещ на бор,храната ми е екологична и живея в хармония със себе си.Настроението ми винаги е прекрасно!НЕ ИСКАМ,НЕ ИСКАМ,НЕ ИСКАМ да живея в мръсен,***,шумен,затъмнен от смог град,пък бил той и Париж,за град като София дори и не помислям.Озлоблението,нетолерантноста,грубоста,вис окомерието ще разрушат хормонията,която съм създала в себе си.

144

Ста

преди 15 години

Продължавам да те съжалявам, даже повече от преди!През цялото време се надявах, че ще разбереш какво искам да кажа, на теб и на другите "богоизбрани"...е не би, налага се пак да обяснявам!Не усещаш ли сам противоречието в което изпадаш?! Иначе създаваш впечатление, ако не на интелигентен, поне на образован човек!Първото което прави впечатление е твоята "широкоскроеност"... много широкоскроено е да наричаш няколко милиона човека ***, простаци, пасмина и т.н, ще спра дотук, просто защото възпитанието ми не позволява да повторя всичките ти епитети. Второто което се набива на очи е безумната ти носталгия за времето преди 1989-та... Тогава нямаше селяни, София беше един земен рай, жителството беше факт... единственият проблем беше само че и пътуванията в чужбина бяха толкова трудни, колкото придобиването на софийско жителство... Съгласен съм, че светът се промени, не само София, не само "моето село", целият свят се промени. Дали към добро или лошо, според мен към добро, ти не си съгласен, това обаче е въпрос на лично виждане.Какво, в крайна сметка искам да ти кажа:Назадничавото, ретроградно мислене е един от най ярките характеристики на простащината и селяндурщината. Друга подобна не по малко важна характеристика е липсата на толерантност. И накрая, не последен по значение отличителен белег е търсенето на виновници, на врагове, на цели групи хора, независимо по какъв начин групирани, които да бъдат изкупителна жертва, които да бъдат обвинявани във всички грехове на света. Доста подобни черти забелязвам у теб, и с най най най добро чувство искам да те посъветвам да се отърсиш от тях! Няма място ксенофобията, под каквато и да е форма, още по малко днес, през 21 век! Недей, във времето когато светът отваря границите си, когато държавите губят значението си, да искаш да изолираш своя град от света. Това е най малкото глупаво, това е мисленето на неграмотните селяни, от които така отчаяно се опитваш да се откъснеш! А доколкото става дума за проблемите в София, те не се дължат на "селяните", а на всички нас, на некадърното управление, на корумпираните управници които сами си избираме!И най вече на НАШАТА СОБСТВЕНА ПРОСТОТИЯ И НЕМАРЛИВОСТ!

143

дафда

преди 15 години

стига бе, Спиридоне..трябва политика..финанси и работа за хората в провинцията и ще спрат да идват.. като нямат, хората са в правото си да си търсят по-добре платена работа..това го има по-цял свят....но трябва и промяна в манталитета..на българина като цяло..да не би само провинциалистите да си хвърлят *** през прозореца?:-) Опитай се да приемеш, че българина е *** по-принцип..и ще ти е по-леко..не мога да повярвам, че ти не правиш простотий, не пресичаш на червено, събираш си фасовете и *** и не псуваш пешеходците като шофираш..най-малкото защото, след като толкоз те дразнят провинциалистите..явно имаш някакъв провинциален ..я корен, я манталитет..или поне яки предразсъдъци..в крайна сметка..СОФИЯНЦИТЕ са прекалено малко..за да твърди всеки втори..че е СОФИЯНЕЦ:-)

142

преди 15 години

"Бен Ладен баща на Левски" - ей, това цесекарите са и племето гадно

141

jiko

преди 15 години

i darjavata ni se obrashtat v edno goliamo GETO i na nikoi ne mu :)

140

hahuh

преди 15 години

това селян го изкрещи някаде по улицата да видиш какви светкавици щети понесе главата,щото и вие софиянци се обиждате от тази дума селян макар че това не е обида

139

187

преди 15 години

spiro mnogo pozdravi na maika ti

138

Spiro

преди 15 години

Така като се замисля, радвам се, че има обидени от моите думи. Това означава, че думата "селянин" и типа хора, които описвам, са намерили своя адрес в лицето на хора от този форум. Много добре си давата сметка какви сте мизерни нещастници, нали скъпи селяни ? Само осъзнавате какво представлявате и за това се и обиждате. Това е чудесно - казваш "селянин" и те сами изкачат от тръстиките :)

137

Томов

преди 15 години

Селянията не е географски термин, а поведенчески

136

преди 15 години

Истината е че голяма част от споделящите това мнение е време да престанат да се опитват да сформират обществено такова и да се пенсионират вече. И то само поради една единствена причина - не са едекватни вече. Застинали са някъде в бленуваната 1989 и страдат по нея, а през това време пропуснаха 20 години. Години, в които онзи свят към който така искрено искате да покажете, че принадлежите, разграничавайки се от "провинциалиста", роди интернет, глобализацията и ако щете толерантността към различните. Но Вие няма да стигнете там никога поради друга проста причина - предпочитате да влагате енергията си в невжзпитано и ялово оплюване на всички и всичко вместо в турсене на конструктивни решения на затисналите Ви проблеми.

135

преди 15 години

Така ли мислиш, че те посрещат...бедна, заблудена овчице, зад гърба ти бълват всичко това, което ти бълваш тук, седнал удобно зад клавиатурата си, далече от погледите на тези, които плюеш. Не категоризирай хората, погледни себе си, как се давиш от злоба, вредиш само на себе си. Ти си този с робския манталитет, опитващ се да избие комплексите си, обиждайки всички други. Със сигурност и в чужбина плюеш по всички българи и ти се чудят на липсата на национализъм и достойнство. София има проблеми само и единствено заради прекрасното българско управление. Пробвай да го проумееш, ще се почувстваш по-добре.

134

Spiro

преди 15 години

"Не мога да разбера какво се оплакват всички софиянци от провинциалистите, при положение че всичките им така наречени звезди от София са всъщност от провинцията"Кои звезди ?! Аз се прекланям пред Белослава примерно. Прекрасна жена, прекрасен изпълнител, типична софиянка. Ти ако имаш някакви други звезди от село, това си е твой проблем.

133

преди 15 години

Аз съм човечето с коментар 103. Гледам, както казва и Спиро, че не четеш, а спориш заради спора. Не виждам какво общо има това, което казваш ти, с това, което казваме останалите софиянци. Нерде *** по улиците, нерде "Болгар, Болгар"...Защо си мислиш, че аз, като софиянец, ще имам нещо против, градът да се напълни с приветливи, културни, усмихнати и добре възпитани хора?Това, което съсипва София, са тези милиони невъзпитани и нехигиенични хора, за които градинката зад блока ми просто свободно място, на което да си паркират тарлясника. В блока под нас живеят една тумба мякащи студенти, бъдещи постоянни жители на София, от чиито балкон редовно хвърчи *** и които сушат музика, все едно под тях, над тях и около тях има само поле. Може в селото, от което идват да е така, но тези хора нямат елементарно усещане за живот в общност. Как да кажа нещо хубаво за провинциалистите при това положение, като те сами говорят за себе си по-красноречиво от всеки софиянец??

132

Spiro

преди 15 години

"Не съм наясно със селяните в СФ, че не съм ходил в тоя град от 12 "И много добре правиш. Дано и всички останали селяни те последват.

131

Spiro

преди 15 години

"Париж например, ще сте равни селяни за всички французи, не само за парижани, а и за тези живеещи и в най-затънтените им селца. Ама такъв е живота, ти мислиш, че 5-6 милиона са селяни, милиарди други са сигурни, че ти си селянин, не им трябва да те познават."За теб може и да е така. Мен ме посрещат като равен и в Париж, и в Лондон. Както казах и преди - докато се държите като роби и изглеждате като роби, ще се остнасят с вас като към роби. За съжаление точно вие селяните запълзяхте към Европа първи и създадохте този образ на българина по света. Сега ходи да доказваш, че ...

130

шоп

преди 15 години

Еми айде да я сменят столицата де! Мислиш ли, че няма да ми е голям кеф всички депутати и министри да живеят далеч от мен? Мислиш ли, че няма да ми е кеф като има някой някакъв проблем, да блокира друг град, а не моя? Мислиш ли, че няма да ми е добре да отцепват движението заради *** и пульо в друг град, а не на моята улица?