30

преди 15 години

и туй ако не е робство

29

преди 15 години

За Германия ставаше въпрос,тука сме ясни.Щом сабалем кафетата са пълни,значи никой не работи.И не се сърди на хората,само убитаците плащат данък.

28

преди 15 години

Братле ,викаш работели и им уше за това съм съгласен .... ?Но кои хора работат а с епогледни .... Аз съм в Сливен (град с 100 хил. население) Кои работят нз дали 50 % от населението работи ... Работят само по-възрастноте хора ... А тези по-младите до към 30 години ту работят ту на борсата ... В този град никой не работи всяко второ хлапе вече има най-малко по 2 които го издържат, а то виси по-цял ден по кафенетата ....Всеки втори човек е мутра или охрана ... т'ва е бизнеса тука .... И затова ти съм съгласен ,че един човек наистина може да издържа 20 ;;)

27

XAXA

преди 15 години

ЕГАТИ КЕФА МАЙ НИ Е МАЛКО ДАЙТЕ ДА БАЧКАМЕ ПО МАЛКО ЗА СЕБЕ СИ ТО И БЕЗ ТОВА СЕ ГОРДЕЕМЕ САМО С САМОЖЕРТВАТА СИ ЗА РОДИНАТА.ПОНЕ ПО ТВ НАЛИ

26

преди 15 години

не е вярно,10 работника в Германия издържат 1-2ма.по твоята логика само 15% от населението работи,а реално гъ.. им пуши от бачкане

25

SD

преди 15 години

После искай от хората да плащат осигуровки и данъци.Между другото, ако се сметне и осигурителния данък, може да се окаже че за нас работим 50 дни.

24

Някакъв студент там

преди 15 години

Аз работя освен на работа и вкъщи по малко. В последно време не е толкова малко май. И си мисля че тази година ще финиширам с изработена повече от година и половина (почти всеки ден си удрям по 12 часа и повече), понякога съботи, недели.Вземам отпуска и ходя на лекции задочно. После отработвам или правя каквото трябва за да балансирам часовете.И в крайна сметка в края на годината аз ще съм изработил година и половина и повече а пари ще имам колкото ако бях работил половин година без да плащам данъци / акцизи и простотии.Да, имам кола и да, представете си - ПУША. Като гледам как вървят нещата може и да пропия редовно че и да се друсам :) И така като се обърна - Януари месец си отидоха към 200 лв. за колата (винетка, застраховки, простотии). А цялата се разби от дупките по пътищата. На магистралата си чакаме по 40 - 50 мин. на тунелите. Абе лудница.Цигарите са по - скъпи но все намирам разни чукани в тях като пуша.Факултета ми само дето не е паднал.Парите ми отиват в бюджета, оттам част от тях - в администрацията, а ако трябва да си свърша нещо чрез администрацията ще загубя 3 дена сигурно.Абе, дръстиш, дръстиш, файда ьок...

23

-

преди 15 години

Един работник в Германия и Япония издържа 7 човека в БГ 1 издържа 20 . Къде са проф. синдикатите.

22

Няма значение

преди 15 години

Според мен доходи до 1000лв не трябва да се облагат!!!!

21

me

преди 15 години

Не съди за другите по собственият си мързел - тапир!

20

преди 15 години

от 365 дена,българина работи 366 час-мак,те тва е

19

преди 15 години

ПРАВИЛНО,КОИТО ИСКА ПАРИ - САМ ДА СИ ГИ ИЗКАРА.ДОЙДЕ ВРЕМЕ ВСЕКИ ДА СИ ПЛАТИ МАСРАФА,БЕЗПЛАТНИТЕ ОБЯДИ СВЪРШИХА,КОМУНИЗМА СЪЩО.НЕ МОЖЕ НЯКАКВО Н***СРАНО КОРУМПИРАНО ЧЕНГЕ,ДЕТО ТОЗИ МЕСЕЦ НЕ Е ЗАЛОВИЛ НИКОЙ ДА ИСКА 1000 ЛЕВА ЗАПЛАТА.НЕ МОЖЕ НЯКОЕ ДОКТОРЧЕ,ДЕТО ПЛАТИЛ НА ИЗПИТА И СЛУЧАЙНО ГО ВЗЕЛ ДА ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТА.ДА ХОДИ ДА ЛЕКУВА НА ЧАСТНО,ТАМ ДА СЕ ДОКАЖЕ.НЕ МОЖЕ НЯКАКВА ЛЕЛКА В НАП,ЦЯЛ ДЕН ДА БИЧИ ПЕЧАТИ ВЪРХУ БУМАГИ,ДА СЕ ПРАВИ НА МНОГО ЗАЕТА И ДА ВЗИМА 1200 ЛЕВА.

18

Ж.Желев

преди 15 години

Не приятелю.Акциза за цигари,и алкохол не са от грижа за народа.Не вярвам на тия приказки.Те знаят,че е трудно отказването и ...цените нагоре.В такъв случаи защо и горивата имат акциз.Просто без тях не можем.Ако не ги е грях и на хляба ще сложат.П.С. - 25 дни за местни дан...

17

me

преди 15 години

В крайна сметка, държавата краде от всички нас. Защо краде ли? Защото срещу взетите ни пари, изкрани с пот на челото не получаваме нищо! Нито здравеопазнето - здравеопазване, нито условията на живот стават за нещо. Държавата не и пука за хората, пука и само за краденето, ояждането и прочее на разни елементи. Идват избори - не гласувайте за никой от хиените от тройната коалиция, не гласувайте и за ББ - същият като тях е! Но гласувайте! Иначе крадът гласа ви! Ето това трябва да разберат хората - че като не гласуват, все едно са гласували за някое крадливо политиче!

16

преди 15 години

От ЕС дадоха пари за фирмите,в крайна сметка до тях нищо не достигна.Всичко беше изпапано,окрадено от шепа политици/генерали/агенти.Е после как да плащаме данъци ?Какви данъци ще плащаш на тази *** България ?За да може да се назначават още лешояди,нови министерства,нови комисии ?Едно време идваха мутри да ме застраховат,бой съм ял.Кой се застъпи за мен ?Къде е полицията,прокуратурата,съда ?Нали аз им плащам от моя труд ?За нула работа,нула данък.Аз пари на тея маймуни няма да дам,когато станат много маймуните на клона, клона се реже.Стара притча.

15

преди 15 години

Да, черна е и аз и правя евала! Подкрепям всички неиздаващи касови бележки - евала правя на всеки успял със зъби и нокти да издрапа, напук на цялото крадене от мафията и пишман крадливият ни елит. Но държавата трянва да помисли не само за бизнеса дето произвеждал всичко, но и за нещастниците работещи вътре. Щото като сметнеш една заплата от 600 лв. колко взема от нея държавата и почва да ти се плаче - веднъж от плащащият, после от получаващия, накрая друсни едни осигуровки, и то става една цветна история. В крайна сметка, като си болен, си плащаш като пич навсякъде, а ако доживея до пенсия и разчитам на нея, ше трябва доброволно да се самоубия... печална картинка е БГ...

14

преди 15 години

МОМЧЕТА,В БЪЛГАРИЯ НИКОЙ НЕ РАБОТИ 147 ДЕНА ЗА ДЪРЖАВАТА,ИКОНОМИКАТА Е СТАНАЛА ТОЛКОВА СИВА,ЧЕ НАПРАВО ЧЕРНА.И АЗ ТОВА ГО ОДОБРЯВАМ,ЗАЩОТО КОГАТО ДЪРЖАВАТА ПОМИСЛИ ЗА БИЗНЕСА,ЗА ХОРАТА КОИТО РЕАЛНО ПЕЧЕЛЯТ ПАРИТЕ,ТОГАВА НИЕ ЩЕ ПОМИСЛИМ ЗА НЕЯ.

13

***

преди 15 години

Японец и българин си говорели за дължината на работното време.Японеца казва:- Ние в Япония работим по осем часа. Два за мене, два за Императора и четири за Япония.Нашенецът:- Ние у България бачкаме по два часа. Щото нямаме император, па ни е през оная работа за Япония.

12

преди 15 години

много знаете,*** си траете.покорна главица сабя не я сече.никакво развитие при вас.двама се карат,третият печели.

11

Аз

преди 15 години

Сивата икономика ще спаси света.