34

преди 15 години

за разлика от руснаците американците са пияници и наркомани понеже са богати. американците и НАТО са ***

33

преди 15 години

Когато в Босна пристигнали умиротворителните руски сини каски, сърбите много се обезпокоили. Един цял взвод от руски сини каски се насочил към позициите на босненските сърби край Сараево, където били разположени скрити оръдия. Разтревожен, военноначалникът на сърбите повикал своя подчинен Йован u му казал: - Йоване, требуа да спрем, да отклоним руснаците, иначе ще ни разкрият. - Слушам, шефе! Бъди спокоен! Ще се справя!-казал Йован и отишъл да изпълни задачата. Руснаците наистина били спрени и не пристигнали. Военноначалникът отишъл любопитно да види как Йован е успял да изпълни задачата. Заварил го до два кашона с водка: Ну сволачь нареди ся на опашката ! - Казвам ви - повтарял им Йован - за една водка - един автомат, за две водки - картечница, за десет водки - танк, за двайсет водки - самолет. Това е тарифата, ако щете... .зад него камари от оръжие, а пред него опашка от руснаци...

32

преди 15 години

Е аз никога не съм крил от къде съм ;) Дошъл съм от Русия преди 17 години. Руснак съм. Но трябва да разочаровам някои хора - в КГБ (опс, извинете по навик, имах пред вид "ФСБ") съм още само със лейтенантски чин ... недослужих още. Но ми обещаха , че ако обърна в "правата вяра" повече българи , ще ме направят старши лейтенант ;)Това в рамките на шегата разбира се, не мисля да промивам мозъка на никого, нито да пропагандирам нещо. Аз си обичам и Русия и България еднакво силно, но това не ми пречи да гледам безпристрастно и на двете (може би даже ми помага). Ето, ти казваш , Руснаците променят правилата - това вече е нещо смислено и може да се почне дискусията по това. Но това че през 1917 година Ленин комунистите правят преврат в Русия, по никъкав начин не може да бъде аргумент в спора за сегашния спор между Украина и Русия. това ми е идеята.Не съм запознат в подробности, но има ли някакви договори, които Русия нарушава със искането си за увеличаване на цените на газта подавана към Украина? Каква е аргументацията от Украинската страна за протестите им? Засега чухме само аргументи в подкрепа на Русия + русофобски лозунги нарсеща. както казах, няма нищо лошо човек да не харесва Русия, но обсъждаме в момента не личните предпочитания, а една икономическа новина. Това че харесваме или нехаресваме Русия не я прави по никакъв начин по-права или по-неправа в този случай. Затова трябват аргументи и разумна оценка на нещата. По възможност с по-малко писъци и викове, и още по-малко обиди между участващите в спора.

31

Baj Fuj

преди 15 години

Виж к'во! При пазарната икономика се плаща за всяка стока. За доставка на газ се сключва договор,подписан от двете страни по договора.В договора се вписват КОНКРЕТНИ ЦЕНИ ЗА КОНКРЕТНИ КОЛИЧЕСТВА И КОНКРЕТНИ СРОКОВЕ! Когато срока изтече,се преговаря,ако искаш-плащаш,ако не-цепиш дръвца и носиш въглища! Цената 418$ важи(вече!) и за украинците! Европа плаща по тези цени и не мрънка,а украинците си искат Хрушчов и Брежнев! Няма вече цена 180$,пазарна икономика.Не става така-годината е 2009-та! Ние как плащаме? Да не са с по два чифта тaшaци украинците,а? А руснаците просто ще шунтират Украйна,все пак има и други страни по договора за транзитиране и доставка на газ. А догодина пак ще дойде зима...

30

преди 15 години

:)))) 28, а може би това е сайт за руска пропаганда? Може би си дошъл от майната си в БГ, за да ми казваш какво и къде мога да говоря, а? Не украинците правят мизерии, а руснаците постоянно сменят правилата както им харесва. Не става така.

29

преди 15 години

Сетих се един реален случай относно безмозъчното русофобство. Един журналист питал естонец "Защо мразите руснаците?" - "Защото те са зли и агресивни!" - "Защо смятате така?" - "Защото са нападнали шведите при Полтава!" ;)

28

преди 15 години

Мен ми е много странно, как хоратав България имта все още самочувствието да натякват легендата за вечно пияните руснаци, особено след като едва в началото на декември петима пияни българи-младежи пребиха до смърт с крака момче в Студентски град, а този сайт през ден публикува сведения за катастрофи по вина на пияни шофьори. Бих цитирал в случая една руска поговорка (ще я преведа на български, тъй като не знам българския вариант, макар да съм сигурен че има) - "В чуждото око - чепче, а в своето и дъска не вижда". Не ви ли омръзна да се месите в сериозни разговори със глупави лозунги, които дори не са ваши защото повечето от вас не са виждали ни комунизъм, ни катипализъм. Тук си става въпрос за икономика и за това как различните субекти на тази икономика си търсят изгодата. Не става дума за коварен сатанински план на Руснаците да пускат водка през газапровода за да напият ЕС и след това да я нападнат със бронирани кафеви мечки развявайки червеното знаме и напявайки "Вставай страна огромная..." Ако искате да покажете колко не обичате Русия - направете си Русофобски форум и се съберете дам да се веселите. В крайна сметка всеки има право да обича и мрази каквото си иска - стига да не става прекалено досаден с повтарянето на едно и също нещо по 1000 пъти. Просто гледам хиляди поста плюещи РУсия без никаква аргументация, ей така за спора и са дотолкова еднакви че ми се струва че или ги пише един човек или група хора на които един човек им е промил мозъка. Ако не сте съгласни с действията на Русия в този случай - аргументирайте се. Най-малкото поставете се на мястото на руснаците. ако България бе богата на газов ресурс и Украинците бяха правили мизерии по трасето и след това с цялата наглост още и тръгнаха да заплашват - сигурно нямаше да викате "Ура на Украинците! Вън българите от Украина!" Путин и Медведев не са Ленин и Сталин. Имат си свои кусури и свои предимства, няма защо да им кичим чуждите.

27

kirooo

преди 15 години

крайна купуваше 2008 г.газа по 178.5$ за 1000 нм3. Европа-по 418$. Руснаците предлагат цена за 2009г. 250$,ама украинците искат по 201$! Значи,поляците,германците,румънците и др.могат да плащат по 418$,а украинците-не?!? Как става този номер? За газта се плаща,тя не се "полага"!

26

kiroooooo

преди 15 години

крайна купуваше 2008 г.газа по 178.5$ за 1000 нм3. Европа-по 418$. Руснаците предлагат цена за 2009г. 250$,ама украинците искат по 201$! Значи,поляците,германците,румънците и др.могат да плащат по 418$,а украинците-не?!? Как става този номер? За газта се плаща,тя не се "полага"! ВИЖТЕ ТОВА И ЗАМЪЛЧЕТЕ

25

преди 15 години

Русия може и да е силна, но не е справедлива, затова *** off !А освобождението си сме платили с 45+15 години проруска политика. Стига толкова.

24

преди 15 години

Kadeto stapi "demokraciata-made in usa"treva ne viree-imam predvid ukraina...Da jivee rusia

23

Вовка

преди 15 години

Като за екземпляр, който поне 4 пъти си сменя псевдонима в този форум, трудно е някой да повярва, че як чепат българин ти отива повече от Чайковски! Хубавото е, че си поредното доказателство, че хомосексуалистите имали големи достойнства :) Сериозно, казармата имаше един с 25 сантиметрова лангия, но момчето се оказа объркано. Хубаво е, че спомена Миша и Боря, добри хора, но все пак в историята. Колкото до отношенията между майки/служби и бивши и/или настоящи президенти/премиери, познай кой е No1? Адаша разбира се!

22

VAZDUHAR

преди 15 години

UKRAINCITE MOJE I DA NE SE PREDADAT , NO TI VEDNAGA SHTE ZASVIRISH OTBOJ , AKO STANE NAPECHENO . TI NE MOJESH DA BADESH VRAG NA RUSIA , ZASHTOTO SI NISHTO ! NA KAKVO SE GRADI TVOJATA SMELOST - NA GAUBICITE NA BALGARSKATA VOJSKA ILI NA ZAKRILATA NA NATO ???....... NATO NJAMA DA SI MRADNE PRASTA ZA JALKATA TI KOJA . NJAMA DA UCELEESH I MESEC BEZ RUSKI NEFT I GAZ . RUSIA E SILNA ISPRAVEDLIVA I MOJE DA SE ZASHITAVA PRI VSJAKAKVI OBSTOJATELSTVA , A TI SI LAKEJ - VCHERA S FASHISTKA GERMANIJA , DNES S AMERIKA , NJAMA DA SE UCHUDJA , AKO UTRE NE STANESH PRAV PRIJATEL NA RUSIA , RAZBIRA SE SLED KATO SE UBEDISH , CHE TJA OTNOVO E SILNA .

21

Путинов

преди 15 години

Плащайте, Украинци и Българи ! Д а ядате и да пиете по ресторантите пари имате, а когато трябва да се издължавата на братска Русия, все имате проблеми. Сирене без пари няма, както и безплатен обяд, така че плащайте Българи щом защитавате Украйна !

20

Петър I

преди 15 години

Вижте,деца мои прости и заблудени:Украйна купуваше 2008 г.газа по 178.5$ за 1000 нм3. Европа-по 418$. Руснаците предлагат цена за 2009г. 250$,ама украинците искат по 201$! Значи,поляците,германците,румънците и др.могат да плащат по 418$,а украинците-не?!? Как става този номер? За газта се плаща,тя не се "полага"! Това да не е комунизъм? И какви са тези глупости за "Катюши" на палестинците? Това са примитивни самоделни ракети с гориво от калиев нитрат и захар! Ако имаха руски ракети щеше да стане мазало! Що за инфантилно мислене от страна на някои хуманоиди? А,и този лyмпeн,с главните букви,пак се появи! Номер 18,от двете страни на границите,вход и изход,има газомерни станции,газомерите,тръбите и цялото оборудване се запечатва от двустранни комисии.Газомерите са със сертификат за точност и ала-бала не може да има.В Украйна влиза определено количество,но излиза по-малко,като има и спад на налягането.Обаче,украинците не допускат комисиите до своите газомерни станции.Защо ли?

19

якБългарин

преди 15 години

Вовка, аз съм 100% чепат и ****т Българин. *** като тебе го отнасят отвсякъде...Колкото до ФСБ и КГБ видяхме как Горбачов и Елцин им *** мамата...Хората са казали: " Че освен да се натрясквате безпаметно с водка, за нищо друго не ставате.."Аре оди да го *ухаш ! Карай си "Ладата" и нещастния " Москвич" , а пусни си и Руски пляски.."

18

преди 15 години

как ли мерят руснаците откраднатия газ.Ако е по същата методика по която уж топлофикациите в бг изчисляват топлото ясно защо украинците не искат да плащат.Алчния путин.

17

БРАТЯ УКРАИНЦИ НЕ

преди 15 години

Я ДА ВИДИМЕ ДАЛИ ВОЕНОПРЕСТЪПНИКА И ГЛАВАТАР НА ВЪРКОЛАГСКАТА ХУНТА - КАСАПИНА *** ЩЕ НАХЛУЕ С ВОЙСКИ И БАШИБУЗУК ЗА ДА ,,БРАНИ,,РУСКО НАСЕЛЕНИЕ ТАМ ??!

16

ТЪПИЯТ ПУТКИН ДА СИ

преди 15 години

........... РУСКИТЕ ПРЕСТЪПНИ РЕКЕТЬОРИ И ТЕРОРИСТИ ! *** ВЪН ОТ ВЛАСТА ! УПРАВЛЕНИЕТО В КРЕМЪЛ ДА СЕ ПОЕМЕ ОТ ГОРБАЧОВ УПРАВЛЕНИЕТО НА КРЕМЪЛ , А ПЪРВАТА МУ РАБОТА ДА БЪДЕ ПРЕДАВАНЕТО НА *** И МЕДВЕДА НА ТРИБУНАЛА В ХАГА !

15

БРАТЯ УКРАИНЦИ НЕ

преди 15 години

Я ДА ВИДИМЕ ДАЛИ ВОЕНОПРЕСТЪПНИКА И ГЛАВАТАР НА ВЪРКОЛАГСКАТА ХУНТА - КАСАПИНА *** ЩЕ НАХЛУЕ С ВОЙСКИ И БАШИБУЗУК ЗА ДА ,,БРАНИ,,РУСКО НАСЕЛЕНИЕ ТАМ ??!