50

До 36

преди 15 години

Остави ги, простаците... Нима са слепи и не виждат че в Атина протестират хората от У Н И В Е Р С И Т Е Т И Т Е, настоящите студенти, цветът на нацията. Простаците, работягите, селяните - никога няма да излязат на улицата, загърбени в своите ежедневни проблеми - изплащането на кредитите с които са се надърпали. Днешното общество вече е типичен пример на промиване на мозъци. Много ще страдат интелигентните хора навсякъде по света... а място за книги и култура вече няма.

49

Защо?

преди 15 години

Изкривихме се от работа, време е за преврати! Не е нормално да работиш даже и в неделя, за да може да си платиш сметките!!! В крайна сметка аз не харча повече храна, енергия, комуникации повече от останалите?! Смея да твърдя че съм достатъчно интелигентен, покривам поне средното ниво за страната, работя по специалността си. Защо се получава така, искам да знам веднага! Тук и сега!!!

48

peo

преди 15 години

без да си чувал за Бакунин,Кропоткин,Щирер-какъв анархист си ?Какво разбираш под анархия?Това ,което всички разбират у нас ли?Да трошиш,да чупиш като ***,наречени фенове...

47

Желязко Желев

преди 15 години

Дори имената си ни е страх да пишем.Боже това било свобода и демокрация.Браво 45 някои да каже нешто различ.но от официялните медии.

46

преди 15 години

За мен насилие е да работим, а част от нашите пари да отиват при социално слаби *** или мързеливи безработни ***. Насилие е да плащаме данъци, а нищо да не се прави. Насилие е да плащаме заплати на ченгета, които не си вършат работата. Насилие е бюрократщината да спира бизнесът ти. Ето това е просто и ясно.

45

Vox populi

преди 15 години

Намерих в един гръцки блог комюнике на хората, които преди няколко дни успяха да превземат кметството в района свети Димитър в Атина. Тук можете да прочетете превод на текста. Ще превеждам докато мога, защото най-важното нещо в момента не е да четем "експертни" мнения на капацитетите в официалните медии, а да чуем и прочетем какво казват демонстрантите. Хубаво е после да дойдат коментарите и анализите, а не преди това.Отворен призив за демократично събрание:На 6-ти декември 2008 спец-полицай Епаминондас Корконеас извади пистолета и застреля 15-годишно момче. Гневът ни е твърде голям, за да се поддаде на опитите на правителството да преобърнат общественото мнение.Сега е сигурно, че бунтовете не са само в памет на нелепата загуба на Алексис. Откакто Алекси бе убит, много неща се изговориха относно насилието и кражбите. За Властта, насилието се изразява само в силата да разстроиш редът.Но за нас:НАСИЛИЕ е да работим за никакви пари по 40 години и да се чудим дали изобщо ще се доберем до пенсия.НАСИЛИЕ са бондовете, откраднатите осигуровки, и измамите на фондовите борси. НАСИЛИЕ е принудата да взимаме ипотечни кредити, които ни ограбват.НАСИЛИЕ е правото на работодателите да уволяват когато си поискат.НАСИЛИЕ е безработицата, несигурността, 700-те евро.НАСИЛИЕ са работните "злополуки," защото шефовете пестят от разходи за сигурност.НАСИЛИЕ е да взимаме лекарства и витамини, за да смогваме да работим безкрайни часове.НАСИЛИЕ е имигрантите да живеят с несигурност и със страх, че могат да бъдат депортирани по всяко време. НАСИЛИЕ е да бъдем едновременно служителки, домакини и майки.НАСИЛИЕ е да те щипят за *** на работа и да те карат да се усмихваш.Бунтът на учениците и студентите, на безработните, на имигрантите разби рутината и баналността на насилието. Въстанието няма да бъде спряно. Синдикати, политически партии, свещеници, журналисти и бизнесмени правят всичко по силите им да запазят насилието описано по-горе. Не само те, но и ние сме отгорни за възпроизвеждането на тази ситуация.Въстанието отвори комуникационна платформа, от която най-накрая можем да се себе-изразим свободно. Затова окупирахме кметството на свети Димитър и го направихме свободно пространство за гражданско събиране, отворено към всички.То е отворено пространство за общуване, където ще разбием тишината и ще започнем да действаме за себе си.В събота, 13.12, от 7 часа ще има отворено събрание.Без дела - незабавно освобождаване на всички арестувани.

44

за 42.

преди 15 години

Те успяха с кражби и далавери.Защо да не плащат някакви данъци? Те заграбиха цялата икономика на страната.И продължават да ни ограбват.ВИЙ СТЕ 20 ДУШИ НА РОЖДЕН ДЕН. ИМАТЕ ЕДНА ТОРТА. ВЛИЗА БИЗНЕСМЕНА,ОТРЯЗВА ПОЛОВИНАТА И Я ОТМЪКВА. ВЪПРОС С ПОНИЖЕНА ТРУДНОСТ. ПО КОЛКО ОСТАВА ЗА ВСЕКИ ОТ ВАС? Същото е с националната икономика на България.Криза НЯМА и не е имало.Просто някой излапва целия национален доход.Всичкио приходи.За вас остават трохите.

43

athens citizen

преди 15 години

няма да седнат да работят както не са седнали и в Атина ...те искат някой нещо да им даде и това е проблемът ...вчера ги гледах анархистите, дето се прибираха след трошенето, ами те бяха доста добре облечени и отиваха по баровете в Гази ...явно когато хората имат много свободно време и много претенции започва простотията ...

42

преди 15 години

И пак ви казвам! Тук има доста хора, които успяха и живеят добре. Вместо да правите преврати седнете да работите!

41

Желязко Желев

преди 15 години

А бе анонимен умник.Те няколко поколения си траяха в бг.И докаде я докарахме.Алексеи Петров,...................,...........,........... ..Ашкосун.

40

преди 15 години

Желязко, не се срамувам! Достатъчно добрини съм правил на различни хора през годините. Повече отколкото съм получавал. Плащам си редовно данъците (въпреки, че такса смет много ме ядосва) и искам да си живея спокойно в моята родина. Аз съм си го извоювал това право.

39

преди 15 години

Абе мушморок... На всеки средно интелигентен човек му е ясно какво ще стане до година. Но чрез бунтове и смърт нищо няма да се оправи. Мен лично кризата не ме притеснява изобщо. Стига да съм здрав, нищо друго не ме вълнува. Пари се печелят и губят. Не ме мисли мен, важното е младите да са добре. А това няма как да стане ако се избиваме и бунтуваме. Разбра ли ме сега за какво ти говоря.

38

Желязко Желев

преди 15 години

Ти с коли и добре облечени хора ли мериш обществения напредак.Ти си жалак.Но много такива сте се навадили.Че и да пишете знаете.Ами първо четете ,после мислете,наи накрая поучаваите.Совственото ви благополучие сред мизерстващ народ би трябвало да ви накара да се срамувате.

37

junks

преди 15 години

Драги студенти от студенския град,вместо да се дърлите по форумете стегнете се и дайте отпор на кръчмите в Ст.град.Една седмица,един месец никакво посещение и те ще фалират или ще затворят.Стойте си по стаите няма да умрете

36

Emo

преди 15 години

Ех че ме разсмя:) Добре, първо съм висшист и произхождам от такова семейство. Не карам скъпа кола и не живея охолно, но професията и доходите ми позволяват да обикалям цяла Европа. Имам си спестявания и пр. Говоря 4 езика, но това не означава, че не съм идеалист и не съм проста овца да върви с наведена глава. Ситуацията е абсурдна и ще те видя тебе и приятелите ти догодина като удари финансовата криза в България колко си отворен. Аз поне се занимавам в транспортния сектор в цяла Европа и имам преки наблюдения, а освен това мисля и логично. Просто изчакай 5-6 месеца и ще видиш колко весело ще стане в България (и не само). Да мине Нова Година само...... от изказването ти личи, че си един *** кон с капаци.

35

Желязко Желев

преди 15 години

Е в бг.парите нямат ништо обшто с ума и работата.Достатачно съм образован и на достатъчно години за да го заявя.Доста по умен човек от мен Джон Кенеди го казва по друг начин-националния доход и фондовия индекс нямат ништо обшто с нештата за които си струва да живеят хората.Когато започна всичко в Атина ясно го написах-чакаите включване от всички европеиски градове.Да бунтовете няма да решат ничии проблеми.Наи малко нашите.Но те са необходими и жизнено важ ни за самосъзнанието на нациите.Демокрацията в бг не саздаде ништо смислено освен млади и образовани готови на бунт хора.Това за бг. е колосален напредак.Радвам се че ви има млади хора.Днес и утре ништо няма да промените.Но вятара на промяната доиде.И ще става все по силен.Силно се надявам в моя живот да видя урагана които ще пожъне малоумната ни върхушка.

34

преди 15 години

Анархистите, маймуните в зоопарка са по-интелигентни от вас!

33

преди 15 години

Какво общо имаме ние в България със световната криза. Да не би нашите политици, мутри, бизнесмени да са виновни? Напротив всички, дори и те, страдат еднакво. А ти явно си някой безмозъчен ***, тънещ в мизерия и само завиждаш на успелите хора. И с това мислене няма и да си оправиш. Гнус ме е от такива като теб, а най-лошото е, че напоследък са се навъдили доста. Не те знам от какво семейство си и какъв си и не ме интересува. Само ще ти кажа, че всички мои приятели имат образование, знаят езици, работят сериозни неща, не се друсат, работят и успяват. Да има и хора като нас, които обичат страната си и работят за нея. Плащаме огромни данъци и не се оплакваме. Трудности има много и навсякъде, но се бориш. Това е истината. Като проумееш, че с твойте бунтове и палежи нищо не се постига, тогава се изказвай пак. Какви сте вие бе? Ходя по улиците, гледам доста хора карат хубави нови коли (не само мутри), облечени добре, кръчмите пълни, веселба... Значи може! Или всички, които живеят добре са мутри? Смешници... Пробвайте да палите и да убивате, същото ще ви се върне многократно.

32

athens citizen

преди 15 години

Искам да предам много по-здрави на всички смешници анархисти ...Алооо, как ще ми трошите бизнеса бе?Нали си събирам паричките, жената и децата и се местя там където няма да ми го трошат и няма да ви давам работа ...Айде продължавайте да беснеете давайте и в София и после ще ви гледам как ще *** от глад ...С насилие проблеми не се решават, не знам някой да е бил по-добре след революция, освен партийната върхушка осъществила революцията/смяната на системата ...

31

Защото

преди 15 години

Хората искат да работят - но не могат това което искат и за което стават. Хората искат да учат - но не, вече има прекалено много бариери за да получиш качествено образование. Е, още ли питате защо трябва да протестираме?!