25

Анонимен

преди 5 часа

Пълни глупости. По-добре найлонови торбички,отколкото да секат дървета за хартиени. Освен това не в вярно,че не се разлагат, растителността покрива всичко за 2-3 години максимум. Има много по-замърсяващи вещества.

24

Анонимен

преди 5 часа

"Ама за хартиени торбички се секат дървета" - Може и да не се секат, ако се научим да събираме и предаваме хартията за рециклиране. Само от глупавите брошури и листовки, с които ни пълнят пощенските кутии колко амбалажна хартия може да се направи.

23

Анонимен

преди 5 часа

Дам, ползвайте хартиени такива за да ги няма горите

22

Анонимен

преди 5 часа

Всичко Мара втасала с торбичките се захванала. Щото бутилките са безвредни ли? Ами забранете производството! Да ви питам тогава и за памперсите.... Те за ден ли се разграждат? Всичко може да си остане да се ползва. Трябва да се сортира и да се рециклира. Няма да ни връщате в каменната ера!!

21

Анонимен

преди 5 часа

При социалзма пластмасова опаковка имаше само Верото .На магазина се ходеше с точбичка от плат или мрежичка .Борабата с въглеродния отпечатък се правеше като се съдяха дървета .Ама тихо сега , че социализма не се е случвал и не е бил на светлинни години по добър от сега .

20

Sigoturi Nakura

преди 5 часа

може и във вестник да увиват яденето, ядеш и четеш.

19

Анонимен

преди 5 часа

Купувам от магазина банани, но не ги слагам в найлон ами така ги подавам на касата. В касовата бележка гледам ми фактурирали 5 стотинки за найлонова торбичка. Не можело да съм купувал плодове и зелечуци без торбичка, те си я фактурират автоматично, назависимо дали съм я взел или не.

18

До госпожата

преди 5 часа

Носех си стъклено бурканче от вкъщи и поисках да ми сложат маслините,които купих в него.Не можело!Това в голяма хранителна верига.Трябвало в пластмасова кутия,която струвала 25ст.Е ,платих я.Сега колко години ще се разгражда?А и не мога да я използвам втори път,например пак за маслини.И пак нова.

17

Анонимен

преди 5 часа

Ама за хартиени торбички се секат дървета....Все тая,умници!

16

Анонимен

преди 5 часа

Когато се заплащат сами ли ще се разграждат? Или като се заплащат са безвредни?

15

Анонимен

преди 5 часа

Скоро си купувах амбалажна хартия, ами те са я направили по-скъпа от принтерната хартия. Найлона е в пъти по-евтин и затова всичко в найлон ви опаковат.

14

Анонимен

преди 5 часа

Да обърнат внимание колко *** се генерира от безсмислени опаковки на продукти. За някоя дребна джаджа ти дават книжка на 18 езика, външна опаковка, вътре продукта е в найлон, под него има блистер от пластмаса във който ляга продукта. Това всичкото за някакви китайски слушалки, зарядно или друга стока за жълти стотинки

13

Анонимен

преди 5 часа

Когато се заплащат само ли ще се разграждат? Или като се заплащат са безвредни? Как ще си вземеш от магазина домати, краставици, картофи? В щайги ли? Те не дават да се ползват кутии от дома, или да си носим наши торбички.

12

Samo minavam

преди 5 часа

Веднага, на минутата

11

Анонимен

преди 5 часа

И ****о да ви продадат, пак в найлон ще ви го опаковат и с панделка ще ви го вържат, за да си платите опаковката.

10

лисичок

преди 5 часа

помня преди ходехме до фурната и там без найлони се слагаше хляба в платнени торбички. Сега това ако стане ще влезне в новините.

9

Защо забрана?

преди 5 часа

И защо пак ритате по крайния потребител? Наритайте големите вериги, наритайте производителите! - потребителя не произвежда нищо, той само потребява вече произведеното.

8

Анонимен

преди 5 часа

Не са само торбичките. Всички хран вече ги опаковат в найлон. Няма като едно време да си купиш едно кило месо и да ти го завият в амбалажна хартия и после да си купиш 1 вафла и нея да ти я завият в хартия.

7

Анонимен

преди 5 часа

Еми едно време пазари хме с мрежички и са чанти от плат но сега им се вижда срамно

6

Още помня

преди 5 часа

Как при социализма ми завиваха сирене и кашкавал в хартия,олиото,лимонадата,бирата бяха в стъклени шишета,киселото мляко в стъклени бурканчета .Заради алчни " бизнесмени" ни тровят с пластмасови опаковки.Даже в мозъка вече се открива пластмаса.И това,че пластмасовите торбички ще се плащат,нищо не значи.Не може да си ги слагаш в собствена торбичка,просто ще плащаш повече.