52

Аз

преди 1 ден

Ми да отидат на квартира. Не стига, че им е по 50 лв на месец с консумативите и всичко им плащаме от данъците!

51

Анонимен

преди 1 ден

В общежитията винаги е така. За това като студент винаги съм живял на квартира, сам, да не ми се пречка никой. Голям лукс нацелих в Разград, когато отидох по разпределение, едно блокче с тавански стаи, с тоалетни, мивки, хазаите правеха проект за баня, но аз не дочаках. Изкарах си царски, младо момче, гаджета, заплатка, имах мотор, даа, 1974 г.

50

Мдааа

преди 1 ден

Такава е съдбата на бъдещите инженери във високотехнологичната и силно индустриализирана България. Или ще продават домати с диплома за вИШо, или емигрират. Това ги чака, та поне да свикват с мизерията отрано.

49

зззз

преди 1 ден

Навремето може и да се дипломирате 15, ама в момента от 140 поток ,ще се дипломират 150 . Естествено от тях и 1 за инженер няма да става , ама това не е важно.

48

Тъ. Панар

преди 1 ден

"Само в общежитията на техническия университет тази година ще живеят 1100 бъдещи инженери." Да бе, да. Все едно не си спомням, как от 140 човека поток се дипломирахме 15

47

Анонимен

преди 1 ден

който не е доволен да бега в Германия там е 300-400 евро.. за стая

46

Анонимен

преди 1 ден

До Анонимен 45 - щом няма значение колко плащат студентите, не са задължение пък студентите да ползват точно тези общежития.Има квартири с хубави условия. Демокрация е - всеки има право на избор.Отделен е въпроса на тази псевдо демокрация дали всеки има възможност

45

Анонимен

преди 1 ден

С една дума, последен ремонт е правен за Асамблеята "Знаме на мира" по времето на Людмила Живкова. Там бяха настанявани хлапетата. Хайде да си го напишете "90-те" години по разбираем начин.

44

брокер кожодер

преди 1 ден

Който не е разбрал, че евтино държавно се заплаща скъпо - да започне да му идва акъла.

43

Анонимен

преди 1 ден

бъдещето на България в такива условия ли трябва да живее и какво да очакваме след това от тях, ако това са нормалните условия?....

42

Анонимен

преди 1 ден

какво значение има какво плащат студентите?.... нали са към университетите тези общежития, защо предлагат такива унизителни условия за живот, защо нищо не се е променило от как аз бях студент, ама нищо, да не би ректорите да отдават апартаменти под наем и това е начина им да ги принудят?...

41

Майстора

преди 1 ден

Основен ремонт за 4 дена, за 4000 лв. Знаеш ли кога?! Хаха! Нито ще е основен, нито ще е ремонт, нито ще са 4 дена, нито ще са 4000 лв.

40

Анонимен

преди 1 ден

За 100 лв. на месец - толкова.

39

Анонимен

преди 1 ден

Преди повече от 20години съм бил на общежитие и всеки си правеше сам ремонт. Един носи столове, друг шпаклова банята, трети боядисва вратата и прозорците. Вместо тапети използвахме плакати на певци и филмови звезди и ставаше като фототапет. Тогава, в рамките на 200лв стаята ставаше супер. Който оставаше лятото или работеше успоредно с ученето запазваше стаята. В Англия струва майка си и баща си на общежитие и много студенти се местят в къща с други ползватели. Идеално никъде няма!

38

Гадняр

преди 1 ден

В цивилизованите държави всеки университет предлага добре поддържани общижития обособени в т.нар. кампуси. Не са супер лукс, но стават за нормално обитаване. Ако това се случи в България половината рентиери(инвеститори) ще останат без наематели. Обществена тайна, е че именно студентите движат поне 40% от пазара на наемите в големите градове.

37

:)

преди 1 ден

Зависи колко е месечният наем. Ако е 35 лв. на човек, както ми е попадало за СУ, то до нормален наем на хубаво жилище им остават по едно 400 лв. месечно, т.е. за двама 4000 за ремонт се изплащат за 5-6 месеца, а останалото време ще са на печалба. :) Ако става дума за 4 години, никак не е малко. :)

36

опетков

преди 1 ден

Колко плащат на месец, че нещо не разбрах? Който не му харесва, има свободен наем.

35

Икономист

преди 1 ден

Хората са казали - за тия пари, толкова! Има доста свободни квартири за по 1000-1200 лева наем, там условията ще са доста по-добри! С парите за наем на общежитието даже не може да се покрие сметката за парно, ток и вода, какво очакват, да спят в 5 звезден хотел ли за 50-100 лева месечно ли?! Ако не са субсидиите от държавата, респективно от целия народ, наема на общежитие трябва да е поне по 300 лева на човек без консумативите.

34

Естет

преди 1 ден

4000 лева може да е излязал ремонта, ако си е купила Айфон за 2500 лева и после за 500 лева е почерпила в някоя чалготека! За под 1000 лева може да се ремонтира цялата стая, ако вложат малко креативност и умение, а не само да хленчат и да искат, все едно цял живот някой е длъжен да им дава и да им сервира наготово! Дават между 300 и 500 лева на студент за материали и си ремонтират стаята сами! Няма нищо сложно, всеки може да го направи!

33

Кралов

преди 1 ден

Обяснението е просто - краде се безогледно от Ректора на ТУ-София и шепа приближени. Годишната му заплата (само) гласувана от самия него е почти 300 000 лв. Санкциониран е от КПКОНПИ през 2022, но все още е Ректор(!?). Обжалва и продължава да "управлява" по същия начин. Общежитията въобще не го интересуват, учебния процес също.