85

Ддд

преди 1 седмица

Това пак го е писал, някой алчен икономист, гладни за труда и парите на другите, с надеждата че, хора няма да се пенсионират, а направо ще умира на работното си място!

84

Абе

преди 1 седмица

Човек трябва да работи докато може !

83

до 77 (до Фройд)

преди 1 седмица

Така е, колега, народът изперка и особено 20-тина годишните са за никъде! Тази сутрин към 7.30 ме разбудиха адски писъци, стреснах се. Скачам, отварям прозореца, някакво наперено, добре облечено момиченце бута велосипед и пищи с цяло гърло. Малкото минувачи я заобикалят, мислят я за луда. Милостив мъж я пита какво й е, може ли да помогне, а тя с истеричен глас крещи, че колелото й се прецакало и затова пищяла. И това ще ни изкарва пенсиите? БОЖЕ ОПАЗИ!

82

Анонимен

преди 1 седмица

Българите няма от какво да се притесняват защото тук рядко някой доживява до пенсия. България е с най ниска продължителност на живота в ЕС и с най висока възраст за пенсиониране. Дори и някой да доживее до пенсия пак се гътва поради невъзможност да живее нормално. Пенсионерите в България умират основно от глад и студ през зимата, както и от тотална липса на здравна помощ в малките населени места. Изобщо нашите политици са помислили за всички варианти народа да мре бързо и ефективно.

81

Анонимен

преди 1 седмица

Е що тогава хората да плащат данъци.

80

Анонимен

преди 1 седмица

Дали ще издържи пенсионерът, ако работи 10-12 часа, по 6 дена в седмицата, без делници, без празници и даже не му дават да почива нормално на обяд? Работодателят се чуди как да удължава работното време, за да изцеди максимално силите на работника. Може да работи над 70 год. някой самонает, който няма нервен и истеричен шеф на главата си, и си работи за себе си. Друг вариант са чиновниците на бюро, които дремят по цял ден и си клатят краката под бюрото.

79

Анонимен

преди 1 седмица

Японците са съвсем друг вид хора. Мазохизмът им е в кръвта. Атомна бомба им пуснаха, умираха без да издадат звук. Харакири си правят, камикадзета имат. Как ще работят хора над 70 год. възраст, след като 90% са със здравословни проблеми, паметта изневерява, мисловните процеси ги няма изобщо, стават бавни със забавени реакции, бавни движения. Лекарите го наричат старост.

78

в Китай и в Северна

преди 1 седмица

Корея, на колко се Пенсионират?! защо ни говорите за ЮдеюМасонЛихварски Контролираните Територии като Япония, ЕС, САЩ и т.н.

77

До Фройд

преди 1 седмица

Прав си,светът е оцелял, защото хората са се размножавали, но днешно време жените не искат да раждат искат да са "еманцепирани" искат кучета и котки вместо деца. Истинска случка от вчера, на улицата млада жена с найлон в ръка дърпа а к и т о, *** ното от зад ни ка на кучето, а хората я гледат, дърпа ли дърпа... За съжаление не виждам подобна гледка за първи път. Предишния път в който видях подобно нещо, жената гонеше бездомно куче да му маха л а й н a T a от *** и изкара някаъв найлон

76

До Истински Седесар

преди 1 седмица

Кое точно е правилното???Задължително пенсионно осигуряване,осигуровка за безработица с много условия да я получиш,данък,че работиш,задължително здравно осигуряване,ДДС на стоки и услуги въведени законово от държавата.И накрая държавата ти казва,че спазвайки законодателството и,ти не си осигурен да живееш достойно на стари години и трябва да работиш докато си жив?

75

Анонимен

преди 1 седмица

При мъжете във Видинско средната продължителност на живота е още по-ниска средно около 65 г. Ще работим и до 80 години какъв е проблема, ама не тук или тук ама на сиво. За какво да храня тези който не внасят нищо а само чакат, като така или иначе няма да полупа явно нищо.

74

Анонимен

преди 1 седмица

Подготвят ни до 80.

73

Анонимен

преди 1 седмица

До Истински Седесар ми тогава да отменят пенсионите вноски

72

Анонимен

преди 1 седмица

Много евроатлантическо

71

дo 57

преди 1 седмица

Де го чукаш, де се пука. Кви ТЕЛКове са ти в главата. И кой е виновен, че има такива ТЕЛКове? А ти за кого гласува?

70

ддд

преди 1 седмица

Япония е много изродена държавица с много необясними странности. Да, дават я за пример понякогда, но нещата не са въобще толкова розови... Те са буквално лаборатория за американски икономически експерименти, които се провалиха един до един, а Япония трупа астрономически дълг и затъва все по-дълбоко в рецесия от повече от десетилетие. Демографията им е съпоставима с нашата - висока смъртност, никаква раждаемост, застаряване.. ПП - до 5 - Средната продължнителност в Русия е 73,4 г., не 62. Лъжец.

69

Истински Седесар

преди 1 седмица

И ще бъде правилно, човек да работи докато може. След като е здрав за да изпълнява някаква работа, трябва да си изработва сам хляба и да не лежи на печалбата на други хора. Ако е болен и няма семейство, което да поеме грижите за него, може и да се прояви хуманност и да се помогне с пари от данъците ни, но докато човек е способен да работи, трябва да работи! Това важи както за безработните, така и за пенсионерите! В противен случай, обществото ни субсидира мързела и глупостта!

68

Анонимен

преди 1 седмица

Минималната заплата в Япония 166666 йени,след облагането с данъци на японеца му остават 136200 йени нетен доход,ако е на 65 години и има 40 години осигуровка само в един пенсионен стълб,минималната пенсия която той трябва да получи е 61.4% от неговият нетен доход или около 83700 йени което прави 1030 лева.

67

Стар Меринджей

преди 1 седмица

Аз не се притеснявам. Напълно вярвам, че Шиши ще се погрижи за нашите старини.

66

Анонимен

преди 1 седмица

няма проблем! обаче спираме да храним крадците в пенсионните фондове и си купуваме злато вместо пенсионни вноски!