70

Анонимен

преди 2 седмици

До anonimen Вярно ли мъжете не са по-способни в своите си специалности? Виж сега, в скандинавските страни вече е доказано. При квоти в университетите 1:1 и т.н., възможност да се влиза в специалност с празен лист, пак само 10% са жени в инженерни специалности, математика, биология и т.н. 90% са в педагогика, психология, социални науки и подобни. Даже с квотите нещата са се влошили, щото жените по-яко са ударили на своите си професии. Жените ли били по-компромисни? Офис с жени да си виждала?

69

Точен

преди 2 седмици

Ясно - небинарни многополови жени. Всички останали качества са без значение.

68

Анонимен

преди 2 седмици

Защо страните членки изпращат кандидатури само на мъже? В ЕС дискриминация ли съществува? Или на жените се гледа като на неспособни?

67

Анонимен

преди 2 седмици

До anonimen Това значи ли, че трябва специализантите и специалистите да са 50:50? Защото в САЩ вече открито пускат обяви за ХИРУРЗИ с изискване да не си бял мъж или азиатец. В техническите също стана лудост. Оказва се, че големите- Гугъл, ИБМ, Майкрософт наемат 80-90% жени и черни, латиноси, а само 10ина% наети са бели мъже или азиатци. Това е при съотношение 50ина:1 дипломирани жени примерно или 20-30:1 черни, даже при квоти черен да влиза с 5 пъти по-малко точки от бял или азиатец на изпита.

66

era

преди 2 седмици

когато фактите говорят, че мъжете в световен мащан носят близо 90% от стойността, не виждам защо разпределението не се базира на този принцип. Друг е въпроса, че както е тръгнало до края на мандата на тази особа на снимката ще е започнала Трета световна, заради дебилните и решения.

65

Мишо

преди 2 седмици

Баланс на половете в ЕК?!?!?!?!?!?Не ви разбирам въпроса, та те нали са безполови там?!!! Или се бъркам нещо.......

64

Анонимен

преди 2 седмици

Иска равенство или дискриминация на мъжете? Ако е равенство, то трябва ТОП ЕКСПЕРТИТЕ да бъдат номинирани. Коя жена е топ експерт примерно в енергетиката, банковото дело, правото на страната си? Говорим в топ 10 да е на 1во или 2ро място, защото тези двамата са НАЙ-ДОБРИТЕ ОТКЪМ УМЕНИЯ кандидати. Не може в дисциплини с 10% жени да избереш 50% да растат жените. Това си е промотиране на полов признак на посредствени до некадърни, т.е. дискриминация. Същото и за раса и т.н.

63

Обективен

преди 2 седмици

Лайнянатаа поиска мъж и жена кандидати за ЕК . Що за дискриминация , точно от нея ? А третия пол ?? Веднага НПО-тата да излизат на протест.

62

Анонимен

преди 2 седмици

Как така само мъже и жени? А другите 32 пола?

61

65 анонимен

преди 2 седмици

Отиди на лекар или се обади на 112 те като те чуят ..... знаят какво да правят!

60

мак

преди 2 седмици

До anonimen66. Майко на медицински студент, пак ще избутват нагоре жени, за да има равнопоставеност и да не останат само мъжете. Става или не става жената няма да има значение, важен ще е полът.

59

anonimen

преди 2 седмици

Какво пищите като ощипани моми? Това е единствената квота, защитаваща жените. Наясно ли сте с каква разлика влизат момичета/момчета медицина например? А после че момчетата минават с много по-ниски оценки, защото ги избутват, за да не останат само момичета? Ами голяма е разликата в оценките, казва ви го майка на медицински студент. За техническите вузове също има квоти.

58

До кънчо

преди 2 седмици

Днес виждам пред супера мъж с куче - ***(българско овчарско куче) и го питам как е как се казва и тн. Питам го как го е намерил... той каза: е порода "ландер" е и има ферма ....! Казах пич това е "***" и му обясних ...... цялата история .... тоя ме гледа и вика "ай ъндърстенд" случи се в Швеция днес! Та ЕС ни краде безкруполно! Не само България а Балканските народи! Поздрави!

57

anonimen

преди 2 седмици

И кое е възмутителното? Мъжете са много по-агресивни и настъпателни, и не, не са по-способни. Като цяло (има и изключения), жените са по-компромисни и е нормално Урсула да иска жени, мъжете трудно приемат да ги командва жена и са склонни всичко да оспорват и да се налагат, когато срещу тях стои същество, което по подразбиране го приемат за нещо по-слабо и направо непълноценно. Да, на нейно място бих поискала същото

56

Тиква

преди 2 седмици

Тая урсала,нагла и цинична като пеевски русенско варено и Тиквата.

55

Кънчо

преди 2 седмици

ЕС ни краде! Нарочно плаща на политиците в България да правят криза! И ние ходим в чужбина и тн. Който не е в обръчите от фирми около Герб или Дпс преживява .....

54

Големия памперс

преди 2 седмици

Този травестит, що не предложи направо, само организми от третия пол да се кандидатират за еврокомисари?!?

53

Анонимен

преди 2 седмици

"Лайен" е фамилията й, като ви гледам правописа по други статии, може и случайно да сте сбъркали.

52

Панта

преди 2 седмици

Урсула много се е разхайтила. Да се стегне. Къде е квотата от чернокожи? Няколко транс! Няколко които са се вживели в зайчета и магаренца. Квота за русокоси. Чернокоси. И Червекоси. Аз си падам по червенокосите! Пожар са! Да не размразяване наказателни дела.

51

Малък Праз

преди 2 седмици

"Досегашната ЕК се състоеше от 15 мъже и 12 жени" и това е повече от смущаваща ситуация?