43

Angelov, Valve Corp

преди 2 седмици

А имаше ли друг начин? Училището - 49 % училищна собственост, 51% държавна, по идеята образованието национален (държавен) приоритет (то така уж ама едни общинари определят банковите си сметки)! Можеше ли делегирания бюджет да не е на калпак, а на училище? Вместо 500000 делегирани бюджетчета - за тая овчица да я обучите даваме толкова пари. За тая толкова, можеше да има само 1500. Требва ли да ви обяснявам колко човекочаса труд пести това! И пазарлък веднъж годишно - училище -държава! Вместо това

42

Angelov, Valve Corp

преди 2 седмици

Да не допуска - ето няколко примера: Метод на финансиране от 17 век, пускане на свещениците вътре - здравей Средновековие - 9,10,11,12, 13 век , Собственост на материалната база - Отново здравей Средновековие - нищо не може да се направи без общинско разрешение,всяко дарение ще отиде в бездънни общински джобове. Не че нещо ама тия делегирани бюджети требвало да осигурят по-голяма автономия, децентрализация-алоу кутийка кабърки да купя с училищни пари трябва да питам община, кмет, директор, РУО

41

Angelov, Valve Corp

преди 2 седмици

Затова и казах, че Валфдорф е футуристика - индивидът обучаван в него е с критическо мислене и гледане напред и космополит ! Другото - в настоящия цивилизационен етап и достигнатите знания и познания (според някой учени ще ни трябват 200 години да ги реализираме на някаква степен) и човешки права - социоикономическата структура няма право да залага този калъп! Публичното образование е необходимото зло поради цивилизационни натрупвания, но този калъп както трябва да е хлабав, така и да не допуска

40

Angelov, Valve Corp

преди 2 седмици

Затова и казах, че Валфдорф е футуристика - индивидът обучаван в него е с критическо мислене и гледане напред !

39

Angelov, Valve Corp

преди 2 седмици

И освен това преминавайки през индивидуалните и цивилизационните етапи на развитие в неповтаряне на стари грешки!

38

Angelov, Valve Corp

преди 2 седмици

Проблемът е , че Валфдорският принцип и метод не залъга калъп, no mold! Залага на демократични принципи гарантиращи свободното развитие на личността, а изградените социоикономически структури изискват определено калъпиране и специализиране, което често е насилствено! И затова един технологичен шедьовър на дигиталните изкуства може да е визуално съвършен, но и медицински стерилен. Решението: Вън от калъпа! Но българските умници са решили да направят най-жестоките калъп правен някога!

37

@Color Conductor

преди 2 седмици

А дето е завършил в Симеоново ? Ами агентурната работа за ПГУ ?

36

Angelov, Valve Corp

преди 2 седмици

Не случайно Йошитака Амано каза на Хиронобу Сагакучи, че: The Final Fantasy - The spirits within е малко стерилна работа! Много красива, технологически рекордьор и шедьовър, но стерилна!

35

Angelov, Valve Corp

преди 2 седмици

Тоест за достигане на новото ниво, да се вдигне летвата в обучението трябва да се премине през "анималистичните етапи, както човешкият естествен ембрион" ... И затова Raising the bar ... Не е лесна работа! Всъщност единственият начин да се вдигне летвата или да се замахне с щангата не може да стане по друг начин освен през Валфдорският принцип!

34

Angelov, Valve Corp

преди 2 седмици

Тоест за достигане на новото ниво, да се вдигне летвата в обучението трябва да се премине през "анималистичните етапи, както човешкият естествен ембрион" ... И затова Raising the bar ... Не е лесна работа! Всъщност единственият начин да се вдигне летвата или да се вдигне щангата не може да стане по друг начин освен през Валфдорският принцип!

33

Angelov, Valve Corp

преди 2 седмици

Как бихте изтълкували следното изказване: Компютърът в изкуството е изразно средство и технология - легитимно, но най-младото от всички изразни средства и технологии на изящните, декоративните, приложните, пластичните изкуства и дизайна и понеже е най-новият инструмент както и графичният таблет в огромната палитра от изразни средства и технологии би трябвало с него да се занимаваме и да изучаваме последно!"

32

Angelov, Valve Corp

преди 2 седмици

И именно поради еднотипната култура , която сме приели за стереотип - самобитните култури и идентичности не са могли да достигнат естественото следващо еволюционно ниво и етап на развитие!

31

Angelov, Valve Corp

преди 2 седмици

Тоест в самобитните култури е заложено благословия и проклятие младите поколения да са по-добри , да стигнат по-далеч, да са по-богати, по-можещи , по-развити! И ако тези самобитни племенни култури за бащата и майката на съвременната култура до докъде са изстреляли нас в 21 век! Или може би отрекли тази благословия и проклятия сме попаднали в капана на глобализацията, която обезличава, а не глобализацията която свързва и комуникира знания и познания към всички поколения на света!

30

Angelov, Valve Corp

преди 2 седмици

Във всяка етническа самобитна култура ще намерите поговорки като следната: Родителите са лъка , който изстрелва стрелата - детето си - възможно най-далеч! СеверноамериканскаДа станеш (да стигнеш не по-далеч) като баща си! (Тоест никаква промяна) Скандинавско проклятие

29

Angelov, Valve Corp

преди 2 седмици

Интересен въпрос се получи онзи ден! Айде в почивката ще отговоря! Въпроса беше : Защо повдигам въпроса за Валфдорфската педагогика 40 и повече години след като е обявена за мъртва? Едва ли не : Защо повдигам на мъртвеца костите? И ще последва отговора: Защо търсите живия сред мъртвите? Първо: Защото копилетатааа долни заложиха възможно най-нефункционалния модел ! Второ: Била твърде скъпа за практика и "продуктът" бил футуристичен, но нефункционален в реалността! Сега ще се скараме!

28

Хейт

преди 2 седмици

Ех, старият килимар ритна камбаната! От него младите хора могат да научат как да целуват правилния ***. Толкова жалък беше докато се подмазваше на всеки месия: Живков, царят, Славчо. Сега ще се мазни на онези горе.

27

Анонимен

преди 2 седмици

Ако беше удобен на политиците, още щеше да води панорама

26

Анонимен

преди 2 седмици

До Хххх Перифразирането ти е пълна катастрофа.

25

Анонимен

преди 2 седмици

Този човек и бел част от репресивния апарат на комунистическите тайни служби. Станал е такъв съзнателно и по собствена воля. Всеки опит да бъде реабелитиран, прави и вас съучастници в безчинствата на целият комунистически режим.

24

Вижте се!

преди 2 седмици

По-големи доносници от тези, в сегашно време, никога е нямало! Във всяка служба, във всяка фирма, във всяко учреждение, има доверени лица на шефа, които му снасят информация за служителите, за техните навици и настроения и затова, какво и на кого са казали нещо по негов адрес. Кажете или споделете пред колеги нещо за шефа, и след 5 мин. ще му е докрадвано. И още - тези компромати които ежедневно излизат за политици и обществени личности, откъде идват?! В днешно време информатори колкото искате..