170

защо

преди 2 седмици

Защо вдигат т. нар. "линия на бедност" с над СТО лева, нали уж няма пари? А и така сумата и пак ще надхвърли мин. пенсия за стаж и възраст на редовите пенсионери. Тоест пак ще унижите маса хора, особено и като почнат на два-три месеца разни медии да го описват това и повтарят.

169

Българин

преди 2 седмици

Фирми регистрирани без работници и внесени данаци са милионери ето как недостигат парите за пенсии

168

vale_karo

преди 2 седмици

До Анонимен Много си прав. Но има една малка пречка. Тя се казва ГЕРБ. Близо 50 процента от избирателите им са от администрацията плюс техните роднини и приятели

167

Пенсионер 45г

преди 2 седмици

Единственото за което съжалявам е, че внасях 20 години макс. осигуровки.

166

кой яде зелника

преди 2 седмици

САЩ 335 милиона население - 800 000 държавни служители. България 6,5 милиона население - 440 000 държавни служители. САЩ ли са бедни или ние сме много богати?!?

165

до проблем

преди 2 седмици

Кои вие? Кои сте вие?

164

Проблем

преди 2 седмици

Проблемът е образованието. Отглеждаме търтеи, които получават всичко без да се напрягат особено. Подареното образование лишава младите хора от желание за работа защото нямат възпитание, дисциплина,чувство за отговорност, елементарни знания и умения за справяне в различни сфера на обществения живот.

163

Анонимен

преди 2 седмици

Държавните чиновници и публичният сектор трябва да се намалят драстично. Да се върне прогресивното данъчно облагане. И минимален необлагаем доход.

162

Анонимен

преди 2 седмици

До 161много те моля да не сравняваш БГ с азиатските държави в които народите живеят като в древността - пълна мизерия. някои искат да сме такава държава. - държава от мизерници.не че сега не сме, дори и когато работим. В Сингапур работодателите на половин заплата ли плащат осигуровки? Първо оправете стандарта на живот дайте възможност на икономиката да живне и тогава ще говорим за другото. Дотогава социални пенсии ще се наложи да има. защото не сме Сингапур

161

Анонимен

преди 2 седмици

Кога държавните служители ще се осигуряват както в частния сектор? Кога?Ето откъде ше дойдат търсените пари за първия стълб...Не да се чудят как да свалят още надолу гащите на заетите в частния...Пълно и зловещо мълчание на плеядата знайни и незнайни "експерти" , икономистчета и хрантутници в институтчета по нам си какво ...

160

Банкеръ

преди 2 седмици

Перфектния осигуряващ се за НОИ този който почине точно преди да се пенсионира.За Бог да прости и цветя не му купуват нали.Няма нищо честно в тая помийна яма,с разните му там приноси.Не съм чул досега на някой пенсионер получаващ тавана 30 и повече години да му се изчерпа приноса към системата.Имал е късмет да е на престижна работа и трябва да получава,като останалите средна пенсия за старост.Имак НОИ ще си фалира със сигурност

159

МЗР води до безработ

преди 2 седмици

минималната работна заплата със самото си съществуване води до безработица. Швейцария и Сингапур нямат минимални работни заплати описани в закона и имат най-ниските нива на безработица в света. По-висока МРЗ, по-висока безработица. Многократно емперично доказано правило.

158

Анонимен

преди 2 седмици

До ИстинатаНадявай се никога да не ти се наложи да изпадаш в ситуация която да не ти дава възможност да живееш. например да си загубиш работата и да няма с какво да си плащаш заемите. да те ошушкат до кокал, да станеш беден като църковна мишка. Тогава ще те видя как ще говориш за бедните. Социални пенсии трябва да има. Но при определени условия.

157

Анонимен

преди 2 седмици

Вижда се прозрачно , на какъв ХАЛ е държавата и народа ни !Пак ли Путин ни е виновен , или ще измислят /политиците ни/ , друг за виновен ?То Путин е виновен и за това , че ЕС няма армия , така ли !?

156

Анонимен

преди 2 седмици

Пострадалите от пожарите верно се очертава да НЕ ги получат , както не ги получиха и тези от наводненията в Карловско и околията .Политиците се гаврят с народа , като казват :Украинците пак изядоха парите !ВЕРНО УИ БЕ ?

155

Анонимен

преди 2 седмици

До Истината-- Е да , ама Галя от пУ-твото , не дава !

154

Анонимен

преди 2 седмици

До Истината..МНОГО сте прав /а/, но истината се знае и от ПО-ГОРНИТЕ , ама НЯМА ДАЛАВЕРААА !Мислите ли че ''те'' не го знаят ?

153

Анонимен

преди 2 седмици

Тома Томов пред телевизора , в 120 минути :''България нищо добро не я чака , защото се управлява от много ПОСОЛСТВА , а парите / помощите/ , които са отделени за потърпевшите , те няма да ги получат , тъй като , ИЛИ ЩЕ БЪДАТ ОТКРАДНАТИ , ИЛИ ЩЕ БЪДАТ ПОДАРЕНИ НА УКРАЙНА '' ...Кой разбрал -разбрал , лошото е че в Бг все НЯКОЙ ВСЕ НЕ Е РАЗБРАЛ !

152

Истината

преди 2 седмици

Таван на пенсиите и премахване на т.н. социални пенсии. Пари да ръка да не се дават на бедните, а само купони за храна и някои услуги. И да се провери тези бедни какви имоти имат, преди да се пишат за бедни. Иначе до 10-15 години няма да има за никакви пенсии.

151

Анонимен

преди 2 седмици

До 152 .. Сивият сектор е само за роми и НАШИ ХОРА !