15

Елеонора

преди 3 седмици

Въпреки всичко експонатите пак изглеждат величествено!

14

Анонимен

преди 3 седмици

Мога да му дам и тъщата като експонат.

13

Анонимен

преди 3 седмици

По времето на соца е проведена акция за стриктно спазване на работното време. В резултат на акцията били арестувани трима работници:Първият арестуван влезнал в предприятието 10 минути преди началото на работното време - обвинили го в шпионаж и диверсия.Вторият арестуван закъснял с 10 минути - обвинили го в опит да саботира производствения процес.Третият арестуван спазил на секундата работното време - заподозрели го, че притежава западен часовник.

12

Анонимен

преди 3 седмици

Голям терор беше социализма и хората насила ходеха всяка година на море с децата, за десет минути чакане в поликлиниката те гледаше лекар специалист без направление, имаше спешен кабинет, в училище имаше лекар и зъболекар. Бойко беше пожарникар, Дайнов живуркаше в Англия, Жельо в комитета по култура, Асен Агов в БТ, Генерал Атанасов прокурор, много лошо беше

11

пияница мистик

преди 3 седмици

До Анонимен 8 === По времето на соца беше пълно с вхтошари, само да ти спомена. Прибираха стари вещи, мебели, защото нямаше откъде да си ги купят. Баба ми взимаше като санитарка 80 лева заплата и ми казваше: "Завиждам ви, че баща ви е богат и има пари, та ядете всеки ден месо. Аз ям веднъж седмично". А баща ми беше богат, защото беше член на СБХ и работеше за хонорар, а не на заплата. Та по времето на "великия" соц всички бяхте клошари. Ти включително. Сега има милионери, ти познаваш ли такива по соца, защото аз не :)))

10

До 7

преди 3 седмици

Опаааааа! Хахахахахаха Хахахахахаха Значи и ти си музеен експонат.

9

Анонимен

преди 3 седмици

Хората си спомнят с носталгия за соца, защото тогава са били млади. Иначе е тотален терор, затъмнение и затвор. Всички са живели без грам идея за реалността, каквото им се каже това е. Дано някой ден някой ни светне на истинската ни история от турското до днес.

8

Анонимен

преди 3 седмици

Само че, баш по соца нямаше вехтошари. Техният бум беше през 90-тте. Не знам какъв музей сте открили.

7

Анонимен

преди 3 седмици

Баба ми разказваше, че всичко най-хубаво е направено през социализма... И е права... Такива като мене вече не ги правят..

6

Анонимен

преди 3 седмици

Има запазени табели с лозунги и надписи в българските болници от времето на социализма:Да не оставим нито един пациент да умре без лекарска помощ !При директора се влиза само в случай на голяма нужда.

5

Virtuozzo

преди 3 седмици

Спомени от едни по-добри и нормални времена !

4

ХА ХА ХА

преди 3 седмици

Скоро колекцията ще се обогати и с портрети на бункерното джyдже

3

Анонимен

преди 3 седмици

И аз бих дарил комсомолската си книжка от гимназията, която получих без дори да знам, че съм кандидатсвал ... "награда" за отличен успех

2

MaйMyнaтa

преди 3 седмици

Ако иэрожи и Нинова ще допрем да я гледам, а эа Станишев нема да идем

1

Ицо

преди 3 седмици

Прекрасно! Там им е мястото!