57

Анонимен

преди 1 месец

Ние израснахме с Ален Делон. Гледахме филмите по десет пъти в хладните летни киносалони. По пушкаджийниците имаше картички с него. Няма Де Ниро, Нито Мастрояни, Нито Гиър. Джони Деп стана подобен любимец на всички

56

до 46 2

преди 1 месец

Впрочем мнозина от великите "руски" творци са всъщност етнически украинци. Някога пък е имало българи, които са оглавявали църквите на Сърбия, Молдова, Киев (дн. Украйна), Московия (днешна Русия)... По-късно руснаци и украинци са проливали кръвта си за българския народ. Но империализмът на Кремъл, независимо дали опакован като Руска империя, СССР или Руска федерация, пречи за подобно сближаване. Сега украинците и руснаците ще се мразят поне две-три поколения. Нова Византия е невъзможна засега.

55

Анонимен

преди 1 месец

Нова Византия, може би нова Австро Унгария.Може би някаква империя и съюз на източно европейски народи.Там където ислямът не е доминиращ може и да се запази нещо.Например от Византия тръгва впоследствие ренесанса в Италия и Европа.Трябва ни някаква скала за която да се захванем.Другото повлича, видяхте какво стана във Франция преди дни.

54

манголо

преди 1 месец

Такъв красив мъж е рядкост, като при нас.

53

Точен

преди 1 месец

До до 46 Кирилицата е гръцка азбука от еленистичната епоха от 1 в. пр.Хр. И няма нищо общо с измислената Македония.

52

Точен

преди 1 месец

Отиде си един велик мъж и французин. Днешна Франция е извратена и погиваща. Не е случайно, че Ален Делон помагаше на Льо Пен.

51

до 46

преди 1 месец

Теократичните монархии са си изживели времето, но от друга страна под "нова Византия" би могло да се разбира духовно обединение на православните народи. Лошото е, че властолюбието и войнстващият национализъм пречат за подобно обединение. Някога гърците са ни дали православието, после ние сме създали кирилицата и сме я предали на Киевска Рус, а след това руснаците са създали с нея великата си литература от 19-ти век. Всички православни принадлежим към една култура и не бива да се отказваме от нея

50

Идеалист

преди 1 месец

Беше истински мъж. Не се подчини на Холивуд. Изгаряше жените с погледа си. Обичахме те защото беше истински. Отиде си от Този Свят, като в класическа сцена за смъртта на крал, спокойно в обкръжението на близките и тяхната любов. Благодаря ти за ролите в които игра себе си, все едно, че киносалонът беше действителния живот. Сбогом.

49

Анонимен

преди 1 месец

Това е утопия твоето.Приличаш ми на ония дето искаха да забранят ВОЙНАТА през 20 век.Е няма начин.Все едно да забраниш понеделника.Даже да не го харесваш, той ще дойде.

48

До 46

преди 1 месец

Много си прав!!! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ПРЕМАХНЕМ РЕЛИГИИТЕ!! ДА, ИМА БОГ! НО ТОЙ Е РАЗУМНА, СЪЗНАТЕЛНА, ГРАДИВНА ЕНЕРГИЯ И НЕ СЕ ВПИСВА В НИТО ЕДНА ИЗВРАТЕНА ЧОВЕШКА ПРЕДСТАВА ЗА БОГ! ТОГАВА И РЕЛИГИОЗНИ ВОЙНИ НЯМА ДА ИМА. НУЖНО Е САМО ДА СИНХРОНИЗИРАМЕ ДОБРОВОЛНО ДУШИТЕ СИ С ВСЕЛЕНСКОТО СЪЗНАНИЕ! ТРЯБВА ДА ПОРАСНЕМ В ЛЮБОВ, ГРИЖА И РАЗБИРАТЕЛСТВО ЕДИН КЪМ ДРУГ!

47

до 18

преди 1 месец

Прочети заглавието на темата в която си влязъл! "Св. Иван Рилски" е друга тема, на друго място!

46

47

преди 1 месец

Изтървал си " т" в името си

45

Респект

преди 1 месец

Недостижим. RIP 🙏

44

Анонимен

преди 1 месец

Пухкави му и меки облаци на този невероятен човек!!!

43

ПроСоТо

преди 1 месец

Суперлативите за него до някъде имат основание ..Френското кино КАТО ЦЯЛО Е невероятна БОЗА !...Добре че бяха той,Луи дьо Финес,Бурвил,Жан Габен и др. ,..които направиха френските филми ГЛЕДАЕМИ..

42

Анонимен

преди 1 месец

Следват тъмни векове, но ислямски този път.Няма да има нищо.Ислямът не изобразава нищо.Ислямът не е решение, а само война.Европа ще е като близкия изток.Тук там някой инатлив народ като унгарците ще съхранят нещо, но не от ум, а от някакъв свой инат.Все е нещо.Ще ни трябва нова Византия, но едва ли.Русия и тя напълнена с ислямисти.Жалко, но както се казва за случая и с европейската култура, то пътят към ада е постлан с добри намерения.Америка не е път, а път без изход.Китай е хаотичен.

41

Тина

преди 1 месец

Може би трябва да следите съвременния живот, събитията, глобализацията, политиката, влиянието на американската култура в Европа, за да си дадете сметка накъде отива Европа. Според много съвременници, нашата култура обречена на подмяна. Както населението на Европа се подменя. Затворете очи и си представрте Европа през 2070 година. 84516

40

Кравар

преди 1 месец

Са сичките пенсии ша реват 3 деня . Което е по голямата част от популацията на тая територия тука . Иначе света никога не е чувал и не се е интересувал от тоя артист .

39

Анонимен

преди 1 месец

Изобщо дали е култура?Според мен модернима унищожи самата култура.Следва някаква форма на изкуствен интелект, технологичен рай.Контракултура.

38

Анонимен

преди 1 месец

Добре, а коя е тази, която заменя европейската култура.Щом тя е умряла преди да се родим, коя е тази наследница на европейската култура?